Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-AIK

08 NOV 2021 20:50
Toppmatch i Arenan! Lovar att det här är en av dom matcher Edsbyn helst vill vinna i serien och tror faktiskt AIK känner detsamma. Det borgar för något mer än en vanlig seriematch i morgon!
  • Uppdaterad: 08 NOV 2021 20:50

Otroligt skönt och värdefullt med seger i fredags och på så vis slippa "nu-måste-vi-vinna-pressen" i morgondagens match. Ny förlust i fredags och det hade blivit lite så men nu är vi mer i fas poängmässigt även om poängen kommit lite på fel ställen. Matcherna mot AIK har utvecklat sig till riktiga holmgångar då lagen stött på varann ofta både senaste säsongen och redan också två möten denna säsong.

Tänker inte fördjupa mig i statistiken lagen emellan men känns som den är rätt jämn, antagligen med lite övervikt AIK men det är oväsentligt när domaren blåser igång i morgon. Som det blivit mellan dessa lag så vill inte något lag vika ner sig och det hettade t.o.m. till i en försäsongsmatch i september så med den i rätt färskt minne så undrar jag hur matchen i morgon utvecklar sig. Största anledningen till det här är ju semifinalserien förra säsongen som gick till fem matcher och där det var flera incidenter både på och vid sidan av planen som höjde temperaturen.

En av dem då var ju incidenten där Alan Dzhusoev spottade Jocke Svensk i fejan (dessutom i coronatider) men givetvis så erkände han ju inte det efteråt. Fick därefter heta Alan Lögnaren i mina texter då och även om han för mig personligen alltid kommer vara det så väljer jag att lägga det bakom mig nu. Så han får hädanefter gå under namnet Dzhusoev igen.

Även fast AIK är "Mot Guld" så ses man i oddssättningen inför säsong som främste utmanare till Villa som är storfavorit till ännu ett SM-Guld. Kapacitet att utmana finns absolut och lyckas man bara prestera lite jämnare resultatmässigt samt få lite kontinutet i tränarrollen så kommer AIK också att växa som lag. Där är man dock inte än och vi har redan sett lite svaj även här i seriepptakten när AIK förlorade med 9-5 borta mot Vänersborg efter att ha legat under med 7-2 i paus. I övrigt så är det två klara segrar på AIK:s konto, 7-0 borta mot Rättvik och 10-2 hemma mot Vetlanda.

På spelarfronten har Johan Esplund, Daniel Andersson, Alexander Kim, Johan Willes och kanske någon till som jag glömt lämnat. Nya i truppen är Teemu Määttä, Daniel Mossberg (AIK betalade bäst den här säsongen = 4e klubben på fyra säsonger nu), Robin Öhrlund, Isac Karlsson och Jesper Hvornum. Strax före seriestart värvade man också hårdföre backen Artem Savelyev men vad jag förstår så har han ännu inte fått uppehållstånd (om inget hänt sista dagarna). Artem var ryska ligans mest utvisade spelare förra säsongen och har lämnat Kuzbass för att så småningom ansluta till AIK.

Positionen AIK haft stökigast att hitta rätt på är högerhalven där Alexander Kim lämnat ett tomrum efter sig. Vet att både Jimmy Jansson och Teemu Mättää spelat där på försäsongen men vet faktiskt inte vad utfallet till slut har hamnat på. Ingen av dessa två känns väl som en naturlig halv men som tränare har man ju den trupp man har att jobba med. Teemu kan säkert spela där men var nog tänkt som defensiv mittfältare när han värvades. Annars så känns laget ändå lite mer rätt viktat den här säsongen även om man fortsatt gillar mer att anfalla än försvara. Intressant att se vem som vaktar kassen också, är väl favorit på Andreas Bergwall där även om Viktor Birgersson lär vara framtidsmålvakten och Viktor stod senast mot Vetlanda.

