Hoppa till sidans innehåll

Inför: Broberg-Edsbyn

04 JAN 2022 20:13
Toppmöte i morgon när 3an Broberg tar emot serieledande Edsbyn i HelsingeHus Arena. Så ser det ut att bli i alla fall men då det haglar in inställda matcher så kan man ännu inte vara helt säker.
  • Skapad: 04 JAN 2022 20:13

På vilket ben ska man stå tro? Ska man känna glädje över att vi (sannolikt) får uppleva en toppmatch och säkert en jäkla fajt mellan Broberg och Edsbyn. Två lag där kanske inte alla är precis tjenis med alla efter alla dessa år och bataljer lagen emellan. Eller ska man börja deppa ihop över alla lag med coronasymptom och inställda matcher och lägga sig sömnlös och fundera vart säsongen till slut tar vägen? Det är givetvis valfritt, min känsla är väl att man är någonstans mittemellan i tankarna.

Bekymrad börjar man bli såklart när nu fem av omgångens åtta matcher är inställda och framflyttade. Samtidigt så hoppas man att när lagen väl "tagit igen sig" så kanske det rullar på sen men finns ju också några exempel på att det kan blossa upp mer än en gång också. Tänker främst på AIK och Rättvik men kanske är så för fler lag också som jag glömmer nu. Man vill ju inget hellre än att säsongen ska kunna spelas vidare och förra säsongen måste det väl ändå ha varit snäppet värre (?) för då var det ju den här tiden stopp för publik också vilket det inte är nu. Man glömmer snabbt! Vi får helt enkelt se vart det hela tar vägen samt om vi får fortsätta se bandy live om än i begränsat antal eller om det blir åtstramningar framöver. Förutom utomhus då där man inte verkar kunna bli smittad!

Edsbyn har hittills klarat sig från coronafall om än lite förkylningar cirkulerat även i Byn men som tur är mest under dom perioder då det varit matchledigt. Gjorde en koll med Kuben igår och så långt allt lugnt i alla fall och Kuben rapporterade "alla tillgängliga just nu". Så även Samuli Helavuori som klev av senast med "känning" men som med största sannolikhet är spelklar till i morgon. Det vore både skönt och nödvändigt att ha alla tillgängliga i morgon för näst efter Villa borta så känns det här som säsongens svåraste uppgift hittills.

Broberg har ju varit fantastiskt bra och är värd all beröm dom får. Broberg har väl i flera år haft höga toppar men även djupa dalar och just dessa dalar har ofta blivit lagets fall när säsongerna summeras. Sen har Broberg även varit skadedrabbade dom senaste säsongerna vilket jag helt enkelt tror beror på att Broberg legat på för låg träningsnivå under försäsongen. Egen teori, absolut. Men även Broberg själva har förmedlat att man tränat både annorlunda och bättre inför den här säsongen än tidigare så nog hänger det ihop allt. Nya för i år i laget är ju också Daniel Popa samt Jesper Öhrlund samt också tränare Daniel Skarps och i alla fall dom två förstnämnda (allra främst Popa såklart) vet ju om Edsbyns försäsongsupplägg. Utan att själv ha koll på Byns eller andra lags upplägg så törs jag ändå med säkerhet säga att Byn är ett av seriens tre bäst tränade lag! Broberg kan numera också vara ett av dom tre faktiskt.

Hoppas Broberg har alla tillgängliga också så vi startar med samma förutsättningar. Isåfall tror jag det kan bli en jäkla match för jag tror inte Broberg vill ta stryk två gånger av Byn den här säsongen. Samtidigt som jag också känner att vi kan inte kräva att Byn ska vinna bägge matcherna mot Broberg heller utan gör Byn det så är det verkligen ett styrkebesked! Broberg har förlorat tre matcher den här säsongen, hemma mot Motala (hälsingelagens stora skräcklag) samt borta mot AIK och mot Byn då. Man har t.ex. vunnit hemma mot Västerås, slagit Sandviken både hemma och borta samt spelat 7-7 borta mot Villa Lidköping.

Laget känns mer komplett i år med både flera fartspelare, främst därframme, och spelare med lite lägre tempo men istället med bra passningsklubbor, tänker främst på Daniel Popa, Adam Wijk och Rasmus Linder där. Broberg spelar vissa matcher med väldigt mycket lyft vilket såklart Byn har koll på. När lagen möttes på Ön så gjorde dock Broberg inte det, om det var för att förbrylla Byn eller om det fanns någon annan baktanke vet jag inte. Eller om Byn hade gjort läxan och helt enkelt lyckades neutralisera det spelet. Det är och blir mycket hjärnornas kamp bland coacherna också det här då både Kuben o co likväl som Daniel Skarps o co vet hur sina motståndare vill spela. Mycket intressant även det!

Att matchen säkert betyder lite extra för Daniel Popa, Jesper Öhrlund samt Vadim Arkhipkin berörde jag i Inför förra gången lagen möttes. Kanske en överdrift sånt också men jag tror i morgon att främst Vadim vill visa sig från sin bästa sida när det vankas match i Söderhamn. Jag har skrivit det flera gånger att Vadim har växt mycket under resans gång och han tillför nu mycket i Byn. Jag kommer ihåg när lagen möttes i DM-Final i september när jag satt bredvid två inbitna Brobergsupporters under den matchen. Dom klargjorde att "vi fick gärna ta Vadim bara vi gav tusan i Rasmus Linder" för han var klasser bättre än Vadim enligt dom. Rasmus var bra i den matchen och Vadim ganska blek så sågade inte deras uttalande då men ska bli intressant att mäta även deras insatser mot varandra igen i morgon. Jag tror det har jämnat ut sig!

Det blir alltså bara vår match plus två till i morgon. Det är i alla fall två otroligt viktiga matcher där Bollnäs möter Sandviken och Vetlanda ska ta sig an Frillesås. Vetlanda har ju efter seger mot Hammarby senast fått en minilucka på 10e plats då man nu är 2p före Bollnäs och 3p före Hammarby och just Frillesås. Skulle ju kunna öka försprånget till 5p mot Frillesås vid seger i morgon. Samtidigt är det inte likt Vetlanda att skaffa sig "arbetsro" så tror på bra skrällchans för Frillesås där. På Sävstaås en mycket viktig match där två lag som haft lite motvind på slutet möts. Tror Bollnäs är mest i behov att vinna då det efter det här väntar mycket viktigt dubbelmöte med Hammarby och seger i morgon skulle nog underlätta inför det. Sandviken vann sist mot Rättvik och för dom är det här en vägskälsmatch, seger igen och dom kan vinka adjö till plats 11 och neråt och börja sikta på topp-6. Kryss eller uddamålsseger för SAIK får bli mitt tips.

Vi får se när referatet från morgondagens match dyker upp. Runt midnatt i morgon eller på torsdagmorgon blir det då jag lyckats få en av dom 555st biljetterna till matchen så ska se matchen på plats i morgon.

Då hoppas vi på bra underhållning i morgon och givetvis är målet 2p!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png