Hoppa till sidans innehåll

Inför: Bollnäs-Edsbyn

26 NOV 2021 21:43
Annandagsmatcherna fast tvärtom är vad som står på programmet i morgon. För vår del blir det då en tripp till Sävstaås då vi ju har annandagsderbyt hemma den här säsongen. 16.00 är det avslag.
  • Skapad: 26 NOV 2021 21:43

Det infinner ju sig alltid nåt speciellt pirr i kroppen när vi ska möta Bollnäs och känslan är densamma inför i morgon. Dessutom blir ju det här, om vi inte stöter på varandra i SM-slutspelet, det sista derbyt mellan Bollnäs och Edsbyn på Sävstaås. Jag vet att jag skrev så nån gång runt 2010 också då allt också var klappat och klart för hall i Bollnäs men sen känner vi ju till alla turer därefter. Men nu känns det klappat och klart för hall i Bollnäs inför nästa säsong och där passar verkligen ordet ÄNTLIGEN in.

När vädret är som det ser ut att bli i morgon så funkar dock också Sävstaås alldeles utmärkt. Nånstans runt -7 grader lyder prognoserna på i morgon och det känns väl som idealtemperaturen för bandy utomhus. Det här blir Byns första utomhusmatch den här säsongen så tacksamt att väderleken är med oss så vi slipper en match fullmatad med lyror.

Det finns ju såklart många ingridienser redan innan match i morgon med Per Hellmyrs, Samuli Helavuori och Hans Andersson i någon form av huvudroller i alla fall före match då dessa tre ju bytt tröjor inför den här säsongen. Sen om dom kommer att spela huvudroller även i matchen återstår att se men det känns väl mer troligt det än att dom skulle ha varit osynliga när vi summerar i morgon. Helt klart kommer det bli extra många ögon på främst Hellmyrs och Hasse då bägge två har en dirigentroll i respektive lag.

IMG_7879.jpg

Känslan är väl också att alla dessa tre spelare fått energi av klubbytena och dessutom har dom alla också skvättat över energi på övriga lagkamrater och från bägge läger hörs flera röster om att det är roligaste säsongen man spelat på länge. Ju fler spelare som tycker det är roligt desto större möjligheter att vi på läktarplats också kan bli bjudna på någonting extra i morgon då jag tror det är extra många som känner sig segerhungriga i morgon.

Vi i Byn får ju bära favoritskapet mot Bollnäs den här säsongen och det är upp till oss att hantera det. Som bybo gillar man ju annars att slå ur underläge men nu är det alltså Bollnäs som får axla den rollen i morgon. Dock slog ju Bollnäs oss med 4-1 i genrepet inför seriestart men sen om det har någon betydelse i morgon tror jag faktiskt inte. Bägge lag är bättre nu än då om än kanske inte Erik Persson i Bollnäs kasse som i den matchen var helt omutlig.

Något som Erik varit i många matcher den här säsongen och av Bollnäs 8p hittills känns det som att man har Erik att tacka för minst hälften. Men en målvakt tillhör ju också laget och resan Erik gör just nu känns ganska svårslagen och jag kan direkt erkänna att jag inte såg det komma att Erik skulle kliva upp på dom nivåer han är på nu. Känns som Erik ändrat spelstil ganska rejält och numera är en mer "attackerande och agerande målvakt" från att tidigare mycket spelat på sin storlek och i många situationer (mycket på hörnor bl.a.) mer "stod målvakt" och med sin storlek hade gott hopp om att kunna stå i vägen för avsluten. Är det en kortfattad analys som håller tro (?). Dessutom en ödmjuk person som få vilka man unnar framgång om än han gärna får ha en mer "vanlig dag" just i morgon.

Men Edsbyn har också vassa målvakter! I zonen just nu är Henrik Karlström som vaktat kassen flera matcher i rad då det samtidigt också varit både sjukdom och "småskavanker" på Oscar Löfström. Henke har varit fantastiskt bra sista veckorna och växer helt klart med uppgiften. Agerar lite annorlunda än många andra målvakter tycker jag och jobbar i många situationer aningen längre ut än dom flesta andra målvakter är min känsla även om det såklart handlar om bara nån enstaka meter. Det verkar fungera bra så finns ingen anledning att ändra på det utan istället fokusera på att utveckla sitt spel ännu mer och bli ännu tryggare. Två målvakter som har växt mycket med förtroende och som givetvis är potentiella matchvinnare i morgon bägge två.

