Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn krigade hem två poäng

30 NOV 2021 23:07
Försäsongsträningen avgjorde till slut kvällens tillknäppta tillställning hemma mot Vänersborg där Edsbyn med bättre ork och mer kraft än Vbg till slut vann med 3-2 (0-1).
  • Skapad: 30 NOV 2021 23:07

Vi fick se den förväntade matchbilden ikväll där Edsbyn uppdrag var att över 90 min försöka få Vänersborgs defensiv att rämna. Till slut gjorde den det! Man kan aldrig ta ifrån Vbg att dom är ramstark i sin defensiv men särskilt underhållande att se på är det väl inte. Men i alla fall undertecknad var inställd på vilken typ av match man har att se fram emot när man beger sig till Arenan en kväll som den här och är både på förhand och i efterhand nöjd bara vi vinner!

TIll slut hittade Byn en väg att vinna även kvällens match och tycker faktiskt det var starkt att vrida tillbaka när Vbg gjorde 1-2 på hörna i 67e min. Då började jag ana oråd! Tydligen dock inte Farmers som inte är som många andra klackar som lätt blir tyst när ens lag hamnar i underläge. Här blev det tvärtom då Farmers bar fram Byn sista 25 min och hade stor del i att det landade i två poäng till slut. Imponerande!

Svårt att skriva nåt matnyttigt om såna här matcher tycker jag! Det är ju blåställ på som gäller om man ska få med sig två poäng kvällar som denna och det är lätt att det falerar såna här gånger i ca 10e omgången i serien och där man kanske inte riktigt hittar dom krafterna kontra om det är t.ex. en slutspelsmatch. Tycker därför det är beundransvärt att Byn fixar det till slut och kanske såna här segrar är dom skönaste i efterhand när man sitter i omklädningsrummet (?). Vi fick se en väldigt tillknäppt första halvlek där hörnor var målchanserna första halvtimmen men ingen sån var mer än nära heller utan lagens respektive rusare gjorde sitt jobb plus nån mv-räddning åt bägge håll. Byn hade t.ex. sitt första skott på mål i en spelsekvens i 22a min.

Samuli Helavuoris första halvlek hamnar på pluskontot och han fick sånär bli målskytt när han ordnade två bra lägen i 36e och 38e min där avslutet på det sista satt klockrent i stolpen. Den var Samuli värd att sätta! Det var det närmaste mål Byn kom i halvleken som såg ut att gå mot 0-0 men så i halvlekens sista minuter satte Emil Wiklund 0-1 på ett lite överraskande distansskott. Rättvist? Nja, svårt att säga. Vbg hade sina bra sekvenser i halvleken också men känslan var att Byn hade minst lika mycket men överlag en halvdan halvlek spelmässigt men bra från bägge lag defensivt sett.

Hittar vi en väg att vinna igen var det givna att skriva i blocket i paus. Vi gjorde det! Ett resolutare Byn kom ut till andra halvlek och satte mer tryck på Vbg i deras uppspelsfas och ganska snart syntes att Vbg blev obekväma med det. Kvitteringen kom redan i 47e min, ett märkligt mål där jag behöver se en repris. Jocke Svensk i alla fall anfallsstartare och kom runt på vänsterkanten. In med bollen framför mål och där hände saker. Inget fick fatt i bollen, en Vbg-spelare såg till slut ut att göra det metern framför mållinjen men fick då för sig att prova på en piruett först innan han slog undan bollen och då stormade istället Jonas Edling fram och skickade bollen i nät! Märkligt och viktigt mål!

Edsbyn såg ut att koppla ett bra grepp på Vbg här och känslan var att det här löser nog Byn över tid. Dom riktigt heta lägena fick vi ändå inte till och Vbg stack ändå upp emellanåt och skapade många hörnor. 14st till slut varav 9st i andra och till slut sitter dom ju som vid 1-2 genom Markus Kuomuija i 67e min. Det var där man började ana oråd.

Det var jag nog ändå ganska ensam om för Byn fortsatte vara bestämda och skapade fler och fler halvlägen. Sen var det en väldigt svajig domarinsats ikväll som störde rytmen där spelarna till slut knappt visste vad det blåstes för och ibland verkade domarna själva inte heller göra det utan det blev en del domarkonferenser för att rösta om vad det hade blåsts för. Men Edsbyn skulle i alla fall mangla ner Vänersborg sista 20 min och vinner till slut helt rättvist. Vbg kämpade men blev trötta, tog nån utvisning med jämna mellanrum när man blev ifrånåkta och till slut fick Byn bägaren att väga över i egen fördel.