IMG_7427.jpg

Målvaktskampen i Edsbyn är också intressant att följa. Eller intressantast är väl att följa Oscar Löfström som lär vara vår framtidsmålvakt och se hur utvecklingen där fortsätter. Svår match för Oscar i Västerås senast där han först inte hade så mycket att göra för att sedan få hur mycket som helst att göra. Västerås fem mål fram till vändning 5-4 var också svår att göra något åt utan det var frilägen och avslut från nära håll samtliga om jag minns rätt. Oscar räddade dock sen kvar Byn i matchen vid ställning 5-4 med ett par vassa parader och bara dom tror jag får Oscar att växa. Sen har Byn varvat målvakt varannan match hittills och jag tycker inte det är fel då jag tycker Henrik Karlström är värd att få stå "riktiga" matcher också och inte bara mot de sämre lagen som han fått göra bakom Anders Svensson. Fortsätter Byn på den linjen är det Henkes tur i morgon.

Det är fortsatt mycket att slipa på i Byns spel och i spelarnas olika roller individuellt vilket känns helt normalt. Det jag tycker varit positivt sista två matcherna är att Oscar Wikblad kommit med lite mer i spelet och jag tror att det är en av nycklarna till framgång för Byn. Det finns stor arbetskapacitet i Oscar och då känns det som slöseri med resurser om han enbart ska ligga längst därframme och fiska. Nu gör han lite mer både och samt att connection med Per Hellmyrs också verkar ta ett steg för varje match och börjar dom två hitta varandra mer kontinuerligt, ja då har vi kanske vårt vassaste vapen av alla där.

Matchen i morgon måste ni försöka se på ett eller annat sätt, så är det bara! Jag tror jag/vi kommer att bära med oss den här matchen i flera analyser framöver och då är det bra om så många som möjligt ser den med egna ögon. Absolut helst PÅ PLATS såklart men annars via Sportbladet Play. På plats är ju oslagbart, jag tänker det varena gång jag ser en match via webben att hur orkade man med det här förra säsongen. Men då fanns ju inget annat val!

Vi var 1395 personer hemma mot Frillesås i premiären. Sen var det 1085 mot Motala, aningen större tapp än jag hade trott men man vet ju också att fredag passar mycket bättre än alla andra vardagar här i Edsbyn. Nu har vi en ny tisdagsmatch och ställer inte skiftgång m.m. till det så borde det väl bli minst 1500 pers i morgon? Vi hoppas och tror på det!

Fem matcher till förutom våran spelas i morgon: Sandviken-Villa, Sirius-Broberg, Tellus-Motala, Västerås-Hammarby och Örebro-Frillesås. På onsdag sen Vetlanda-Bollnäs och Vänersborg-Rättvik. Det vimlar ju av intressanta och ovissa matcher här där Sandviken-Villa tilldrar sig det största intresset tillsammans med vår match såklart. Tror Villa nyper den ändå, Sandviken har inte riktigt puttrat igång än men kanske behöver ett sånt här motstånd för att göra det?

Intressant att se slagstyrkan mellan SIrius och Broberg där jag tror bägge lag, i alla fall Broberg, internt har 6e platsen som ett litet delmål för säsongen. Ska Örebro ha tre lag bakom sig i februari så ska man vinna hemma mot Frillesås så det blir intressant att se om man kan utmana där. Ett revanschsuget VSK bör vinna mot Hammarby och obesegrade Motala ska vinna mot Tellus men känner mig ändå säkrare på VSK än Motala där. Vetlanda-Bollnäs på onsdag är en mycket viktig match där förloraren kanske börjar fundera lite även om bägge lag i längden är för bra för att bli indragen i någon bottenstrid. Vbg bör göra processen kort med Rättvik hemma.

I morgon, eller möjligtvis senare ikväll, kommer mer info till matchen på www.bynhemma.se som rekommenderas. Där ska det komma en videointervju med någon spelare eller ledare vid varje hemmamatch. Slår också ett slag för Farmers supporterbuss till Zinken på fredag, åk dit vetja >>> https://www.redfarmers.se/index.php/kalender-bot/event/49-boka-buss-till-hammarby

Vi nöjer oss där. Holmgång i morgon! Se över om ni har komp-timmar å ta ut om ni jobbar och ta en rejäl funderare om ni har annat bokat i almanackan om det möjligtvis kan gå stryka eller flytta på det! Är det tomt i almanackan, ja då finns inga ursäkter att missa morgondagens batalj.

Vi ses i Arenan!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png