Hoppa till sidans innehåll

Inför: Bollnäs-Edsbyn

28 NOV 2019 21:35
Dags att ta sig an Bollnäs igen! Lagen möttes tätt på försäsongen med blandade resultat men nu är det mera skarpt läge och då brukar det här bli matcher att minnas!
  • Skapad: 28 NOV 2019 21:35

Stämmer väderprognoserna så blir det strålande bandyväder i morgonkväll med 3-4 minusgrader så det är bara att hoppas att vädersajterna inte chansat fel den här gången. Skulle det bli bra väder så finns inga ursäkter för att inte åka till Sävstaås i morgon, oavsett vilket lag man håller på.

Morgondagen blir mycket intressant! Edsbyn visar så bra form så egentligen kan det vara lite läge för en plump snart och nog lär den komma nåt tag men förhoppningsvis inte i morgon då. Byn har spelat formidabel bandy den senaste veckan då Västerås (10-4), AIK (8-2) och Vänersborg (9-2) avfärdats utan större krusiduller. Byns inställning imponerar på mig då det är 100 % påkopplat i alla situationer och över hela planen och även i stort sett i 90 min+ i alla matcher också. Att Byn gått ifrån målmässigt har inte gjort att man ”gått ner sig” speciellt mycket utan det har fortsatt varit bra fokus matcherna igenom vilket imponerar mycket.

Att det nu därför kommer att vara så i alla matcher resten av säsongen är såklart otänkbart. Så fungerar inte varken människan eller lagidrotten. Men ju fler matcher Byn fixar med denna inställning/fokus desto mer imponerande är det och det skulle ju faktiskt förvåna om dippen kommer i morgon.

Villa, Bollnäs och Edsbyn är ju dom tre lag som tippats högst däruppe inför säsongen och förutom att Sandviken klämt sig in på 3e plats före Bollnäs så infriar lagen förväntningarna så här långt. Bollnäs dock det lag som blandat och gett mest av dessa tre då man slagit Villa borta vilket inte många mäktar med men istället t.ex. förlorat hemma mot Vetlanda vilket ju hamnar på minuskontot. Känslan är att Bollnäs spelar lite ”efter motståndet” och sällan vinner med några större marginaler oavsett motstånd men samtidigt alltid kan slå alla lag.

Att Bollnäs kommer att sälja sig dyrt i morgon råder inget tvivel om. En verklig 50/50 match väntar där Byn kanske anses ha bästa dagsformen men Bollnäs är bra på att smyga och sen slå till i såna här matcher. Bollnäs har gjort väldigt lite mål hittills, 25 gjorda mot Edsbyn 50 mål på samma antal matcher (åtta). Då ska man dock komma ihåg att Bollnäs spelat fler matcher än oss under halvdana förhållanden vilket såklart påverkar en del.

Dock så höjer man ju på ögonbrynen när man t.ex. ser att en sån som Daniel Mossberg hittills efter åtta matcher endast skrapat ihop en poäng på en assist hittills, inga mål gjorda. Där finns sparkapital i Bollnäs även om jag aldrig trott att Mossberg skulle komma till Bollnäs och göra nån sorts succé och det tror jag fortfarande inte heller.

Bollnäs bästa värvning till den här säsongen känns ju istället som målvakten Pertti Virtanen som hamnade i Bollnäs lite mer av slumpen när Niklas Prytz drog korsbandet på försäsongen. Pertti agerar superstabilt i målet och det känns nästan vara ”Svensson-klass” på honom och det är inte Bollnäs bortskämda med. En bra målvakt ger också försvaret trygghet och Bollnäs släpper fortsatt in lite mål även om man nu spelar (eller i alla fall tänker) en mer offensiv bandy.

Vi får en väldigt bra värdemätare lagen emellan i morgon och jag tror matchen i morgon blir ett stort riktmärke som man kommer att använda sig av långt in på denna säsong. När vi möttes senast vann ju Bollnäs med 7-2 i World Cup men så dåliga som Byn var då finns det inte att man är i morgon. Dock var Bollnäs väldigt bra i den matchen också men Byns insats hela den helgen var ju under all kritik även om man lagt det bakom sig för längesen nu.

Västerås-Motala (måstematch för VSK!) spelar redan ikväll medan övriga sex matcher i omgången spelas i morgon:

AIK-Villa = Den hade kanske känts lite oklar före säsong men AIK levererar inte även om man vann igår så kan inte tänka mig annat än att Villa vinner.

Broberg-Sandviken = Siar alltid fel när det gäller Broberg. Sandviken är bättre över tid men visst kan Broberg vinna här ändå. Tippar ändå SAIK då så kan Broberg räkna in en tvåpoängare!

Vänersborg-Frillesås = Hur blek Vbg än var igår så vinner man här. Säkerligen Robin Öhrlund tillbaka också.

Sirius-Hammarby = Blir nog en härlig batalj mellan två jämna lag. Målrikt och hemmaseger tror jag.

Vetlanda-Åby/Tjureda = Föra matcher tror inte jag är Vetlandas melodi. Dessutom sannolikt vasse Pontus Vilén borta (?) men kan ändå inte tro dessa skäl ska räcka för att Åby ska kunna skrälla.

ALLA till Sävstaås i morgon! Bandy ses alltid bäst live, det behöver inte ens diskuteras och ju fler Edsbysupporters på plats desto större vinstchans!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Bra skrivet som vanligt. Men blir lite orolig av jinxen av Mossberg... :)

    (PR 2019-11-29 kl 15:57) Anmäl


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil