Hoppa till sidans innehåll

Formidabelt Edsbyn körde över Broberg!

01 NOV 2019 22:46
Det blev en överkörning modell rejäl när Byn formligen krossade Broberg med 10-1 (5-0) ikväll. Matchen egentligen avgjord efter tio minuter (3-0) och definitivt efter dryga 20 min då Byn ledde 5-0!
  • Skapad: 01 NOV 2019 22:46

Elitseriepremiär och det blev nästan en chockartad upplevelse i Arenan ikväll och jag vet nästan inte vad jag blev mest chockad av! Att Byn var så bra redan nu, det trodde jag inte! Att Broberg skulle vara så otroligt bleka det kunde jag heller aldrig tänka mig. Nog för att jag haft/har på känn att Broberg kan få en riktigt jobbig säsong men agera så blekt som Broberg gjorde ikväll det får man nästan inte göra...

Det ska dock inte förringa Edsbyns insats som var i det närmaste klockren. Taggat från start och även utdelning direkt när Simon Jansson vid sin första bollkontakt åkte igenom, blev fälld med straff som följd som Oscar Wikblad drog dit innan det gått två minuter. Snacka om att Simon presenterade sig direkt!

Rent allmänt så syntes det direkt att det var stor klasskillnad mellan lagen. Broberg försökte vara bollförande i upptakten men i ett väldigt lågt tempo och då blev man uppätna av Edsbyn som var hungriga som tusan och främst då i upptakten av matchen. Innan 10 min var spelad var Byn ifrån till 3-0 efter att ha satt sina två första hörnor och är man inte påkopplad så fungerar inte heller t.ex. hörnrus och ingen i Broberg ville "käka boll" denna kväll.

Timeout Broberg efter Byns 3-0 men det hjälpte föga. Okej, lite bättre blev det just för stunden kanske men i minut 19 och 21 drog Byn ner rullgardinen för Broberg med två av kvällens snyggaste mål. 4-0 av Tuomas Määttä men det var den nätta chippen av Hasse Andersson som friställde Tuomas som var grejen, vilken känsla i klubba och handleder! 5-0 dundrade Oscar Wikblad in från strax utanför straffområdet två minuter efter på mycket fin assist av Matteus Liw. Bollen som en projektil upp i nättaket bakom Henrik Rehnwall som var lika blek som övriga Broberg denna kväll.

Matchen var ju klar redan här och två poäng utdelade till Byn. Hade man som i boxning fått kasta in handduken när man anser sig besegrad så tror jag Broberg hade gjort det här faktiskt för att minimera förnedringen. 5-0 i paus och ja, andra halvan av första halvlek blev lite avslagen. Förståeligt!

Sen gjorde Byn ett ryck igen i upptakten av andra och gjorde tre nya mål inom åtta minuter fram till 8-0. Mest jubel gav 6-0 målet där Simon Jansson gjorde sitt första Elitseriemål i denna sejour i Byn och Simon är ju redan sen tidigare älskad av Byns supportrar och än mer lär det nog bli den här säsongen. Siffran 9 lär det bli åtgång på när det ska tryckas matchtröjor till supportrarna då både Simon och Tuomas virvlar omkring med dessa siffror på ryggen!

Det slutade 10-1 till slut och det hade kunna varit bra mycket mer om Byn "kört" hela matchen. Mer behöver egentligen inte sägas om den här matchen utan sätter man betyg på en 10-gradig skala på lagens insatser så lär ju Byn hamna runt en åtta och Broberg möjligtvis på en tvåa. Blir ju egentligen lite svårt att mäta Byns insats när motståndet är så blekt men inte tu tal om annat än att det var ett styrkebesked av Byn.

Vi får garanterat två bättre värdemätare nästa vecka då Byn har att möta Sandviken borta på onsdag och sen Villa hemma nästa fredag. En match i taget heter det ju men kan inte blunda för att tankarna redan nu går lite till nästa fredag = Villa hemma! Har ni nåt annat uppskrivet i almanackan då så har jag ett råd, stryk det! Men som sagt, först Sandviken borta på onsdag.

Sirius är ju annars kvällens rubriklag då man slog Västerås på bortaplan med 7-6! Vilken skräll! Västerås första förlust på hemmaplan på tre år tydligen. 36 raka utan förlust hemma hade VSK inför kvällens match men Esa Määttäs pojkar såg till att sätta stopp för den sviten. Imponerande!

Bollnäs slog AIK med 3-0 inför drygt 3300 åskådare (fri entré). Stod 0-0 ganska länge men till slut klar seger för Bollnäs. Var det några fem bussar AIK-are på plats som det pratades om (?). Sandviken vann med imponerande 5-2 borta mot Vänersborg. SAIK sitter i en liten mys-sits den här säsongen då man får slå lite ur underläge för första gången på bortåt 30 år måste det väl vara! Jag tror dom gillar det. Avslutningsvis så vann Hammarby med 7-0 hemma mot nykomlingen Åby/Tjureda som stretade emot i ca en halvtimme, sen sprack ballongen.

Tack för ikväll! Elitserien är nåt annat än försäsongscuper det!

EDSBYN-BROBERG 10-1 (5-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Simon Jansson 2, Mattias Hammarström, Matteus Liw, Tommi Määttä, Tuomas Määttä, Ted Hedell

Publik: 1673

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil