Hoppa till sidans innehåll

Franco Bergman ny klubbchef för Edsbyns IF Bandy

05 MAJ 2021 15:30
Edsbyns IF Bandy är mycket glada att kunna meddela att Franco Bergman anställs som klubbchef. Han tillträder tjänsten den andra augusti.
  • Skapad: 05 MAJ 2021 15:30

Franco Bergman är ett välkänt namn i bandysverige med en imponerande meritförteckning. Som tränare har han varit med och vunnit fem SM-guld med moderklubben Edsbyns IF Bandy. Han har även vunnit två VM-guld som förbundskapten för herrlandslaget och vunnit VM-guld med U17-landslaget. Som spelare representerade han förutom Edsbyn även Ljusdal, Selånger och Västerås.
I sin civila karriär har Franco en gedigen bakgrund som företagsekonom och han har god kunskap i att leda och driva företag. Franco kliver från den andra augusti in som ny klubbchef för Edsbyns IF Bandy och han kommer att arbeta som operativ chef med ansvar för föreningen och dess två aktiebolag, personal, samt sporten.

Lars Lindh, ordförande för Edsbyns IF Bandy kommenterar:
– Styrelsen har tillsammans med nuvarande sportchef Stefan Karlsson under en längre tid planerat för hans pension och en ersättare för honom. Vi tog för ett par år sedan ett beslut om en ny organisation som även förhandlades in med facket. Vi har sedan dess letat efter rätt person för rollen som ny klubbchef. Vi känner oss oerhört glada över att vi nu rekryterat in Franco då vi anser att han är helt rätt person för denna tjänst. Han kan sporten, är en dokumenterat bra ledare och han kan driva företag. Det här är en fantastiskt bra rekrytering för klubben och för dess fortsatta utveckling.

Franco Bergman säger så här om att bli klubbchef för Edsbyns IF Bandy:
– Det är en ära att få jobba med bandy som jag brunnit för i hela mitt liv och speciellt att få göra det i min moderförening. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla klubben tillsammans med personal, samarbetspartners, supportrar och övrigt ideellt arbetande i föreningen.

När Stefan Karlsson slutar är ännu inte bestämt och han kommer fram tills han går i pension att jobba parallellt tillsammans med Franco.

– Vi bygger långsiktigt i allt vi gör och även detta är helt rätt steg för att vidhålla målet att över tid vara världens bästa bandyförening på alla nivåer. Nu blickar vi från en stabil grund framåt mot en spännande och ljus framtid för världens vackraste bandyförening Edsbyns IF Bandy, säger Lars.

Varmt välkommen till Edsbyns IF Bandy Franco!

Skribent: Thomas Mårtens
E-post: Adressen Gömd

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png