Hoppa till sidans innehåll

Byn måttade in en fyramålsseger

14 DEC 2021 22:29
Det behövdes ingen toppinsats av Byn för att avfärda Vetlanda med 6-2 (4-1) i kvällens match i Arenan. Matchen avgjordes strax före paus när Edsbyn med två mål gick ifrån till ointaglig ledning.
  • Skapad: 14 DEC 2021 22:29

Det blev verkligen en äkta serielunksmatch mot Vetlanda ikväll där Edsbyn var numret större än sina motståndare och måttade till slut in en seger med fyra mål. Det var hyfsad match i drygt en halvtimme men när Byn gick fram till 4-1 via två mål i 39e och 41a min så stängdes också matchen. Edsbyn kom till spel med samma manskap som senast plus Rasmus Skarps som var åter ikväll efter P19 match i söndags och Rasmus hade en liten huvudroll i första. Vetlanda saknade kapten Pontus Blomberg av för mig okänd anledning.

Matchen startade i bra tempo och Byn har väl lite tagit över Bollnäs och Hellmyrs/Helavuoris matchstarter när Byn börjar med boll vilket innebär "full fart framåt" direkt. Det har väl sin poäng att börja så faktiskt. Edsbyn tog också tidig ledning när Vadim Arkhipkin fick kvällens djupledspassning från Myran och får man såna passningar så får man ju liksom inte bränna och det gjorde inte Vadim heller, tid 7 min. Även 2-0 kom i 11e min på Byns första hörna som Rasmus Skarps både ordnade och drog dit själv, det på Byns första hörna.

Vetlanda ville inte vara sämre och satte också sin första hörna när Filip Bringe vevade dit en högerhörna efter kvarten till 2-1. Kanske gick det lite lätt för Byn till en början för även om Byn styrde det mesta av det konstruktiva spelet så kändes vi lite nonchalanta när Vetlanda kom i sina mera ströanfall men som ofta blev åtminstone halvfarliga. Vi bjöds också på ett par fina solonummer i halvleken av först Martin Frid som sånär tog sig hela vägen från egen planhalva till måljingel men duktige Christian Boman parerade isaren som Frid smygföste iväg. Sen drog Mattias Hammarström ner applåder när han en ganska lång stund på mittplan showade med en handfull smålänningar där det såg ut som Tisen hade en klase mellanstadieelever klängande runt sig som han gjorde bort om och om igen.

Matchen skulle som sagt punkteras redan i första halvleks slutskede när först Rasmus Skarps fint framspelad av Jesper Granqvist hakades upp innanför straffområdet och Ulrik Bergman tyckte nog att Byn "samlat ihop" till en straff där och flöjtade. Oscar Wikblad fram till punkten och drog dit 3-1, ingen superstraff som Boman kanske kunnat nypa om han stått kvar. Vågade inte kanske (?) Detta i 39e min och två minuter senare tyckte Jonas Edling att nu låser vi in dom här två poängen vilket han gjorde när han drog dit Byns 5e hörna fram till 4-1.

Man riktigt kunde se på Vetlandas kroppsspråk hur tunga man tyckte dessa två sena mål var. Att därifrån gå in till pausfika och sen verkligen tro att "det här kan vi vända" tror jag inte man orkar att mobilisera såna gånger och lite av uppgivenhet kunde man också skönja i upptakten av andra halvlek. Detta framförallt då Oscar Wikblad på egen hand fick transportera in boll efter kortlinjen och sen ostört dra dit 5-1 efter 48 min. Vetlanda reducerde dock på en hörna minuten efter där Byn uppträdde tafatt men inte ens av det fick Vetlanda någon energi.

Vi skulle få se matchens sista mål redan i 51a min när Martin Frid plockade upp lite fallfrukt i form av en bandyboll efter att Oscar Wikblad i förstaläget försökt plöja igenom på egen hand men misslyckats och Vetlanda ändå bara brutit lite halvdant. Frid funderade inte speciellt länge utan han drog dit 6-2 utom räckhåll för Boman. Resten av matchen blev väl som en halvhyfsad tisdagsträning där inget lag orkade mobilisera kraft nog för att forcera in några fler bollar utan det blev istället mer av "spela-av-tid-bandy" resten av matchtiden. Henrik Karlström är väl ändå värd att omnämnas för oavsett om han är sysslolös långa stunder så är han alltid redo om nåt med kort varsel händer och Henke har växt ut till en trygg sista utpost i Byn.

Ser man framåt så blev väl det här en alldeles lagom match för Byn som nu haft tre matcher på fem dagar. Nu behövdes ingen tömning ikväll och dom extrakrafterna kan vara bra att ha på fredag istället då Sirius väntar på Studenternas. Den kan bli bökig! Vetlanda hävdar själv att man är ett övre-halvan-lag i serien men jag är tveksam till det. Fastnar inte riktigt för Vetlandas spel där jag tycker att det från mittlinjen och framåt går lite för mycket på "känsla" än på ett grundtänk där medspelarna vet vad bollföraren ska göra. Blir också väldigt mycket bolltransport på offensiv planhalva där bollhållaren ofta kör järnet istället för att låta bollen göra jobbet och få mer delaktighet.

En godkänd insats av Byn där första halvlek är bra medan den andra inte behövde vara bra och då kan det vara lika bra att spara på det. Nu väntar Sirius borta på fredag, efter det får Byn lite tid för träning och då det här gänget älskar att träna så tror jag den perioden kan bli värdefull för Byn om man ser det i ett längre perspektiv.

I omgångens toppmatch så norpade Broberg en poäng borta mot Villa Lidköping i en match som slutade 7-7 efter sen Brobergskvittering. Detta av Jesper Öhrlund som gjorde tre mål i matchen. Styrkebesked av Broberg och kul att det inte är autobahn till serieseger för Villa som nu tappade sin tredje poäng via tre kryss (mot SAIK och Byn också). Kryss även mellan Motala och AIK där lagen följdes åt i målprotokollet. Bollnäs avgjorde sent och vann 3-1 borta mot Tellus och Sirius avgjorde istället tidigt mot Örebro borta och vann med 5-1. Frillesås-Västerås inställd då det fanns covidsymptom i VSK.

En match spelas i morgon: Hammarby-Rättvik. Vet faktiskt inte varför SAIK-Vbg inte spelas nu (?).

SPELARBETYG:
+++ Martin Frid
++ Jesper Granqvist
+ Henrik Karlström

EDSBYN-VETLANDA 6-2 (4-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Vadim Arkhipkin, Rasmus Skarps, Jonas Edling, Martin Frid

Publik: 893

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png