Hoppa till sidans innehåll

Hörnfyrverkeri gav klar Edsbyseger

29 JAN 2021 22:33
Ja vi gör det TILLSAMMANS i Edsbyn! Med 8st Farmers på plats, lite gamla hederliga Nu läll vid hörnor samt en nystartad Hörnpeng så kom också utdelningen på hörnor för Byn! Fyra hörnmål ikväll lade grunden till Byns seger med 8-2 (5-1).
  • Uppdaterad: 29 JAN 2021 22:33

Ja vad ska man säga! Helt plötsligt så ramlar pusselbitarna på plats för Byn som kvällen till ära ÄNTLIGEN fick fart även på hörnskyttet! En slump eller är det tack vare "yttre påverkan"? Ja jag vet inte men man måste ju nästan få skratta åt det hela. Här får Farmers möjlighet att vara på plats med en 8 personers klack (bra initiativ av dom inblandade) och som vrålade Nu läll som aldrig förut när Byn fick hörnor. Här startar vi upp klassiska Hörnpengen för att få igång hörnskyttet och 83 personer hakar på och binder upp sig på sammanlagt 4300 kr/hörnmål och vad händer då? Jo Edsbyn har 13 hörnor i matchen, sätter 12 av dom på mål och FYRA av dom i mål! Succé!!

IMG_7542.jpg

Även bortsett från hörnor en klart bra insats av Byn som nästan ser ut som ett nytt lag mot för i lördags/måndags! Det är mer flow i Byns spel nu, mer fokuserat, bättre fart på bollen och större delaktighet i det stora hela. Kan vi ha ungefär nåt sånt här som en grundnivå och bygga därifrån så tro mig, då blir Byn mycket giftiga från nu och framåt! Även ikväll saknades Daniel Popa och Jesper Öhrlund som båda är sjuka och sannolikt har smittat varandra då dom ju åker tillsammans från Söderhamn till Edsbyn.

Så att det ser så här pass bra ut fast vi går runt på färre spelare lovar också gott. Dessutom ny energi hos flera spelare känns det som när dom nu har hamnat i lite nya positioner p.g.a. dels dessa sjukdomar samt att Robin försvunnit. Mest lyser väl nästan Hasse Andersson nu som högerhalv (?). Jocke Svensk börjar bli varm i kläderna som v-halv samt även våra offensiva pjäser kommer med mer i spelet lite längre ner i banan just nu och att känna på boll mer mår alla spelare bra av.

Edsbyn vann till slut klart ikväll men hade ändå lite smickrande 5-1 i paus, där drog det väl iväg lite för mycket kontra hur matchbilden var i första. Kapten Edling visade vägen (även han är med i Hörnpengen = snyggt gjort!) med att borra upp ett klassiskt knackskott i nättaket när han snappade upp en andraboll i straffområdet i 5e min. Bra om vår kapten kommer igång med dessa bomber! Tror faktiskt dom "äldre" i laget är dom som saknat Farmers mest av alla.

Sen är Vetlanda farliga under en period och blev smått bestulen på en straff i 17e min (Filip Bringe) innan man ändå kvitterade i 25e min på en omställning efter hörna av världens bäste omställningsspelare Joakim Andersson! Byn replikerade dock snabbt med 2-1 Simon Jansson på en hörnretur i 27e min och även om duktiga radarparet kommentator Robin Mårtensson och bisittare Stefan Clahr raljerade om det skulle räknas som hörnmål eller inte så räknas det givetvis som hörnmål. Speciellt ikväll! :) Och jo, det är noterat som hörnmål på Elitrapport också.

Simon Jansson sysselsätter som vanligt motståndarförsvaren i tid och otid och efter halvtimmen ordnade Simon fram en straff och där är just nu Oscar Wikblad säkerheten själv och Byn hade 3-1 efter halvtimmen. Sen sjönk tempot i matchen lite, en match som dittills hade haft bra fart och aktivitet nästan hela tiden. Vetlanda hade ett bra läge som Jocke A sköt utanför innan Edsbyn "stack kniven" i Vetlanda strax före paus med två nya mål. Först Martin Frid på en makalös hörnprojektil värd 4300 kr till Miljonklubben och 4-1 i 42a min. Två minuter efter även 5-1 genom Oscar efter bra förarbete Simon men även ett lite tafatt Vetlandaförsvar.

