Hoppa till sidans innehåll

Hörnbyn ordnade fram avgörande match

09 MAR 2021 22:09
Dramat fortsätter! Det blir en nagelbitare till då Edsbyn ikväll kvitterade till 2-2 i matcher efter vinst med smickrande stora 6-2 (2-1) nere i Vänersborg. Segern helt rättvis om än det stod 2-2 efter timmen spelad. Hörnor viktig ingrediens ikväll!
  • Uppdaterad: 09 MAR 2021 22:09

Torsdag 20.00 = Stryk det som eventuellt står i er kalender då för då ska det här dramat avgöras! Edsbyn har varit i det här läget förut och har bilder från det att ta hjälp av i såna här lägen och det är såklart en trygghet. Det Vänersborg möjligtvis har bilder ifrån just nu är att man tappade 0-2 till 3-2 i kvartsfinalen mot Västerås 2013/14. Kvällens match var väl när vi summerar den bästa spelmässigt där bägge lag hade delar av matchen och bägge ville ha bollinnehavet. Till slut vann väl Byn även den matchen i matchen men när Vbg kvitterade till 2-2 efter timmen, ja då kändes allt väldigt mycket sådär!

Byn med samma lag igen och en ändring i Vbg som valde att spela backen och vasse skytten Joakim Johansson istället före offensive Edvin Isaksson. Så här i efterhand blev väl inte skillnaden synbar. Edsbyn gjorde sin sett till helheten bästa match av dom fyra ikväll och ändå åkte vi på ett baklängesmål redan efter ca 1,5 min! Detta när Niklas Nyqvist fick avsluta när Vbg vann boll på mitten, ställde om och rullade upp Byns försvar och gjorde 1-0. Inte den start vi behövde och fram till ikväll har det lag som tagit ledningen också vunnit matcherna...

Det blev ändring på det ikväll. Kapten Edling visade vägen och drog dit Byns första hörna i nättaket. Från höger och Edling som siste skytt. Det bara lyste "påkopplad" om Edling i samband med målet och han hade fått med sig hela laget på det ikväll. Byn fortsatte bra både i defensiv och offensiv och skaffade sig bl.a. tre hörnor till innan 12 min var spelad. Oscar Wikblad nära på den första av dom men inget mål. Vbg hade väl så långt lika mycket boll men Byns defensiv som sagt bra synkad och Vbg kom inte till några farligheter alls. Den enda, ett frislag i 20e min som Anders Svensson starkt tippade till hörna. Sverre gjorde 700e match för Byn ikväll! 700 matcher!! Helt otroligt och hatten av Sverre.


IMG_2984 (1).jpg

Rasmus Skarps!! Skriv 5-årskontrakt!
Förblir han bypöjk så har man nåt att njuta av tills man blir pensionär! Två mål ikväll och viktiga 1-2 kom i 25e min när Byn och Simon hittade in centralt i Vbg, passade Skarps som i utkant straffområdet tog skott och då var t.o.m. Kimmo Kyllönen chanslös. Sånt där vill man se oftare och lite så är det väl att det ofta kan vara bättre med ett kort pass från Simon för att sen söka ny position och få tillbaka bollen 15m längre fram i banan eller som nu sätta Rasmus i avslutsläge. Men samtidigt ska det finnas spelare att passa också som det inte alltid gör när Simon attackerar.

IMG_1337 2.jpg

Edsbyn tog över lite mer efter målet
och kändes kontrollera matchen ganska bra när vi gick in till pausvila med ledning 2-1. Ett måls ledning är dock inget att luta sig emot och det skulle vi mitt i andra också få känna på.

Vänersborg kom ut lite mer tankade i andra. Även om Martin Frid hade första avslutet när han tog en av få åkningar med boll och avslutade vid utkant straffområdet. Det kändes som Martin kunde trampat in i straffområdet där med den fart han hade då och det är väl nåt mer man önskar, att Martin kunde trycka till i lite fler åkningar med under matcherna. Finns inget att förlora på det tror jag om man verkligen gör det just så kraftfullt som Martin kan göra ibland, men lite för sällan.

Det skulle bli kvittering efter timmen. Minns inte riktigt situationen före men det kom i alla fall ett supersnabbt utkast från Kimmo som friställde Markus Kumpouja. Markus höll undan uppvaktningen starkt och överlistade också Svensson. Där hade säkerligen Vbg  klurat på en detalj där man kan såra Byn så bäst att ha koll på det på torsdag. 2-2 och nu blev ju känslan sådär.. Ett mål till i fel bur och säsongen kunde vara över.

Det skulle istället bli FYRA mål i den andra buren! HÖRNOR, det är ju grejen när det är SM-slutspel och jämna matcher/matchserier och nu börjar det likna nåt! 2-3 kom genom Oscar Wikblad i 68e min på Byns 9e hörna. Inte Oscars hårdaste skott utan den nästan studsade in mellan benen på dom i muren var känslan. Vad spelar det för roll liksom! Ett makalöst viktigt mål som blev lite början till slutet för det här var psykologiskt otroligt viktigt för bägge lag men på olika sätt då såklart.

Nära 3-3 för Vbg på en hörnvariant i 78e min men såna lägen tycker jag Byn bränt ännu fler i den här matchserien så det hamnar inte på vårt "flytkonto" ändå tycker jag. Sen var det dags för nr 17 att kliva in i handlingen! I 80e min på Byns 11e hörna och från vänster och jag kände lång väg att det här har jag varit med om förut. Tisen stod på exakt den kvadratmeter på isen som han ska stå och hörnan var perfekt inslagen av Tommi. Det kom en missil från Tisens klubba och det bästa beviset för hur hårt det skottet var är det faktum att Kimmo Kyllönen inte ens hann reagera! 2-4 Byn och här väldigt nära en femte match. Edsbyn stannade också på dessa 11 hörnor ikväll och gjorde alltså 3 mål på dessa = 27 % utdelning. Det duger en tisdag.

IMG_1393.jpg

Vänersborg gav det dock en chans, tog timeout direkt efter och satsade sen järnet. Lyckades kämpa åt sig en straff i 85e min efter några "nästan-strafflägen" tidigare i halvleken men nu blev det så. Emil Viklund fick prova men inte sätter man en straff på Sverre när han gör sin 700e match för Byn! Jag hade (nog) inte tagit Tisens hörna till 2-4 men den här straffen har jag faktiskt haft väldigt bra chans att klara jag också. I varje fall om jag stått på rätt ställe när domarsignalen gick. Det gjorde Sverre som nästan nöp den direkt men det blev i alla fall ingen retur. Tack för allt Sverre!

Nu var det medluta för Byn och när Byn kunde ställa om i 87e min efter en hörna där Oscar Wikblad stenhårt vallade en passning i sargen till Simon Jansson som blev fri från halva planen och fri med Kimmo så var Simon stupsäker. 2-5 och segern i hamn och fy fan vad skönt det kändes! Sen blev det ett avslut på matchen som nästan gav gåshud när junisarna Rasmus Skarps och Alfred Rustas fixade 2-6 målet helt på egen hand i 93e min. Rustas med en väl tajmad passning till Skarps som från nära håll satte matchens sista mål. FRAMTIDENS MÅL!!

Våra juniorer Rasmus, Alfred och Jesper Granqvist är värda att hyllas! Fredrik "Lurken" Persson upplyste mig efter match att Edsbyn är det enda slutspelslag tillsammans med Vetlanda som spelar med tre juniorer i slutspelet. Alla övriga lag har en junior eller ingen alls. Dessutom FYRA poäng för dessa tre ikväll (hörnassist av Jesper på Edlings kanon till 1-1) och sammanlagt har dom gjort sju poäng hittills i matchserien. Otroligt vad dessa juniorer kommer att växa av det här slutspelet skrev Lurken och det är bara att instämma! Tack junisar och tack Lurken!

Nu är det 2-2 i matcher då och chans att avgöra hemma på torsdag. KLART tror nog många men tänk innan jag skulle skriva nåt sånt! God chans är det väl kanske men det är nu det svåra börjar att nollställa och ta det från början igen och det är inte det lättaste när det bara spritter av adrenalin i kropparna. För är inte knopparna med på torsdag så spelar det ingen roll hur mycket det spritter i kropparna. För Vänersborgs del finns ju nu nästan allt att vinna igen och det kan faktiskt vara ett läge som passar dom. Ungefär som i kvartsfinal nr 1, lite så var det ju då också.

Lär väl ska skriva nån rad i morgon också så nöjer mig så här. Det går alltid surra på ännu mer men blev säkert långt ändå det här!

Västerås kvitterade också till 2-2 i matcher mot AIK ikväll! Efter seger med 7-6 i sudden hemma i ABB Arena och nu blir det en helt avgörande match i Gubbängen Arena på torsdag (den börjar 18.00). Vad jäkla häftigt! AIK som valt Västerås för att få korta resor men ja, det blev många resor istället men det valet är deras. AIK som ikväll saknade avstängde Alan Dzhusoev (avstängd två matcher till) och Daniel Andersson. Orkar AIK? Det är största frågeställningen känner jag. Men är man så namnkunnig och tjänar så bra så är man väl också bra tränad förutsätter jag.

Njut nu, vakna med ett leende i morgon och behåll det ungefär fram till lunch. Men sen så, då är det fokus på torsdag! Vi har inte vunnit nånting än, kom ihåg det.

SPELARBETYG: Jag avstår ikväll faktiskt! En LAGSEGER är vad det är och det är det som ger framgång i ett slutspel. Mer sånt på torsdag tack.

SM-KVARTSFINAL 4:5
VÄNERSBORG-EDSBYN 2-6 (2-2)
Edsbyns mål: Rasmus Skarps 2, Jonas Edling, Oscar Wikblad, Mattias Hammarström, Simon Jansson

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png