Hoppa till sidans innehåll

Formidabelt Byn ordnade fram 5e och avgörande!

20 MAR 2021 21:17
Räkna aldrig ut Edsbyn! MÅNGA hade gjort det och ikväll skulle AIK bara hit och avsluta Edsbyns säsong. Tji fick dom, Edsbyn plockade istället fram säsongens bästa insats och vann med 9-3 (5-2). Avgörande MÅNDAG 18.00!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2021 21:17

Vad jag älskar detta Edsbyn!! Hur kan det vara möjligt att plocka fram dessa insatser gång efter gång efter gång när det behövs som mest och hur kan det bli så att det händer just när man själv också är i ålder att man får uppleva det?! Jag/vi är lyckligt lottad! Känslan är att i stort sett alla hade räknat ut Byn efter i torsdags och bäst av allt var att den känslan hade smugit sig in även hos AIK. För mig var den bestämda känslan att Byn avslutar inte en säsong med två så mediokra insatser i rad men sen om Byn kunde kasta upp en insats som skulle räcka till vinst vet man ju ändå inte.

Min känsla hittills i matchserien är ändå att Edsbyn är starkare som LAG än AIK när Byn väl bestämmer sig. Och det har jag i alla fall varit tydlig med från början att jag tror att ju längre matchserien blir desto större chans har Byn. Hittills stämmer det. Sen gäller det att ha lite flyt också och att Byn kunde rycka med 2-1 i 32a min till 5-1 efter 40 min var väl också till viss med lite flyt involverat där bollar i vissa situationer i AIKs straffområde studsar Edsbyns väg.

Anders Svensson var tilbaka i målet ikväll och hur det än är så är ju också det ett måste för att vi ska kunna fälla dessa storfavoriter. Nu behövde inte Svensson ens vara jättebra ikväll men han gjorde det han skulle och framförallt så ger Sverre en trygghet till Edsbyns defensiv. Bara att hoppas kvällens match inte gav några bakslag utan att han är fit for fight även på måndag.

Matchen inleddes rivigt med böljande spel och en hel del hörnor tidigt i matchen. Dock inget mål på dom utan målnollan skulle istället spräckas i 9e min på ett spelmål. Detta när Hasse drev upp boll lite till höger och strax före mittlinjen kom ett lyft. Då är det alltid spännande att se vad som dyker upp i andra änden för Hasse slår ju inte såna bollar bara för att liksom. Jodå där kom nr 66 Torped-Tommi Määttä från backposition och störde Linus Pettersson så mycket när han skulle plocka ner bollen så han misslyckades. Tommi rafsade med sig den och fri med Bergwall gjorde han inget misstag och Byn fick det så viktiga första målet.

Nästa notering i blocket är en SAIK-röv av tidigare SAIK-spelaren Linus Pettersson på Simon Jansson som tog klockrent på Simons vänstra lår... Efter ett spelstopp haltade Simon ut på bänken och kunde som tur var fortsätta hela matchen om än det syntes att han spelade med stor smärta. Men ska inte säga att Simom underpresterade för det, nästan tvärtom! Kvittering till 1-1 kom i 23e min på ett påpassligt och välplacerat avslut av Daniel Andersson och så långt var det väl också rätt jämnt i matchen så inget orättvist i det.

Nästa notering är att Byn gjort en rockad efter ca kvarten med att sätta ut Jesper Granqvist på högerhalven, Mattias Larsson istället högerback och Tommi fortsatt både vänsterback och forward! DET gav en till dimension till Edsbyns offensiva spel och går vi vinnande ur det här till slut så kan just det här schackdraget ha en stor del i det! Inget ont sagt om Daniel Popa som är en legend som Edsbyns supportrar inklusive mig alltid kommer att älska men det har inte riktigt lossnat för Popa den här säsongen så då känns det här draget både lite oväntat men framförallt jäkligt smart! Fortsätt så.

Sen hade vi åtta magiska minuter mellan 32a till 40e min:
2-1 Ted Hedell där Simon assisterade efter att ha fått en crossboll av Hasse (väl) långt ner till höger. Ted fick sen bollen från Simon ungefär vid straffpunkten och föste upp den i höger kryss i 32a min.

3-1 Oscar Wikblad på högerhörna stenhårt och lite till upp i nättaket, tid 36 min. Då hade Oscar halvminuten före haft friläge som Bergwall flaxade till och räddade till denna hörna så skön och viktig revansch direkt för Oscar.

4-1 Mattias Hammarström i 38e min. Snuskigt duktiga Ted Hedell som för mig spelar helt utan krav på sig gjorde åter en fantastisk match och assisterade bl.a. till detta mål när han gick runt till vänster. Inspel och lite medstuds för Tisen när han i trängt läge både tog ner och på halvvolley fick in bollen.