IMG_6994 2.jpgSå 5-1 i paus i en halvlek där nog ungefär en tvåmålsledning har speglat det hela bättre. Men så här blir det när hörnor sitter! Matchen kändes i och med det i stort sett klar och det kände säkert Vetlanda också när man med sänkta huvuden åkte in till pausvila.

Andra halvlek blev väl spelmässigt lite därefter då bägge lag nog kände att nåt väldigt speciellt behövde hända för att väcka liv i matchen. Nåt sånt hände inte och Byn kunde kontrollera halvleken lite efter behag. Oscar gjorde Byns 3e hörnmål på Byns 8e hörna fram till 6-1 i 52a. Vetlanda och Jocke A stack emellan med en reducering innan Edling bombade in 7-2 på Byns 10e hörna och så långt hade Byn 40 % utdelning på hörnorna denna kväll. Den statistiken försämrades lite på slutet då Byns tre sista hörnor inte resulterade men i stort sett alla var alldeles vid mållinjen och dansade! Otroligt!!

Nu känns det MYCKET roligare med bandy igen än vad det gjorde t.ex. på lördagkväll efter förlusten mot Västerås hemma. Det närmar sig SM-slutspel och även om det funnits anledning att tvivla så verkar Byn vakna till liv och ge oss hopp även den här säsongen. Så är dagsstatus i alla fall! Vi har faktiskt FYRA raka hemmamatcher nu har jag upptäckt då vi nu möter Frillesås på tisdag, Motala på fredag och AIK på söndag. Det känns som ett bra upplägg!

Två matcher till ikväll: AIK vann mot Bollnäs med 8-5 i Esa Määtttäs första match som huvudcoach. Vet inte mer om matchen än att Bollnäs ledde med 1-3 tidigt i matchen men AIK vände till 4-3 innan paus och drygade ut i andra. Säkert skönare också att vinna med mer normala 8-5 istället för t.ex. 12-9! Sen imponerar ju Sandviken när man vinner med 6-1 borta mot Västerås. Har tjatat om detta Sandviken hela säsongen men dom är bra alltså! Helt klart en fullvärdig utmanare till Villa och AIK dom också precis som Byn också så smått börjar kännas.

I morgon tre matcher: Hammarby-Tellus, Sirius-Broberg och avslutningsvis kl 17.00 den klart intressanta Vänersborg-Villa Lidköping.

SPELARBETYG:
+++ Hans Andersson
++ Oscar Wikblad
+ Jonas Edling

Hörnpengen idag: 4st hörnmål x 4300 kr = Just nu 17 200 kr sammanlagt = En bra kväll!

OBS: Det går fortfarande hur bra som helst att anmäla sig till Hörnpengen! Hör av er till mig via sms till 070-333 05 20 eller via mejl This is a mailto link eller via Messenger går också bra. Skriv NAMN + SUMMA du vill bidra med per hörnmål = 25 kr, 50 kr eller 100 kr. Skriv om du vill vara anonym.  Utifall det skrämmer bort nya anmälningar då Byn gjorde fyra mål ikväll så räknar vi inte dom retroaktivt utan vi kan säga att ni som anmäler er från NU och framåt är med från nästa match mot Frillesås hemma och resterande sex matcher efter det. OM ni själva inte vill betala för kvällens fyra mål trots att ni anmäler er efter match då vill säga.

Ju fler som hoppar på Hörnpengen desto starkare blir Edsbyn, det fick vi ett BRA BEVIS på ikväll!

Tack ALLA för en minnesvärd fredagkväll!

EDSBYN-VETLANDA 8-2 (5-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Jonas Edling 2, Martin Frid, Simon Jansson, Ted Hedell

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png