Hoppa till sidans innehåll

Byn rann ifrån till klar seger

19 NOV 2021 22:40
Det tog en dryg halvlek att hitta nyckeln men sen kunde Byn dyrka upp och rinna ifrån till seger med klara 9-2 (2-1) hemma mot Tellus ikväll. Jonas Edling målbäst med tre mål.
  • Skapad: 19 NOV 2021 22:40

Villa borta kräver sin matchplan. Tellus hemma kräver sin och jag kan lova att det finns knappt några likheter mellan dom två. Matchplaner mot bra lag är Byn bra på att sätta medan vi ofta har större problem att hitta rätt i matcher "vi ska vinna". Det började se lite krampaktigt ut ikväll också efter en tempostark start men så gjorde Jonas Edling ett ack så viktigt 2-1 mål med fem sekunder kvar av första halvlek vilket skulle bli början till slutet för Tellus. 

En förändring mot senast i Byns lag då Jimi Heinonen var tillbaka och då fick Marius Åström vila ikväll. Jag och många med mig unnar Jimi att få stänka dit nån balja då jag tror han skulle må bra av det och Jimi hade ett riktigt bra och några halvbra lägen ikväll men det vill sig inte i avsluten än. Jag vill tro att det kommer. Jag ser Jimi som en bra skytt och en bra straffområdesspelare och framförallt det sistnämnda vimlar det inte av i Byn så hoppas Jimi med tiden tar på sig den rollen.

Första halvlek började tempostarkt i ungefär 20 min men gav "bara" 1-0 i mål för Byn, det på hörna av Edling i 14e min. Det som väl egentligen bör nämnas från första halvlek var annars Tellus kvittering i 23e min genom Marcus Magnusson, snacka om projektil i Henkes första kryss från ca 20m. Måste varit lite av karriärens mål för nr 81! Första halvleks sista del annars rent sömnig och där och då började man fundera lite igen då Byn efter en bra start helt plötsligt hamnade i Tellus tempo och även tappade sin aggresivitet som var bra från start.

Då kom Edlings tidigare nämnda 2-1 fem sekunder före paus. Prickskytte på hög nivå då bollen ur vänsterläge satt lågt tätt intill bortre stolpen bakom en i första halvlek vass Jakob Knutsson i Tellus kasse. När man vinner med 9-2 till slut så kan man tycka att det inte finns några psykologiskt viktiga mål i en match men det här var faktiskt ett sånt kände jag och man såg också tydligt besvikelsen hos Tellus som nog räknat in ett kryss i paus.

Inte nog med det så inledde Byn andra halvlek med två raka hörnmål innan tre minuter var spelade (Hellmyrs 3-1 och Martin Frid 4-1 på hörnretur) och vips från att ha sett ängsligt ut i minut 44 så kunde alla andas normalt igen i minut 48. Det var också nådastöten för Tellus som därefter var slagna och då rämnade också deras ändå hyfsade defensiv från första halvlek. I dom egna spelstarterna på egen planhalva har också Tellus väldigt mycket att jobba med, vet inte hur många gånger ikväll som Byn hade erövrat bollen innan mittplan trots att Tellus relativt ostört fick starta med boll.

Det rullade alltså på till klara 9-2 till slut och det var faktiskt skönt att få till en sån urladdning offensivt för Byn. Jag tror alla mår bra av att göra mål och nu fick vi väl ändå hyfsad fördelning på dom också även om Jonas Edling "snodde" åt sig ett hattrick. Tror Jonas tycker det är minst dubbelt så roligt att spela bandy den här säsongen mot förra säsongen. Edling och Hellmyrs har en connection som är fantastisk att beskåda från läktarplats och ikväll var deras 7-2 ett strålande bevis för det när Myran med en diagonalboll efter isen hittade Edling som forcerade in den i mål. Hellmyrs skrev på för 3 år, Edling skrev på för 1 år... Tror inte det här är Edlings sista säsong.

