Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn ångar på!

27 NOV 2019 22:26
Ny odiskutabel seger ikväll hemma mot ett blekt Vänersborg med 9-2 (5-0) var det Edsbyn levererade ikväll. Byn minst ett par klasser bättre i en match som aldrig var spännande.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2019 22:26

Ja det blev inte mycket till match i Arenan den här kvällen. Det dröjde i och för sig 19 min innan Byn tog ledningen men när man väl gjorde det så vek Vänersborg ner sig direkt. Oscar Wikblad var den som spräckte nollan via ett snyggt mål framspelad av Daniel Popa Jonsson. Fri med Kimmo Kyllönen satte Oscar bollen lågt och det verkade vara lite melodin på Kyllönen denna kväll.

När Vbg sedan bjöd Byn och Oscar på 2-0 efter 28 min samt att Jonas Edling satte 3-0 efter halvtimmen efter bra förarbete Tommi Määttä så var den här matchen helt i hamn för Byn. Tycker faktiskt man kan kräva mer av våra motståndare Vbg ikväll som inte kändes tro på det här ens när domaren blåste igång matchen. Deras motor på mitten Robin Öhrlund saknades p.g.a. sjukdom vilket såklart gör sitt till men tycker ändå inte Vbg ska behöva göra en sån här slät figur.

Till paus var det 5-0 Byn som sen inledde andra halvlek med tre raka hörnmål fram till 8-0 efter 64 min (2xTisen och 1xEdling). En rätt avslagen andra halvlek men där ändå Byn höll ett berömvärt bra tempo som till slut alltså landade i en 9-2 seger. Oscar Wikblad bäste målskytt med tre baljor, samtliga spelmål. Enda som hamnar på minuskontot ikväll var att Jesper Granqvist fick kliva av i andra halvlek efter att han och Tuomas Määttä "krokade ihop" på mitplanen när bägge åkte i samma riktning. Tror Jeppe kan ha fått Tuomas skridskospets i vaden... det var känslan i alla fall men det får ni väl läsa mer om på annan plats.

Man imponeras av Byns breda repertoar där samtliga kategorier såsom inställning, fart och skytte snuddar full pott på en skala. Nu känns det som vi får ett bra kvitto på hur starka vi är på fredag då Sävståas och Bollnäs väntar på oss. Vi håller tummarna för bra väder så det blir rättvisa förhållanden då.

I övrigt så var det jämnast ikväll mellan Åby/Tjureda och AIK där till slut AIK drog längsta strået och vann med uddamålet via 1-2, Kalle Lempinen avgjorde på hörna. Oerhört viktiga poäng för AIK som nu fick lite andrum neråt i tabellen. Jag fortsätter annars att analysera fel på Broberg, trodde dom skulle knäppa Bajen borta ikväll men då visade istället hemmalaget klass och vann med klara 8-4. Imponerande! Sen vann även Sirius med väldigt klara 0-6 borta mot Frillesås. Hemmalaget känns väldigt ojämn i sina prestationer hittills och verkar inte riktigt räcka till när det går "spela bandy". Erik Persson höll nollan i Sirius kasse och verkar ha klivit upp ett snäpp den här säsongen är känslan utan att jag har sett speciellt mycket av Sirius.

Då sover vi på den här tvåpoängaren innan vi i morgon börja ladda för derbyt mot Bollnäs!

EDSBYN-VÄNERSBORG 9-2 (5-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Jonas Edling 2, Mattias Hammarström 2, Marcus Persson, Tuomas Määttä

Publik: 1072

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil