Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-AIK

06 FEB 2021 17:28
Pulshöjarmatch! Ett mycket intressant möte i morgon mellan Edsbyn och AIK med start kl 17.00 = en match ingen bör missa. Inte nog med att det är två topplag som möts, den gäller också väldigt mycket när det gäller topp-2 i tabellen.
  • Skapad: 06 FEB 2021 17:28

I morgon får vi slå ur underläge igen och det brukar Byn trivas med. Ser att spelbolagen håller AIK som hyfsat klara favoriter i matchen och så ska det väl också vara när man kollar vilka namn som finns i deras trupp. Tror ändå att Edsbyn kommer att bjuda på bra motstånd i morgon och att AIK måste visa mer än man gjort på ett tag för att vinna. I alla fall hoppas jag det!

Det rullar på bra poängmässigt för Byn som har tagit fem raka segrar efter den i min värld lite onödiga förlusten mot Västerås hemma. I särklass högst av dessa smäller såklart segern borta mot Villa med 4-2 där Byn än en gång visade att man kan utmana alla lag i serien trots några tveksamma insatser innan den matchen. Byn har också saknat någon spelare i varje match på slutet vilket gjort att man fått möblera om en del samt gett "vår framtid" mer speltid och det kan faktiskt med facit i hand ha varit positivt för Byn.

Förhoppningsvis är alla spelare tillbaka i morgon då jag inbillar mig att det både Jonas Edling och Joakim Svensk väldigt ogärna missar den här matchen. OM så skulle vara fallet blir nästa intressanta fråga HUR Edsbyn formerar laget? Jag har ingen aning faktiskt! Nyckeln är ju på vilken position man placerar Joakim Svensk, libero eller vänsterhalv. Med Jocke som libero känns det övriga ganska givet, då blir Hasse och Daniel Popa halvor och mittfält framåt "som det brukar" samt att Mattias Larsson får lämna backlinjen och då konkurrerar antagligen Mattias med vår andre Mattias, Hammarström, om en startplats på mitten.

IMG_9008.jpg

Spelar man Jocke som v-halv så hamnar Hasse på h-halv och sen är det väl mer en smaksak hur man startar från mittfält och framåt. Men lutar väl i så fall att Daniel Popa börjar som avbytare på mitten i så fall istället för startar matchen. Jag röstar för den uppställningen faktiskt då jag tycker det har gett mer kraft i offensiven för Byn och jag tycker mittförsvaret har fungerat lika bra med Tommi som libero istället för Svensk. Blir ju Daniel Popa som "ryker" då men jag skulle faktiskt vilja se honom igen i en mittfältsroll i en match där Byn med garanti kommer mer tankad än man gjorde mot Frillesås då Popa förra gången testade det. Får för mig att Popa blir mer delaktig där och att hans teknik och avighet kan fira triumfer i typ en andravåg mot ett försvar i gungning. Hittills från sin högerhalvsplats har ju knappt Popa deltagit på offensiv planhalva den här säsongen är känslan. Om det beror på taktikupplägg eller underprestation av Popa låter jag vara osagt.

IMG_8596.jpg

AIK då, vad kan vi förvänta oss där? Svar: Jag vet inte! Antagligen ingen "Magnus-Muhrén-offensiv" i alla fall så några 20-25 mål i matchen tror jag inte på. Esa Määttä som ersatt Muhrén har ett helt annat tänk och verkar bygga bakifrån vilket brukar vara den linje dom flesta för att inte säga alla tränare följer numera. Frågan är väl hur bra balanserat AIK:s trupp är för en sån bandy? Det är mycket offensiv kraft i laget och det brukar kunna visa sig i form av dåligt tålamod över 90 min om man då väljer en mer defensiv taktik.