IMG_7737.jpg

Oscar Wikblad var mållös fram till 7-2 men avslutade det hela med två klassmål sista 10 min och stämplade in slutsiffrorna. Det var nog bra för Oscar som var vass i andra halvlek men som i första halvlek lite föll tillbaka i gamla synder när han tydligt visar sin besvikelse över missade målchanser. Sånt måste bort och jag har trott att det var borta också men nåt finns tydligen kvar fortfarande. Andra som var bra ikväll tycker jag var Tommi Määttä och Ted Hedell. Tommi aktivare både offensivt och defensivt och fick också med sig en fin assist till Tisens 6-2 mål. Ted Hedell egentligen bra nästan jämt, så även ikväll. Hamnade dock inte i målprotokollet även om han gjorde sig förtjänt av det men även här ett mycket snyggt förarbete till Rasmus Skarps 5-2 mål.

Summeringen får bli en bra kväll på jobbet av Byn där endast andra halvan av första halvlek inte når godkänt betyg. Känslan är att Byn mår bra för att vara i november månad och att en hel del pusselbitar håller på att falla på plats även om vi fortsatt har ganska mycket att jobba med på offensiv planhalva. Det är ju också precis som det ska vara i november.

Måste verkligen också lyfta på hatten för Fredags-Farmers som verkligen var fulltankade ikväll trots att "bara" Tellus stod på schemat. En fantastisk match från läktarplats och det är bara att tacka för det stöd och den stämning Farmers skapar i Arenan, OTROLIGT viktigt och mycket uppskattat!

Övriga matcher: Två matcher blev inställda, Frillesås-AIK tidigare idag och Hammarby-Villa med en kvart kvar till avslag. Över 2000 pers på plats på Zinken då men som tyvärr fick vända hem igen... Tråkigt! Västerås vann med 11-0 mot serieledande och obesegrade Motala! Det känns ju nästan bedrövligt att det helt plötsligt kan bli så. Spelkupp eller enbart borttappade nycklar till Motalabussen, vad ska man tro? Jesper Jonsson fem mål för VSK, har han gjort så många nån gång förut?

Bollnäs tog en tung, viktig och säkerligen skön seger hemma mot Vänersborg med 3-2 efter segermål på hörna i 83e av Ere Verhelä. Även om det kan ta emot så måste man ge Bollnäs lite cred tycker jag som är med och nosar i stort sett i alla matcher även om några slutat med förlust ändå. Vi möts nästa lördag kl 16.00 på Sävstaås, antagligen vårt sista besök någonsin på Sävstaås så då måste vi dit!

Broberg hade lite stökigt med att knäppa Rättvik men liksom Tellus så vek även Rättvik ner sig lite sista halvtimmen och Broberg kunde gå ifrån till 5-1 seger. Även Sandviken vann med ungefär samma marginal via 4-1 mot Örebro men där avgjorde istället SAIK tidigt i matchen. Avslutningsvis så vann Sirius borta mot Vetlanda med 4-2. Tredje raka för Sirius och det imponerar verkligen med bortasegrar på Sävstaås och ikväll samt 4-1 mot VSK i veckan. Börjar namnkunniga tränartrojkans bandykunnande bära frukt i Sirius? Känns så! Mellan 764 (Vetlanda) till som mest 917 personer (Sandviken) på matcherna. Känns som lite för lite men en vecka till lön och flera bra matcher nästa vecka/helg ökar förhoppningsvis på det snittet.

Då får vi slicka sår ända fram till TORSDAG då vi möter Sandviken borta. Därefter alltså Bollnäs borta lördag 27/11 och nästa hemmamatch blir inte förrän tisdag 30/11 då Vänersborg (och Sverre?) kommer på besök.

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Tommi Määttä
+ Ted Hedell

Önskar trevlig helg!

EDSBYN-TELLUS 9-2 (2-1)
Edsbyns mål: Jonas Edling 3, Oscar Wikblad 2, Per Hellmyrs, Martin Frid, Rasmus Skarps, Mattias Hammarström

Publik: 812

 

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png