Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn några nummer större än Tellus

20 JAN 2022 21:51
Inte ens en chockstart av Tellus med ledningsmål efter 11 sek (!) och sedan även 2-0 skulle räcka för att utmana Edsbyn ikväll. Tellus stred tappert men Edsbyn var klart bättre och vann med 3-8 (2-3).
  • Skapad: 20 JAN 2022 21:51

Klasskillnaden mellan lagen ungefär som förväntat. Tellus kämpar alltid och gör utefter sina förutsättningar en rätt ok match. Laget har ju tappat tre spelare till andra lag och saknade ikväll också sin bäste målskytt Tobias Björklund. Edsbyn saknade Mattias Larsson, Jimi Heinonen och Tommi Määttä. Det gjorde att 17-årige Elias Davidsson spelade vänsterback från start och gjorde sedan så hela matchen och det fanns inget att anmärka på där. 

Tellus chockade alltså Byn (och sig själva?!) med att göra 1-0 efter 11 sekunder! Genom Johan Hannegård som via ett lyft blev sopren när vår Samuli med en bomsving visade att han är bättre på bandy än tennis. Det målet ruskade Byn av sig ganska snabbt men även om Byn skapade chanser kom ingen kvittering utan även andra målet gjordes av hemmalaget. Då av Filip Skoglund som vispade dit en hörnretur i 14e min efter att Oscar Löfström räddade förstaläget.

Edsbyn agerade inte heller då speciellt stressat utan insåg att det var 5/6 delar kvar av matchen och när väl Vadim Arkhipkin gjort 2-1 efter 18 min så kom strax efter också kvitteringen i 20e min genom Oscar Wikblad. Ordningen återställd och det än mer när Mattias Hammarström gav Byn ledningen med 3-2 i 32a min. Siffror som stod sig till paus. Ingen höjdarhalvlek ur Edsbyperspektiv men också en liten väckarklocka till att man måste göra en bättre andra för att slippa bli utmanad över 90 min.

Andra halvlek var skillnaden mellan lagen större då orken började tryta hos Tellus. Edsbyn stängde matchen nästan direkt i andra när Martin Frid gjorde 2-4 redan i första minuten följt av 2-5 av Vadim i 50e min när han snodde boll får Tellusförsvaret. Edsbyn med bättre grundfart i andra åkte ifrån Tellus både på isen och i målprotokollet och att det stannade vid åtta mål för Edsbyn kändes nästan konstigt med alla bra lägen Byn hade. Tellus avslutade sedan som man startade, med att göra mål, när Marcus Wikman snyggade till siffrorna till 3-8 på en vänsterhörna.

En godkänd match av Edsbyn även om man såklart inte kan få ut all sin kapacitet i såna här matcher även om man skulle vilja. Så fungerar inte hjärnan i matcher som dessa utan är det Villa, AIK eller Västerås på andra planhalvan så finns också minst 30% till att plocka ur knoppar och kroppar. Två poäng och inga skador = viktigast ikväll och bägge dessa bockar vi av.

Sju matcher kvar av Elitserien nu för Edsbyns del och närmast väntar Hammarby hemma nästa onsdag 26/1. Efter det Motala borta fredag 28/1 innan toppfajten hemma mot Villa Lidköping väntar tisdag 1 februari. Tellus åker ju ur men tar ändå sitt ansvar och kämpar och sliter i matcherna ändå vilket jag tycker är bra gjort.

Ska erkänna att jag hängde med lite halvdant i matchen så sätter inga spelarbetyg ikväll utan vi spar det till nästa match. I kvällens andra match vann Vänersborg med 5-1 hemma mot Motala och det räddade nog jobbet för Ari Holopainen, tränare i Vbg. Förlust igen ikväll efter förlusten borta mot Örebro i veckan så hade nog Ari hängt väldigt löst tror jag.

TELLUS-EDSBYN 3-8 (2-3)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Vadim Arkhipkin 2, Mattias Hammarström 2, Martin Frid

Publik: 94

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png