Hoppa till sidans innehåll

Inför: Bollnäs-Edsbyn

25 DEC 2020 17:41
Annandagsbandy på menyn men i år på ett annorlunda sätt då vi ju inte får se matchen på plats. Tråkigt såklart men det är ju bara att rätta in sig i ledet och istället vara glad över att annandagsbandyn spelas överhuvudtaget.
  • Skapad: 25 DEC 2020 17:41

Julens höjdpunkt blir i år kanske inte lika utstickande härlig som den annars brukar vara. Det är absolut nåt väldigt speciellt med dessa annandagsderbyn och givetvis är grejen att se dessa på plats. Nu blir det inte så i år men när det är dags för avslag i morgon så är nog dom flesta supportrar i bägge läger taggade som tusan ändå om än nu hemma i soffan då. 

Personligen så laddade jag upp med att se SM-finalen från 2017 igårkväll och det gick vägen den här gången också! Faktiskt så är det rejält spännande även fast man vet utgången och så här i efterhand har man nästan svårt att förstå hur man överlevde det där live! Med Martin Frids (felaktiga) röda kort med ca 10 min kvar vid ställningen 1-1 vilket såklart gav Bollnäs rejäl vittring men så kliver framförallt Tuomas Määttä fram och tar huvudrollen och får allt att väga över till Byns fördel. Vilken känsla då och inte långtifrån detsamma nu också! Livets viktigaste final som avgjordes under livets viktigaste idrottskvart där på slutet.

Edsbyn är hos Svenska Spel klara favoriter i morgon och vid bra väder så är väl det taget. Just vädret känns dock lite ovisst i nuläget, kan nog bli allt från perfekta förutsättningar till lätt snöfall och för vår del önskar vi givetvis det förstnämnda. Formen hos Byn kan väl fortsatt vara ett litet frågetecken men jag tror Byn är redo för en riktigt bra insats i morgon i sin tredje match efter ett längre uppehåll. Jämför man Byn med en travhäst så brukar vissa hästar göra rätt bra insatser i första starten efter vila utan att för den skull vara på topp. Sen kan en liten reaktion komma i start nummer två för att sedan i tredje starten så sitter formen där. Jag tror Byn följer den kurvan!

Förutom att jag kollade finalen 2017 igår så brukar man ju ganska ofta kolla highlights från Byns SM-finaler på 2000-talet. Man slås ju ofta av hur jäkla bra Anders Svensson är i kassen i dessa finaler och så var det ju även i finalen 2017. Att vid 45 års ålder fortsatt hålla den nivå Sverre gör är ju något man beundrar mycket. Man tycker ju att det bara måste börja gå åt andra hållet snart för det kan ju inte vara så att Sverre vaktar Byns mål även om 10 år!

Det är väl lite därför man synar Sverre lite extra i sömmarna för att eventuellt kunna skönja något som tyder på det. Lite därför ett par kommentarer från mig på slutet om Sverre angående nåt ingripande som varit lite sådär men i efterhand får man ju ändå lite dåligt samvete att "kritisera" Sverre som nog enskilt är den spelare som har störst del i att vi vunnit ÅTTA SM-guld på 2000-talet. Jag beundrar fortsatt honom MYCKET och hoppas Sverre tar det rätt!

Vet inte om det finns belägg för det men nånstans inom mig så säger en röst att på annandagen brukar Hasse Andersson växla upp för att därefter kliva upp ett snäpp på sin nivåtrappa. Jag hoppas det är så i verkligheten också för det känns inte som Hasse riktigt hittat "sitt rätta jag" efter sin ofrivilliga vila p.g.a. hjärnskakning. Hasse har väldigt mycket boll i matcherna men man ser också då hur viktigt det är för Byns spel att Hasses tajming och connection med övriga spelare stämmer för att Byns spel ska flyta på. Det finns att slipa på där och det känns också som att Byn jobbar hårt med att komma rätt där och ju mer vi får det att stämma desto bättre kommer Byn att bli framöver.

Martin Frid är också en spelare som brukar trivas på stora Sävstaås så hoppas även det är något som visar sig i morgon. Martin Frid som ju gjorde en otroligt bra match i den där finalen 2017, ju fler gånger man ser den desto mer saker upptäcker man också.

