Hoppa till sidans innehåll

Byn sköt sönder Vetlanda

28 DEC 2021 22:37
Verktyget Starkt skytte var vad som plockades fram ur verktygslådan ikväll för att pulverisera Vetlanda och till slut hade Byn gjort nio mål varav åtta tillkom via skytte! 9-3 (4-1) blev Byns segersiffror.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2021 22:37

På annandagen ville det sig inte med hörnskyttet för Byns del men vi vann med marginal på annat sätt. Idag var en "annan dag" och ikväll var det i andra halvlek läge att göra en instruktionsfilm hur man skjuter hörnor då Byn gjorde FEM hörnmål på åtta hörnor i andra. Känns som varenda Vetlandasspelare vaknar upp med mittbena i morgon för alla satt också stenhårt i nättaket!

Edsbyn kom till spel utan Jesper Granqvist men även utan Oscar Wikblad, förkylning på bägge men "inget mer än så" enligt rapporterna. Så trots dunderskyttet så lämnade Byn den vassaste bössan hemma. Vetlanda saknade (verkligen) starke hörnrusaren och backen Philip Lennartsson samt även Emil Fedorov.

Edsbyn bubblar av trygghet och självförtroende för dagen och trots en lite halvdan inledning av matchen och även underläge med 0-1 efter dryga kvarten så behöll Byn lugnet. Att Vetlanda tog ledningen då var kanske inte rättvist men inte heller helt orättvist, Byn hade mest boll men utan att skapa speciellt första kvarten. Just det lugnet imponerar mycket för min känsla där och då var att må inte Vetlanda göra nästa mål också för då blir det torsk ikväll. Så här i efterhand undrar jag om inte Byn behållt lugnet och ordnat upp det här ändå då också men det var en fråga vi aldrig behövde ställas inför.

Sista 20 min av första halvlek skulle nämligen ge fyra Edsbymål! Enda målet Byn gjorde som inte var på skytte var 1-1 när Byn till slut vann boll efter sargen på vänstersida på egen planhalva. Rasmus Skarps fick kontroll på den, avancerade en bit innan han spelade vidare till Vadim Arkhipkin som i sin tur utmanade Vetlandas lite splittrade högerförsvar. Vadim tog sig med lite medstuds fram till avslutsläge och med en backhand skickade han in kvitteringsbollen i 26e min.

Avslutningen på halvleken var Byns bästa period i halvleken och speciellt när Vetlanda drog på sig två utvisningar i tät följd så anade man säkert som hemmasupporter oråd. Med rätta! Omgående efter andra utvisningen visade Per Hellmyrs upp skyttekunskaper som han i paus nästan lät lite förvånad över själv att fanns i hans verktygslåda. Kanske Tisen varit där och smugglat ner nåt (?). För från säkert minst 20m testade Myran släggan och bollen satt i vänstra krysset bakom en förgäves sprattlande Christian Boman. Det var 1-2 efter 37 min, sen spädde Joakim Svensk på med 1-3 i 40e min när han var på plats nära mål och tog hand om en andraboll efter att Ted Hedell var på väg igenom i momentet före. Full sving från 6m av Svensk och det bara sjöng i nätet.

Edsbyn var överlag väldigt skottglada ikväll och det måste ha varit något som fanns med på agendan ikväll. Sen att hörnskyttet fungerar som det gjorde ikväll det kan man såklart inte planera för! Halvleken såg ut att sluta 1-3 men efter att Vetlanda haft ett stolpskott i 42a min hann också Byn skaffa fram en hörna i slutsekunderna och DÄR började hörnuppvisningen! Byns 5e hörna och Mattias Hammarström satte den stenhårt i nättaket och vi hade hastigt och lustigt 1-4 ledning i paus efter att ha legat under efter 25 min. Lite överbra utdelning var känslan för Vetlanda var lite närmare Byn än så även om Byn styrde och ställde rätt bra.

Matchen kändes ju halvklar redan här då Byn på nåt sätt ser så stora och starka ut i såna här matcher så man har svårt att se Byn förlora en andra halvlek med tre mål. Vetlanda var ju såklart tvungna att tro på det ändå och fick också tidig kontakt via 2-4 av Filip Bringe på, även det, hörna i 48e min. Det skulle dock inte beröra Byn som hade putsat på verktygen i paus och vi fick se ett sällan skådat hörnartilleri närmaste 20 min! Vi måste ha bränt en hörna först (hur det nu gick till) men sen satte Byn sin 7e, 8e, 10e, 11e och 12e hörna fram till nio gjorda mål mellan minut 54 och minut 70! Det var dessutom inte vilka träffar som helst utan varenda en satt i nättaket! Det var i alla fall där Vetlandaspelarna tittade för de flesta bollarna hann man knappt se heller. Edling dundrade dit två samt en varsin av Tisen, Frid och Hellmyrs. Att Vetlanda stack emellan med ett snyggt 3-7 mål av Axel Ekholm blev mest en parentes.

Edsbyn visar upp en otroligt bred repertoar den här säsongen och återigen är det väldigt många spelare som deltar och som gör Byn väldigt tunga att möta. Det hette ju att Hellmyrs skulle bli den stora dirigenten i den här upplagan av Byn och visst, lite mer dirigent än övriga är han väl Myran. Men väldigt många andra bidrar också med i stort sett lika mycket för att maskineriet ska tuffa på med full kraft och Byn spelar en annan typ av totalbandy nu än någonsin förut är min känsla. Blir verkligen intressant att se hur långt det här räcker. Vi var och är rankade fyra inför säsongen där Villa (främst), AIK och Västerås är säsongens klara favorittrio men Edsbyn visar att man absolut vill vara med och bråka där också.

Segern blev ju till slut enkel och det måste ju vara tröstlöst att vara spelare i Vetlanda en sån här kväll också. Dom gör säkert en bra första halvlek utifrån sin kravbild men ligger ändå under med 1-4 i paus. Blir sen sönderskjutna i andra halvlek så då är det ju bara att börja tänka på kommande uppgifter. Vetlanda ligger nu precis ovanför kvalstrecket och det kommer att bli svettiga kommade 6-7 veckor för Vetlanda tror jag. Gäller verkligen att vinna rätt matcher för att undvika kval.

Edsbyn åker till Motala ikväll och övernattar där för att sedan pallra sig hemåt i morgon där närmast Sandviken väntar i Arenan på torsdag kl 19.00. Det kommer att finnas plats för 800 personer i Arenan på torsdag, håll utkik på bandybyn.se för mer info om det. Å se till att vara på plats på torsdag!

Sandviken har det motigt, förlorade kvällens match borta mot Vänersborg med 1-2 efter att alla målen gjorts på hörna. SAIK har inte vunnit sen 3/12 nu när man då vann med 3-2 borta mot Motala. Nån gång vänder det ju för SAIK så på ett sätt lite olustigt att möta dom just nu. Rättvik hade AIK på gaffeln och ledde fyra gånger om i matchen men fick slut åka hem med en 4-5 förlust i bagaget. Ingen Mickelsson med ikväll, det var nog skillnaden mellan poäng eller inte (även om AIK saknade Linus Pettersson och Dzhusoev också).

Bollnäs vann med nödvändiga 6-3 hemma mot Tellus efter att Tellus sånär jagat ikapp ett 4-0 underläge innan Bollnäs gick ifrån igen. Frillesås vann 7-2 hemma mot Hammarby, ett Bajen som verkar vara i lite fritt fall och nu är precis ovanför nedflyttningsstrecket, 3p före Rättvik. Finns väl ingen tränare att göra sig av med heller i Hammarby för där är det ju ändå andra krafter som styr. Avslutningsvis så vann Västerås en viktig match mot Sirius med 4-3 till slut efter två sena Siriusmål på slutet. Även fast man tycker Sirius gått bra och VSK slirat så passerades nu SIrius i tabellen av VSK som även har en match mindre spelad än SIrius.

Avslutar med att hylla ALLA som bidragit till Farmers upprop Rädda Annandagen! Insamlingen gav 85 000 kr till föreningen, insamlat på 4-5 dagar! Det har hänt förut. Det hände igen. Det kommer att hända fler gånger. Det är EDSBYN!

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Ted Hedell
+ Jonas Edling

VETLANDA-EDSBYN 3-9 (1-4)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Per Hellmyrs 2, Jonas Edling 2, Vadim Arkhipkin, Joakim Svensk, Martin Frid

Publik: 305

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png