Hoppa till sidans innehåll

Byn krigade hem två poäng

28 DEC 2020 22:26
Det blev (som vanligt) mer kamp/krig än bandy på Motala Isstadion ikväll och jag beundrar Byn som vänder hem med två poäng från den här matchen som Byn till slut vann med 3-4 (1-2).
  • Skapad: 28 DEC 2020 22:26

Säsongens skönaste seger?! Hittills = Svar ja! Men som bandyunderhållning så är det ju i stort sett parodi för tredje året i rad i Motala och Byn vinner inte såna här matcher för att man är ett bättre bandylag än Motala utan det blir ju mer lotto över det hela. Det gäller att ha studsar med sig och att vilja kriga mer än motståndarna. Ikväll är det ju i slutänden Edsbyns mittförsvar med Jocke Svensk i spetsen som ska ha mest cred för dom två poängen.

Inte speciellt kul att skriva om sånt här heller faktiskt och hade inget lag haft hall så all bandy spelades utomhus så hade man slutat som skribent för minst 10 år sen! Viktigt att få första målet är det väl alltid men ännu mer i såna här matcher. Det fick vi när Simon Jansson gjorde 0-1 på Byns andra hörna efter kvarten. Skönt så långt.

Sen gjorde väl Jocke Svensk sitt enda misstag i matchen när han tappade boll på mittplanen i 24e min med omställning och 1-1 Victor Hulthammar som följd. Det misstaget reparerade dock Jocke flera gånger om sen! Edsbyn skulle ändå ta ledningen igen i 33e min när Martin Frid tog tillvara en andraboll och dundrade upp den i nättaket med en redigan projektil!! Snott Tisens klubba tro? Snyggt var det oavsett och Byn fick med sig 2-1 ledning i paus och tacksam var man för det.

Sen väntade förutom ännu sämre förhållanden än i första halvlek även motvind för Byn i andra halvlek. Ännu mera motvind när Tommi Määttä gjorde sitt enda misstag i matchen när han kom fel in i en situation vilket utmynnade i straff till Motala. Den skickade Philip Florén upp i nättaket och det var 2-2 efter 52 min. Där och då kändes det inte bra då Motala kändes hetare även i "spelet" också och i alla fall skaffade sig en del hörnor men som man inte utnyttjade plus att Byn rusade bra.

Försökte intala mig att vara nöjd med en poäng i denna form av bandymatch som vi i Edsbyn egentligen inte är skapta för. Men kändes inte bra det heller då jag hade en så bra känsla efter segern sist så magkänslan före match var att Byn skulle spinna vidare på det. DÅ när det var som jobbigast hemma i soffan så klev han fram igen! Vem då, jo den magiske Jesper Öhrlund! Han kan inte ha haft bollen i många sekunder i matchen före det men fick den då utanför straffområdet till vänster, forcerade framåt ca 10m innan han med stor bestämdhet drog till och 2-3 Byn satt som ett smäck bakom Jussi Aaltonen i 67e min! Hatten av (igen), vilken jäkla joker vi har värvat där!

Då kändes det genast mycket bättre även om det kanske inte var rättvist just då. Men det bryr mig inte alls i såna här matcher vad som är rättvist eller inte, man vill att Byn ska vinna, sen får det se ut hur det vill! Två minuter efter åkte dock Simon Jansson på sin andra utvisning i matchen och Simon har väl lika många utvisningminuter redan den här säsongen som alla tidigare tillsammans (?). Några onödiga av dom, som t.ex. den första ikväll.

Men istället för Motalatryck så dök ett läge upp för Byn minuten efter och var det något våra offensiva spelare var ikväll så var det effektiva! Denna gång Oscar Wikblad som matades fram av Ted Hedell till ungefär samma ruta i planen som Jesper gjorde 2-3 ifrån och Oscar ville inte vara sämre och satte fantastiskt sköna 2-4 i långa hörnet. Tid 80 min.

Nu kändes det nästan lite roligt med bandy igen men när man så smått började räta upp sig i soffan så gjorde istället Anders Svensson sitt enda misstag i matchen när han inte fick ordning på en långlyra från Kasperi Hirvonen å så var det 3-4 i 86e min. Naglar är det slut på sen förut så det blev till att kisa sig igenom dom sista 6-7 minuterna och sen en fantastiskt skön känsla när domaren till slut flöjtade slutsignal. Just där och då kändes det här som säsongens skönaste seger!

Jag tror det är lite samma känsla i laget faktiskt plus att dessutom veta att det här var sista utematchen på väldigt länge. Det är ju faktiskt riktigt synd om alla lag som ännu inte har hall och ändå ska utöva samma idrott som lagen med hall. Men hellre så i alla fall än att all bandy spelades utomhus!

Nu får vi se när det blir match nästa gång. Det blir inget på onsdag mot Tellus i alla fall och nästa på schemat är sen Sandviken borta på lördag men även Sandviken fick ju ställa in mot Bollnäs ikväll efter att några spelare visat symptom. Förhoppningen är väl fortfarande att den matchen blir av i alla fall.

Frågan är väl vart alla matcher ska klämmas in snart då almanackan redan nu känns mer än fullbokad.. Känns inte bra! Vi får väl se vad som beslutas närmsta tiden. T.ex. AIK har ju ett förslag där grundserien utökas med seriespel februari ut och därefter påbörjas slutspelet som ju då också blir förskjutet minst ett par veckor då. I det förslaget ingår sedan att SM-finalen flyttas och spelas inomhus (i Sandviken eller Lidköping är AIK:s förslag) då den i alla fall lär spelas utan publik. Personligen tycker jag det låter väldigt vettigt.

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Jesper Granqvist
+ Tommi Määttä

Nedan här så finns en uppdatering av "Brindholms 2a utmaning" om nån vill kolla av det :)

MOTALA-EDSBYN 3-4 (1-2)
Edsbyns mål: Simon Jansson, Martin Frid, Jesper Öhrlund, Oscar Wikblad

Brindholms 2a Utmaning!

Det har plingat en hel del i telefonen senaste dygnet också och när jag stämde av före match ikväll så var det 208st som velat hylla nr 5 - 10 - 64 med 79 kr (eller 158 kr) och summan vi var på då var 21 793 kr. Det är MER nu för kvällens två poäng har gett ännu mer pling i telefonen! :)

Vi AVSLUTAR Utmaningen kl 20.00 på ONSDAG. Jag gör en ny avstämning i morgonkväll så får vi se vilken summa vi ligger på då.

Det som gäller är: Swish 79 kr till mig på 070-333 05 20. Eller om ni vill dubbla till 158 kr som MÅNGA har gjort så får ni gärna det såklart! :)

Se det gärna som hyllning till Fredrik Åström, Daniel Liw och Daniel Välitalo. Av pengarna går 64 kr direkt till Utmaningen (= i slutänden direkt till EIF Bandy). För 5 + 10 = 15 kr gör vi dock ett V75-system på Nyårsafton så får vi se om hästarna där springer som man vill! Inte så ofta dom gör det men tänk OM dom skulle göra det den här gången! :) Alla eventuella vinstpengar där = går direkt till EIF Bandy.

Vid min första Utmaning i november så lyckades vi få med 328 personer till slut. Fattas 120st till det antalet nu. Skulle vi nå dit igen så skulle jag vara MER ÄN NÖJD men varenda krona är värdefull så skulle det stanna där vi är nu så är det VÄLDIGT BRA i alla fall!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil