Hoppa till sidans innehåll

Elitserien avslutas med Jämlikhetsomgången

16 FEB 2022 08:43
Klubbarna i Elitserien avslutar grundserien med fokus på hållbarhet och jämlikhet. – Det här är en viktig del för återväxten av svensk bandy, säger ligachef Per Selin.
  • Skapad: 16 FEB 2022 08:43

I samband med de sista omgångarna i Elitserien Herr & Dam kommer representanter från klubbarna att finnas vid FanZone efter matcherna, dit man kan gå om man är intresserad av att börja spela bandy. Tanken är att alla klubbar tillsammans ska skapa förutsättningar för att fler ungdomar ska aktivera sig i föreningssverige.

– Vi har många barn och ungdomar, både tjejer och killar, i våra klubbar. Nu läggs fokus på att alla ska kunna träna och spela matcher på jämlika villkor, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy som samordnar ligans klubbar gemensamt för dam och herr.

Svensk Elitbandy, som består av dam- och herrserien, fick under början av 2022 in en ny gemensam partner i Clockwork Bemanning & Rekrytering. Ett företag som finns på 22 städer i Sverige varav åtta bandyorter.

– Att vi fått med oss en aktiv partner som Clockwork underlättar för våra klubbar och skapar samtidigt förutsättningar att jobba vidare med hållbarhet inom de områden vi vill satsa på vilket är hälsa, välbefinnande, god utbildning och minskad ojämlikhet. Ett arbete är inlett för att få med oss fler partners som delar vår syn i dessa frågor, avslutar Per Selin.

Jämlikhetsomgången är ett första steg i arbetet för att få fler barn och ungdomar att spela bandy. Svensk Elitbandy vill också starta upp ett arbete och utbildningar kring hållbarhet framöver.

Sista omgången för herrarnas elitserie spelas lördagen 19 februari 15:00 och damernas elitserie avslutas lördagen 26 februari 16:00.

Den lokala marknaden har bearbetats av Svensk Elitbandys försäljningspartner Sponsorkonsulterna.

 

Skribent: Thomas Mårtens
E-post: Adressen Gömd

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png