AIK hade den matchplanen igår mot Villa och det höll väl bra i en halvtimme men därefter gjorde AIK en rätt slätstruken insats kan jag tycka och dessutom då inte ett enda mål framåt på en timme! Det har definitivt inte hänt tidigare den här säsongen, behöver inte ens kollas upp. Jag fick lite känslan att flera spelare kändes lite obekväma med den här taktiken och det lyste inte precis spelglädje och "LAGET för jaget" i AIK:s spel utan det blev ganska osynkat när AIK skulle försöka hämta ikapp Villas spel- och målövertag. Eller också är den analysen fel och det mer kanske var "vad jag ville se". Visar sig!

Hur som så har AIK individualister i laget som själva kan vinna matcher åt AIK ändå utan att spelet sitter och tänker då främst på Erik Pettersson såklart men det finns ju många fler! Daniel Andersson, Alan Dzhusoev, Johan Esplund, Alexandr Kim, Tobias Nyberg, William Arvidsson för att nämna några. Försvaret går inte heller av för hackor med Andreas Bergwall i mål, Linus Pettersson libero samt på slutet med Johan Willes på en högerbackplats då Sebastian Ytterell varit borta p.g.a. hjärnskakning och Ilari Moisala på den andra. Dock håller jag Byns mittförsvar för bättre och skulle faktiskt inte byta ut någon av våra fyra mot AIK:s fyra spelare där.

Tittar man på tabellen så förstår man också vikten av den här matchen! Bägge lag siktar med garanti på topp-2 i en sluttabell. AIK gör det definitivt då ju SM-Guld är enda godkända utgång av säsongen för deras del. Men nu när man har gått sniff på det så gör garanterat Edsbyn detsamma. AIK har fortsatt det bästa utgångsläget av dom två då AIK är 3p efter Byn MEN har två matcher mindre spelad än Byn. Det gör att det blir väldigt mycket slutspelsstuk över den här matchen och sånt gillas mycket! Dessutom möts lagen igen på fredag i Gubbängen Arena. Däremellan ska AIK även möta Vänersborg hemma på onsdag.

Så för att Byn ska ha topp-2 i egna händer så måste vi ta tre av fyra poäng mot AIK. Två av två känns också godkänt och då är det fortsatt möjligt att passera AIK då dom har svåra matcher kvar med dubbelmöten mot både Vänersborg och Broberg samt att man har svårspelade Motala borta. Skulle däremot AIK ta tre av fyra poäng i dessa dubbelmöten med Byn så är vi nog rökt gällande topp-2 och då får vi tänka om inför slutspelet.

STÖDBILJETTER! Nu ska jag sätta upp ett TUFFT MÅL inför den här matchen utan att ha kollat av eller förankrat det med Farmers! Hade det här varit en normal säsong så tror jag det här varit grundseriens näst största publikmatch för Edsbyns del efter derbyt mot Bollnäs. DET hade i så fall gett ett fint klirr i föreningens kassa. För att läka såren på bästa sätt för föreningen mot Bollnäs så lyckades vi ju tillsammans köpa fantastiska 544st Stödbiljetter då! SÄSONGSREKORD sett till alla lag om man tar bort annandagen vad jag förstår.

Så är det tufft att sätta målet på 500st då i en sån här match?! JA kanske MEN vi brukar vara bra på att TILLSAMMANS uppnå omöjliga mål så jag lägger ribban där och håller tummarna för att det lyckas! :) Efter den här matchen är det också långt till nästa hemmamatch som spelas 23/2 mot Sirius så dröjer ett tag tills vi ska köpa Stödbiljetter nästa gång.

SWISHA 50 kr till 123 018 0778 eller betala till bankgiro 5285-2225 (betalar du via bankgiro så mejla gärna This is a mailto link och meddela det). Märk gärna AIK eller Stödbiljett. Jag köper 5st och skulle bli överväldigad om ni övriga köper 495st!

Två matcher till i morgon och som också startar kl 17.00: Frillesås-Motala och Villa-Broberg. Jag tror Frillesås nyper Motala hemma och att Villa vinner klart mot ett tröttkört Broberg.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png