Hoppa till sidans innehåll

Fartfyllt och seger på Zinken

19 FEB 2021 22:21
En av säsongens roligaste matcher och seger med 8-6 (2-1) mot Hammarby på Zinken ikväll för Byn som visade en fart och energi som inger hopp inför slutspelet. Oscar Wikblad hetast ikväll och fyramålsskytt!
  • Skapad: 19 FEB 2021 22:21

Det finns olika slags bandymatcher, minst sagt. Ibland kan det vara segt som sirap och ibland kan det vara som ikväll, fartfyllt och väldigt kul att titta på och när det dessutom landar i seger till slut så blir det ju väldigt roligt. Högt betyg till Edsbyn tycker jag som visar mycket bra inställning i en match som ändå betydde mer för Hammarby än för Edsbyn.

Kan vi skönja lite slutspelsform hos Byn? Lite så är känslan efter kvällen faktiskt även om det är om ca 2v den ska infinna sig. Tror ändå det här blev väldigt bra att få släppa loss ikväll i främst en andra halvlek där spelet böljade hela tiden och även om det väl heter att Byn inte vill ha såna matchbilder så kändes det i alla fall ikväll passa Byn väldigt bra.

Hammarby hade som sagt mest att spela för men gjorde utifrån det en väldigt tam första halvlek där Byn var både bättre och hungrigare och allra mest i början av densamma. Byn tog ledningen på en hörnretur i i 8e min (Wikblad) och utökade till 0-2 i 28e min via ett snyggt mål av Simon Jansson där för kvällen Hasse Anderssons magiska klubba stod för assisten. Mitt i halvleken hade Hammarby kommit in mer i halvleken så 0-2 kom psykologiskt bra för Byn där. Tyvärr reducering av Kasper Milerud i halvlekens slutsekunder så 1-2 blev paussiffror, aningen smickrande för Hammarby tyckte jag.

Sen skulle det bli ett jäkla race i andra halvlek. Hammarby hade vaknat och kom ut med en helt annan energi än vid matchstart. Hemmalaget hade 4-0 i hörnor efter nio minuter av andra och två av dom i mål och vips hade Bajen vänt till ledning 3-2! Där och då kändes matchen rinna Byn ur händerna och det än mer när Wikblad brände ett soprent läge efter 57 min när Hasses trollspö lyrat fram Wikblad till det läget. Bra räddning Filip Mörkdal också ska tilläggas!

Tio matchavgörande minuter skulle dock följa därefter när Byn gjorde tre mål fram till ledning 5-3. Oscar kvitterade och tog lite revansch i 61a min (underbar assist Hasse), Martin Frid petade in 4-3 i 63e min när Hasse åter ordnat läge åt Wikblad men Mörkdal halvräddade och Frid fick hjälpa bollen över linjen. 5-3 sen i 71a min genom Simon på retur efter nytt avslut Oscar. Den ledningen släppte sedan aldrig Byn som gick ifrån till 6-3 och 7-4 innan Hammarby spottade upp sig till ett måls underläge via 5-7 på sitt fjärde (!) hörnmål och när Fagerström stötte in 6-7 på tennis i 87e min så var det match igen.

Då klev en spelare fram som brukar kliva fram när säsongerna börjar gå in i sitt avgörande skede! Nämligen Mattias "Tisen" Hammarström som drog dit 6-8 på Byns 7e hörna och stängde matchen. Lätt att säga efteråt men det syntes på hela tillställningen där att den här drar Tisen dit! Detta fast han sett minst av allt het ut i sitt hörnskytte tidigare under säsongen. DET lovar också gott inför kommande slutspel! Intressant.

Många spelare som var väldigt bra i framförallt andra halvlek ikväll även om trion Hasse, Oscar, Simon väl ändå stack ut lite mer än övriga. Kan den trion ligga på den här nivån framöver så finns det definitivt hopp om ett bra avslut på den här annars lite krokiga säsongen. När vi dessutom gör procentuellt mycket hörnmål igen (ikväll 29 %) så börjar pusselbitarna hamna på plats inför slutspelet och sånt kittlar ju!

Hammarby har efter kvällens förlust satt sig i en väldigt obekväm sits när man nu åter hamnade under åttondelsstrecket. Nu behöver man ta minst 1p borta mot Sandviken i sista omgången och kanske det behövs vinst där också beroende på hur det går mellan Broberg och Motala. Missar Bajen slutspel så är det tydligen första gången sedan 1996!

Det var överlag en väldigt svängig och rolig omgång ikväll! Broberg stjäl ju dock garanterat alla rubriker när man vände underläge 6-1 i paus borta mot AIK till seger med 8-7 till slut! Jonas Nygren avgjorde med ca 20 sekunder kvar. Ett galet resultat och kan det vara ett tecken på AIK börjar tappa tålamodet då man sen Esa Määttäs inträde blivit ett mer defensivt och mer värderande lag (?). En gång är väl i det fallet ingen gång men man släppte trots allt in fem mål i förra matchen mot Broberg också som då dessutom tydligen brände många lägen i den matchen. Intressant även det! Samt garanterat en seger Broberg kommer att minnas i många år så grattis Broberg!!

Byn gjorde vad Bollnäs begärde av Byn, nämligen slog Hammarby. Men Bollnäs själva kunde inte knyta ihop säcken hemma mot Vänersborg utan tappade halvtidslednng 2-0 till förlust med 2-4 och nu är det slut på livlinor för Bollnäs. När nu även Broberg vann ikväll så hade det ju ändå varit kört för Bns. Så nu blir det till att ta fram spadar, hammare och spik och bygga bandyhall istället i Bollnäs! Jag har en Ljusnanartikel uppsatt på kylskåpet sen 13/10-2015 där det står: Planen: Hall klar till Grillnatta 2017. Går allt enligt planen så ska den nu stå klar i augusti 2022 istället. Vi får hoppas det lyckas den här gången efter säkert 15 års planerande och drömmande i Bollnäs.

Sandviken höll på att bjuda in oss i "kampen" om 3e platsen när man tappade ledning 0-3 borta mot Frillesås till 4-3 hemmalaget och senare även 5-5 i 93e min efter att SAIK vänt till ny ledning 5-4 strax före. Sen straff SAIK det sista som hände och den drog Hannes Edlund dit till 6-5 SAIK så SAIK fortsatt på 3e plats med Byn en poäng efter inför sista omgången. Så jag tror Bajen får mycket svårt att vinna borta mot Sandviken när dom har det att spela för i sista omgången för jag tror det betyder rätt mycket för SAIK att hamna på "pallen" faktiskt.

Sirius-Vetlanda också svängigt och till slut bortaseger 4-5. Efter kvällens resultat är dock bägge lag klar för åttondelsspel ändå. Västerås-Tellus slutade 7-4.

HÖRNPENGEN: TVÅ nya hörnmål ikväll = 10 300 nya kronor till dom tidigare 56 650 kr = Hörnpengen är just nu värd 66 950 kr!! EN match kvar sen summerar vi succén.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Hans Andersson
+ Simon Jansson

NÄSTA MATCH: Sirius hemma TISDAG kl 19.00. Efter matchen så blir det slutspelsval i Sportradion.

HAMMARBY-EDSBYN 6-8 (1-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 4, Simon Jansson 2, Martin Frid, Mattias Hammarström

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png