IMG_8534.jpg

Edsbyn kommer från seger borta mot Sandviken igår med 2-1 medan Bollnäs kommer från 5-5 borta mot Örebro i onsdags. Edsbyn mest nöjd där men jag tror dom resultaten har noll betydelse i morgon. För Edsbyns del så känns det ändå skönt att ha bärgat minst två av fyra poäng i den här 72 timmars bortaturnén och skulle vi ta ytterligare två i morgon så fixar vi nåt som jag tror max två lag till i serien klarar, att vinna borta mot BÅDE Sandviken och Bollnäs. Villa har ju redan bränt sin chans efter 7-7 borta mot SAIK.

Bollnäs saknade libero och kapten Jens Wiik mycket senast. Anledning vet jag inte men lär väl vara sjukdom då antar jag och sannolikt åter i morgon. Det är väl också en spelare som växt rejält med en större roll och större förtroende som han nu har. Inget ont sagt om Andreas Westh och andra äldre stjärnlirare men även om man kan känna att många såna är oersättliga så finns det ett liv även efter dessa ikoner. Det har vi flera bevis för i bägge dessa lag där spelare som tidigare haft små roller eller knappt några roller alls (tänker mest på Henke där) växt MYCKET med större förtroende. Sånt värmer att se!

Flames mot Farmers på läktarplats! Där tror jag på Farmers! Hemmaplan för Flames gör väl ändå att dom kan utmana. Tror oavsett utgång att det är rejält laddat i bägge läger och allt tyder på en stämningsfull lördageftermiddag på Sävstaås och det är ju nästan halva upplevelsen det!

Fler omvända annandagsderbyn i helgen enligt följande:

Lördag 15.00: AIK-Tellus och Sirius-Hammarby. Klar AIK-seger, har svårt att se något annat där. Mycket ovisst på Studenternas men nåt säger mig att Sirius tar den och gör man det så börjar det bli motluta för Bajen.

Lördag 17.00: Broberg-Sandviken och Vetlanda-Motala. Daniel Berlin tillbaka i Sandviken enligt rapporterna men jag tror inte på något underverk direkt där och är nästan säker på att Broberg vinner i morgon även om säkert statistiken säger annat. Vetlanda-Motala, som det sett ut ska väl Motala vinna och gör man det så kan det inte finnas en chans i världen att Vetlanda kan komma ikapp Motala sen. Jämnt men lutar åt knapp tvåa.

Söndag 15.00: Västerås-Villa: Toppmatch och dom här mötena har fler än en gång bjudit på bandygodis. Så den missar man inte på söndag! Bäst för oss är väl om Villa tar den så vi tror och hoppas på det.

Söndag 16.00: Rättvik-Örebro: Rättviks sista chans redan i 9e omgången? Så känns det. Förlust här och man har förlorat mot både Tellus och Örebro hemma, DÅ kan man omöjligt ha tre lag bakom sig i en sluttabell sen. Dessutom har Örebro imponerat i två sista matcherna och har två kryss med sig mot Bajen och Bollnäs, kryss som kunnat vara två segrar lika gärna. Två lag som kommer sälja sig dyrt men på färsk dagsform tror jag på Örebro.

Söndag 17.00: Vänersborg-Frillesås: Börjar bli press på Vbg nu som underpresterar. Hemma mot Frillesås ska man ju vinna, om inte så kan väl nästan Ari Holopainen börja ifrågasättas (?). Vbg vinner väl sju av tio såna här kanske men tror det kan vara en av dom tre andra nu faktiskt!

Vi ses på Sävstaås i morgon! Ställ upp på det nu alla bybor! Jag har hört flera "outsiders" och legender som ska iväg i morgon och det måste ju betyda nåt. Sannolikt sista dansen på Sävstaås för vår del, perfekt bandyväder utlovas och ju fler Edsbybor på plats desto större chans till seger! Förutom att vinna SM-Finaler så finns det ju inget man mår bättre av än att vinna på Sävstaås och hjälps vi åt kan vi få uppleva det en sista gång i morgon.

Få se när matchreferatet dimper in i morgon, det får bli när det blir helt enkelt!

Tack för ikväll!

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png