Kvällens största jubel kom vid 2-2 som Jesper Granqvist med mycket vilja fixade. Det uppkom i efterdyningarna av en Vbg-hörna där bollen till slut hamnade hos Henke som var snabb att sätta igång spelet och en hel flock Edsbyspelare var redo att attackera från vänstersidan. Vadim Arkhipkin fick bollen på egen planhalva och såg Jesper som tydligen åkt vilse och var redan långt uppe på offensiv planhalva. Passningen satt på bladet och Jeppe behåll farten och hårt uppvaktad lyckades han ändå vrida bort både sin uppvaktning och även överlista Kyllönen! Underbar viljeprestation belönat med kvällens största jubel i Arenan, allt detta i 71a min.

Fem minuter senare hade Byn vänt. Återigen Vadim med assisten när han via ett precist lyft hittade Oscar Wikblad som sög ner bollen bakom ryggen på Vbg-försvarare och i kamp med denne och Kyllönen lyckades Oscar tråckla in bollen efter att först ha vallat den via stolpen om jag såg rätt. Oscar var het sista kvarten och hade nåt mer bra läge också och det är en bra egenskap att kliva fram när matcher ska avgöras. Många kan i såna lägen istället gömma sig men då blir man också sällan rubrikernas man.

Edsbyn skulle således hålla undan till seger men det inte helt utan besvär. Det var hörnor som Vbg hade högst på prio-listan ikväll och man vaskade fram 5st dom sista tio minuterna. Med dom skyttar Vbg har så är det inte helt givet att man kollar då faktiskt men i omg 10 i serien gör man ju ändå det. Henrik Karlström tillsammans med främst rusarna Svensk och Jeppe har vi att tacka för att det blev bara ett hörnmål ikväll.

Två poäng till inkasserade och det var det viktiga ikväll. "Att vi vinner är det enda jag bryr mig om, hur det ser ut det spelar ingen roll för mig" = Jocke Svensk-uttryck från i lördags efter segern mot Bollnäs. Typ så känner man en sån här kväll! Det är inte mot Vbg det är läge att spela den publikfriande bandyn för har man det som mål i en sån här match då blir man med garanti hårt straffade. Visst, det hackar mycket fortfarande i många sekvenser men så länge poängen ramlar in så ska vi inte grubbla för mycket på det. I februari kanske inte den här nivån räcker för Byn men i november räcker den bevisligen.

Vi myser på det här ett dygn nu innan det är dags att rikta fokus mot en femdagars-tour med Rättvik borta fredag, Hammarby borta söndag och Broberg hemma tisdag. Finns inga lätta matcher i den här serien och det är bara att hoppas Byn fortsätter visa samma inställning som man gör annars kan vi snabbt sitta här och analysera förluster istället.

Fem matcher till ikväll och lite blandad kompott. Kan inte annat än tycka synd om Örebro som nu ledde 3-1 mot Broberg med ca 10 min kvar men förlorade med 3-4. Örebro har nu haft Hammarby, Bollnäs och Broberg på gaffeln på en dryg vecka men fått med sig bara två kryss. Då åker man ju ur i långa loppet men tycker Örebro gör det bra! Skrällen var väl att Vetlanda tog poäng i Sandviken via 3-3 men ändå kanske ett besviket Vetlanda som ledde 1-3 med ca kvarten kvar.

Västerås och Sirius vann klart mot Rättvik resp. Tellus och dessa två plus Örebro får ju tufft att undvika nedflyttning alla tre såklart. Så var ju förhandstipsen också. Frillesås och Bollnäs spelade 4-4 efter bl.a. tre mål av läckre Gustav Friman i Frillesås. Honom blir det dragkamp om när kontraktet går ut!

Avslutar med den glada nyheten att Farmers fått ihop en supporterbuss till Rättvik på fredag. Platser finns kvar, se här och haka på >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/buss-till-raettvik-och-hammarby

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Joakim Svensk
+ Henrik Karlström

EDSBYN-VÄNERSBORG 3-2 (0-1)
Edsbyns mål: Jonas Edling, Jesper Granqvist, Oscar Wikblad

Publik: 934

 

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png