Hoppa till sidans innehåll

Inför: Broberg-Edsbyn

14 JAN 2021 19:45
Fredagsbandy igen och vi hoppas på en favorit i repris från förra fredagen i Västerås! Denna gång hälsingederby borta mot Broberg i Helsingehus Arena och avslag redan kl 18.00.
  • Skapad: 14 JAN 2021 19:45

Det verkar bli match i morgon trots att Broberg haft en coronapaus i över en veckas tid. Exakt hur många som varit drabbade minns jag inte om har framkommit men oavsett så har ju inte Brobergs förberedelser varit dom bästa såklart. Samtidigt så hade laget slagit ur underläge oavsett mot Byn och sen räknar jag också med att Martin Söderberg åter är klar för spel vilket ska höja Brobergs slagstyrka.

Broberg var innan sitt ofrivilliga uppehåll tillsammans med Villa seriens formstarkaste lag även om det tog stopp borta mot Sandviken på trettondagsafton. Så jag har full respekt för Broberg och oavsett förberedelser så är det ju så Byn också måste ta sig an matchen, annars går det ju på tok oavsett. Broberg har annars hela säsongen varit skadedrabbade och har nog inte haft alla spelare uttagningsbara i någon match än om jag minns rätt.

På slutet var det dock "bara" Martin Söderberg på skadelistan och med ordinarie lag förutom Martin så kom också en stabilitet hos Broberg som man inte varit i närheten av tidigare under säsongen. Framförallt backlinjen har varit ansatt av skador men med ordinarie innerförsvar med Magnus Fryklund som libero samt Tatu Ässimäki och Robin Redin som backar så växte också LAGET Broberg. Så får Broberg inför ett kommande slutspel spela ihop sig i några veckor kan dom absolut bli en dark horse där. För dom ska väl ta sig dit? Nu tror jag det efter att tidigare varit lite tveksam!

Hörnor har ju varit och är Edsbyns akilleshäl så här långt men där är istället Broberg ett av seriens bästa lag! Ett tidigare bra skytte har i år kryddats med finska nyförvärvet Jaako Hyvönen som också har en riktigt vass bössa och egenskapen att vara bra på hörnor gör ju att Broberg bara genom det kan utmana Byn i morgon. Vi själva har dock inte alls rosat marknaden på det hittills men samtidigt brukar sånt gå lite i vågor under en säsong så när det nu rullar på rätt bra ändå utan hörnmål så kan det vara bra att ha det verktyget kvar till februari/mars också.

För Edsbyn visar som sagt upp en allt stabilare form för dagen med matchen borta mot Västerås förra fredagen som bästa insats hittills. Förutom att Byn spelmässigt ser bättre ut och spelar på fler spelare än tidigare så är det ändå nästan defensiven som är det bästa kvittot på att Byn är på rätt väg. Där har det med Edsbymått mätt läckt lite i början av serien men i de två senaste matcherna mot Västerås och Vänersborg så har vi släppt in sammanlagt tre mål och det är riktigt bra!

En bra defensiv är ju i dagens bandy alla spelare i ett lag delaktig i och där är ju Edsbyn ett bra exempel på det med hårt jobbande forwards även i deff-arbetet. Jämför man med t.ex. AIK så har man inte samma disciplin i hemjobbet där och det i sig ska bli intressant att se på onsdag hur Byn står sig mot det mer offensivtänkande Gnaget. Mest glädjande är dock att kvartetten längst bak med Sverre, Svensk, Granqvist och Tommi Määttä alla känns mycket stabilare nu än bara för ett par veckor sen och grunden till hur långt Byn kan nå den här säsongen beror ändå på vilken nivå dom fyra TILLSAMMANS presterar på tror jag.

Byn tog ju en mycket viktig seger mot Vänersborg i tisdags och utan att för den skull vara "skrävlig" så tror jag vi kan sluta titta bakåt i tabellen nu och istället jobba hårt för att placera oss så högt som möjligt bland topp-4. Det är ju mycket viktigt med dom placeringarna och självklart är det ju en väldigt stor fördel om man kan komma topp-2 till slut. Det har ju känts nästan kört efter Byns poängmässigt lite tröga start men efter Villas seger borta mot AIK förra helgen så har det öppnats en liten "topp-2 dörr på glänt" ändå och det skulle vara väldigt intressant om vi kunde blanda oss i den striden. Men då krävs med garanti seger i morgon först så förhoppningsvis börjar vi där!

Observera att matchen börjar kl 18.00 i morgon! Nu när man hur mycket man än vill åka å se bandy live istället är förpassad till soffan så gillar jag det här upplägget. Speciellt då man lagt en match kl 20.00 också och i morgon är det Bollnäs-Villa som startar då. Så kanske ett senare referat än vanligt i morgon om den matchen lever ett tag fast ju Villa måste gälla som storfavoriter där. Men ett svinkallt Sävstaås kontra en varm Sparbanken Arena kanske inte passar alla (fin-)lirare hos Villa (?).

Fyra matcher startar kl 19.00: AIK-Vetlanda, Sirius-Frillesås, Vänersborg-Motala och Västerås-Hammarby. Fyra stenklara ettor? Jag skulle nästan vilja säga det då det känns ganska långsökt med någon skräll i dom matcherna. Ska vara om Vbg är lite obekväma med att eventuellt vara det spelförande laget mot Motala då och på så vis kan bli bortkontrade. Känslan är ändå att Vbg är stabila nog att hantera det.

Dagens glädjebesked för i alla fall mig var att Miljonklubben hade passerat 200 000 kr! Vi följer därmed, som jag nämnde förra veckan, i det närmaste "schemat" från förra säsongen då vi per 15/1 (som det är i morgon) då hade samlat in 209 000 kr. Jag kommer säkerligen hålla er uppdaterad under resans gång framöver, på gott och ont kanske! Några tycker säkert jag är tjatig men jag får ta det i så fall :(

Tror nämligen det är av yttersta vikt för kommande säsong att vi TAR FEMTE RAKA och samlar in EN MILJON för femte året i rad med den säsong vi nu upplever för vår förening och alla andra föreningar. Risken är stor att någon förening förblöder och inte överlever till nästa säsong tror jag men med det engagemang som finns runt just Edsbyn så vill jag tro att vi fixar det!

Skulle det skramla in 9000 kr ytterligare till i morgonkväll så skulle det kännas underbart men som jag skrev förra veckan, i "fattiga januari" begär man inte det utan bara hoppas! Jag länkar i alla fall till Miljonklubben här nedan ifall någon har ett "lakan" över!

Alternativ 1:Gör du din första inbetalning för den här säsongen så följ denna länk och registrera dig: https://edsbynsif.propublik.se/miljonklubben2020start 

Alternativ 2:Har du redan betalat in men skulle vilja "fylla på" med någon krona till så välj något av: Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500.

Vid eventuella frågor så kontakta Thomas Mårtens: This is a mailto link eller 070-234 15 73.

Mot 209 000 kr! :) TACK om du har läst ända hit! Kom ihåg avslag 18.00 i morgon.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil