Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn knep poäng i Lidköping

17 NOV 2021 22:46
Efter en stark insats och ett formidabelt målvaktsspel av Henrik Karlström så åker Edsbyn hem med en poäng från Lidköping efter 3-3 med ledning 2-1 Villa i paus. Viktig poäng på flera sätt!
  • Uppdaterad: 17 NOV 2021 22:46

Blir en kortis ikväll så kan vi analysera mer i morgon! För att vara en match i "serielunken" så var det här en riktigt bra match som har kunna gått åt vilket håll som helst även om Villa nog tar den på poäng över 90 min. Efter Villas kvittering till 3-3 i 79e spurtade Villa starkt och var där närmast ett avgörande för att sedan med 10 sek kvar så hade Oscar Wikblad ett jätteläge som Jesper Thimfors räddade. Tänk OM!

Bägge halvlekarna började chansrikt men inga mål för att sedan efter ca 10 min Villa skulle ta lite kommando i första halvlek medan istället Byn tog tag i taktpinnen första halvan av andra halvlek. Vi hade 2-1 till Villa i paus efter att Edlund gett Villa ledningen efter kvarten, Hellmyrs kvitterade sen på en hörnretur i 22a min och sen stannade spelet av lite. Strax innan paus dock viktiga 2-1 Villa genom Tim Persson vilket ändå speglade halvleken ganska bra spel- och chansmässigt.

Sen i paus plockade Edsbyn fram lite (för lite?) av sin mirakelmedicin som brukar funka bra för att kväva Villa i andra halvlekar i Lidköping och länge såg även den här matchen ut att ta den vägen. Byn vände efter två relativt enkla mål av Tisen som bara behövde göra sista snitsen efter att lagkamrater dukat upp och efter 69 min ledde Byn med 2-3. Framförallt det sista målet var vackert när Per Hellmyrs med en djupledsboll efter isen frispelade Rasmus Skarps som sånär överlistade Thimfors som dock halvräddade men bollen rullade sakta ut till Tisen som duttade i den. Även Håkan Brindholm hade satt den!

IMG_7747.jpg

Mattias Hammarström med två mål för Edsbyn ikväll. Foto: Hannah Gustavsson

Spännande sista 20 min, från halvliggande i soffan till upprätt ställning och där blev man kvar. Sista kvarten får vi ändå ge Villa som malde på medan Byn som varit sjukdomsdrabbade sen senast blev allt tröttare. Den kombinationen gav till slut kvittering genom ett klassmål av Johan Löfstedt i 79e min. Sen var Villa hungrigast på seger men Edsbyn spelade med ett otroligt jäklaranamma i försvarsspelet och käkade boll på ett sätt man inte sett tidigare på säsongen. 15 hörnor hade Villa, dom flesta i riktning mot mål men tog inte Henke bollarna så svalde rusarna bollarna.

Några saker jag skrivit ner:

* Henrik Karlström gjorde sitt livs bästa match! Så måste det väl ha varit (?)
* Kommentator Håkan Eng + bisittare Jesper Bryngelsson var/är superbra! Håkan Eng är min nr 1 och det har han varit även före ikväll.
* En del oroväckande situationer där Petter Björling åkte in i Hellmyrs å stöp i isen. Tuppade nog av en kort stund och såg otäckt ut när han landade men ändå positiva rappoter efteråt.
* Det sista som hände var en situation ute vid sargen där både Jocke Svensk och Felix Pherson blev liggande kvar efteråt. Lindat lår på Jocke så lårkaka då antagligen. Kramp var rapporten på Felix men tyckte också han såg ut att vrida till knät oroväckande så JAG är inte hundra på att det var kramp. Men hoppas på kramp istället för knä såklart!
* Jag skrev med kvarten kvar att oavsett utgång så fortsätter Byn sätta sig i respekt hos Villa som inte heller den här säsongen kommer att våga välja Byn på sin sida i slutspelet efter ikväll. Väl?
* Det var tydligen 740 dagar sen Villa vann mot Byn i Elitseriesammanhang. Det fortsätter ticka på då!
* Den här matchen tror jag betyder OERHÖRT mycket för Edsbyn i långa loppet! Okej, Villa utan Joel Broberg och tidig skada på ersättare Björling. Men Byn också sänkta av sjukdom runt helgen och hade SJU spelare på fredagsträningen så det jämnar väl ut sig.

SPELARBETYG:
+++ Henrik Karlström
++ Joakim Svensk
+ Per Hellmyrs

NÄSTA MATCH: Edsbyn-Tellus nu på fredag 19/11 kl 19.00.

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 3-3 (2-1)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Per Hellmyrs
Publik: 2347


Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png