5-1 Simon Jansson med matchens mål! En makalös prestation efter höger kortlinje där vete fan hur många AIKare han dribblade av innan han liggande i luften satte bollen i nät! Måste ses!! Tid 40 min.

Sen en som det kändes lite onödig reducering på övertid av Daniel Andersson när vi lät Alan lögnaren lite väl lättvindigt komma runt på vår vänsterkant och spela in bollen i straffområdet. Samtidigt så var 5-1 Byn smickrande bra så långt och 5-2 i paus speglade i så fall det hela lite bättre. Edsbyn klart hetare än AIK som helhet och jag tror faktiskt en liten underskattningskänsla smugit sig in hos AIK ikväll. Något dom såklart inte skulle säga själv.

En skön pauskänsla men jag kände igen mig i att tankarna svävade iväg mot en femte match likt dom gjorde när Byn ledde med 3-0 i paus i första matchen! Vips då så hade AIK vänt till 4-3 så jag slog snabbt bort dom tankarna. Då som nu var det nog rejäl rannsakning i paus i AIK-lägret.

Men någon effekt av det kunde man inte se i upptakten av andra den här gången förutom att AIK inledde halvleken med tre tidiga hörnor. Dock utan att vara nära och när Oscar Wikblad formidabelt assisterad av Hasse på ett frislag istället gjorde 6-2 i nättaket bakom Bergwall i 52a min så var det här klart. Edsbyn spelade sen "stort" och gav inte AIK chansen att odla något tryck på Byns planhalva utan man kändes istället mest bara uppgivna. Eller börjar AIK bli trötta? Känns inte helt omöjligt att det är så är min känsla!

Det kanske härligaste målet ikväll var nog ändå 7-2 målet! Torped-Tommi kom åter i attack i en omställning och såg på mittplan en ocean av yta för att frispela Rasmus Skarps. Friläge med Bergwall är ingen barnlek men Rasmus utmanade inte Bergwall utan höll sin linje in från höger och avslutade istället med ett skott som satt otagbart i långa hörnet hos Bergwall! Tid 63 min och var det inte över förre så var det över här. Underbart mål. AIK stack emellan med ett 7-3 mål innan Simon och Oscar avslutade med varsitt mål till slutsiffrorna 9-3.

Ja det är då bra mycket bättre med bandy än trav på lördagkvällarna och det var länge sen jag mådde så här bra!! Nu blir det ju så otroligt häftigt att se Byn i Gubbängen Arena på måndag i 5e och avgörande där ALL PRESS ligger på AIK som ju ska vinna SM-Guld den här säsongen. Visst, det kanske dom gör och det bör dom också göra med hemmamatch i 5e och corona i SAIK/Villa men det är så kul att vi kan vara en nagel i ögat på deras väg fram dit.

Får försöka landa i det här nu och kanske se om matchen senare ikväll. Man blir så uppe i varv när det blir så här så man kanske får det att se mer klockrent ut än det var. Men 9-3 talar ju sitt tydliga språk att det är en klart rättvis seger om än den såklart kan vara nåt mål för stor men det spelar ju liksom ingen roll. Å nu har vi i detta slutspel avverkat FYRA kniven-på-strupen-matcher, alltså såna med SM-Finalstuk, och vunnit SAMTLIGA! Vi har chansen att ta "femte raka" på måndag men samtidigt är det då den match där vi spelar med minst press på oss av dessa fem matcher. Sånt kittlar mycket!

Tänker inte sätta några spelarbetg ikväll då det här ju är en LAGSEGER av högsta snitt. ALLA vill vara med och bidra och just DET tycker jag hittills är största skillnaden i den här matchserien när respektive lag har sina bra perioder. Hos AIK känns det som Erik Pettersson MÅSTE vara bra för att AIK ska vara bra och det kan nog i längden bli en oerhört tuff press för EP som nog också känner det. Hos Edsbyn är det mer kollektivet som jobbar TILLSAMMANS i både defensiv och offensiv när Byn är som bäst. Som ikväll. Som så många gånger förut. Som gett oss åtta SM-Guld på nio försök på 2000-talet.

Nu har vi åter skakat fram en match med STORT SM-Finalstuk på måndag och känslan är såklart att Byn kommer att vara väldigt bra då också. Längtar!!

TACK EDSBYN för formidabel lördagsunderhållning!

SM-SEMIFINAL 4:5
EDSBYN-AIK 9-3 (5-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Simon Jansson 2, Tommi Määttä, Ted Hedell, Mattias Hammarström, Rasmus Skarps

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png