Bollnäs har börjat Elitserien bra tycker jag men det är kanske från nu och framåt vi får se vilket det "rätta Bollnäs" är ändå. Laget har inga större krav på sig den här säsongen och känslan är att Bollnäs mådde väldigt bra av det i början och kunde ta några poäng tack vare det. På slutet känns det lite mer som att årets Bollnäs börjar bli lite mer avlästa av motståndarna och det är väl nu det visar sig om Bollnäs har några ess i rockärmen att spela ut. Laget har några svåra matcher på schemat nu med Byn i morgon, Sandviken b, Hammarby h, Sirius b, Byn b som dom fem kommande.

Sen märks det givetvis i årets upplaga av Bollnäs att Oscar Westh saknas efter den vådliga tacklingen som gav hjärnskakning och som är så eländig att se att man inte vill kolla det klippet fler gånger. Såg att Oscar var på benen nu i alla fall och kunde närvara för att se på bandy från läktarplats vilket var kul att läsa. Hoppas nu att all rehab går bra och att vi får se Oscar på planen igen inom ca en månad.

Tycker annars den här upplagan av Bollnäs visat väldigt mycket hjärta och att man verkligen spelar för varandra vilket ju i längden är det som brukar ge framgång. För oss som ser Bollnäs från sidan om är man ju annars itutad med presskonferenser där "stjärnor" presenteras, väldigt höga målsättningar och som går i kras samt uttalanden som lägger en väldig press på laget. Känns som föreningarna Edsbyn och Bollnäs jobbat väldigt olika där under i alla fall 2000-talet. Där känns dock årets Bollnäs som mer ödmjuka ända från styrelse och neråt och det är med garanti helt rätt väg att hålla sig till.

För tillfället ser det ut som att alla annandagsmatcher ska kunna spelas trots denna eländiga corona. Till min stora glädje så spelas också Bollnäs-Edsbyn på klassisk bandytid kl 13.15 i morgon vilket jag efterlyst länge och som jag hoppas man håller fast vid även kommande säsonger. Förutom att jag tycker att man denna Bandyns dag ska starta alla matcher på den klassiska bandytiden så hinner man ju då också se på V75 kl 16.20 och dom som är intresserad av Premier League, Stryktipset och SHL hinner också med det!

Kl 13.15 startar även AIK-Tellus (det blir ju en slakt från AIK:s sida) och Sirius-Hammarby. Där har Sirius en god chans att studsa tillbaka tror jag efter en sämre period på slutet även om Hammarby är favoriter.

Kl 14.00 startar Västerås-Villa som brukar vara sevärda matcher och jag blir förvånad om inte Villa tar den matchen med några mål.

Kl 15.00 har Vetlanda-Motala och Vänersborg-Frillesås som starttid. Vbg ska väl vinna sin match och jag vill tro att även Vetlanda avfärdar Motala. Det är i alla fall min bestämda uppfattning att Vetlanda är bättre än Motala men sen är det ju det där med att föra matcher istället för att få spela på kontring som eventuellt kan ställa till det för Vetlanda.

Kl 17.00 avslutas annandagsbandyn med Broberg- Sandviken. Bortalaget har ju hittills visat sig vara klassen bättre än Broberg och jag skulle också bli överraskad om Broberg utan Martin Söderberg kan rubba Sandviken.

Avslutar med att pusha för Red Farmers (och idékläckare Fredrik "Lurken" Persson) senaste påfund "Planka-in-på-Åsen" som blivit en succé! Igårkväll hade 638st betalningar á 37 kr kommit in och det skulle faktiskt inte förvåna mig om det landar på över 1000 plankningar innan det är färdigt! En extra krydda till det hela är att Bollnäs supportrar tagit upp jakten men där är man i skrivande stund uppe i 320st inbetalningar.

Så hoppas vi inleder med att vinna den matchen! Swisha 37 kr till 123 018 0778, märk gärna inbetalningen Planka.

Själv funderar jag på om jag ska testa "Brindholms 2a Utmaning" med ett litet inslag av trav på Nyårsafton som avslut. Jag har klartecken av Farmers och EIF Bandy att köra men jag klurar till i morgon och presenterar i så fall idén i morgondagens referat från matchen. Så Planka på så länge så får vi se hur det blir med det!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil