Hoppa till sidans innehåll

Byn bäst men Motala vann

02 NOV 2021 22:26
Motala åker till Edsbyn och vinner med 6-2 (2-2). Solklart och helt rättvist? Så kan tyckas men verkligheten var en annan men Motalas effektivitet kan ingen ta ifrån dom.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2021 22:26

Svårt att skriva om en sån här match för vet knappt om jag upplevt någon i närheten av det här. Jag gratulerar Motala till segern men HUR dom kunde vinna den här matchen med 6-2, ja det fattar jag inte! Edsbyn var ju spelmässigt bäst och framförallt i första halvlek då Byn var klart bättre men Motalas effektivitet gjorde att i målprotokollet fick vi ändå hela tiden jaga. Sen gör Byn en ganska klart sämre andra halvlek igen och att göra bara två mål framåt på hemmaplan är givetvis inte godkänt. Släppa in sex mål är väl inte heller godkänt men det var det som var det konstiga med matchen tycker jag, hade det blivit 6-2 till Byn hade det känts ganska normalt sett till hur matchen såg ut spelmässigt. Men istället 2-6 Motala, till slut kunde man nästan bara skratta åt det!

Edsbyn till spel utan en sjuk Martn Frid men åter var istället Jimi Heinonen. Även mv-byte till Henrik Karlström i kassen istället för Oscar Löfström men häng inte Henke för förlusten, han hade en otacksam match med knappt något att göra men när lägena, och halvlägena, dök upp så var Motala kliniska.

Motala tog ledningen redan i 2a minuten och det var ett snyggt mål där Niklas Ögren med en lyra friställde Jonas Enander som var kylig i avslutet och satte ledningsbollen. Spelmässigt i stort sett uteslutande Edsbyn med taktpinnen och vi skapade tidigt nån halvchans till kvittering men mv Jussi Aaltonen var Motalas klart bäste spelare i första halvlek även om han många gånger fick mota alldeles för billiga avslut från Byn också. Det blev också ett spelavbrott i nästan 5 min för isvård efter knappa kvarten vilket gjorde att Byn kom av sig lite och ganska direkt efter kom också 0-2 på bortalagets första hörna efter 20 min.

Byn trummade ändå på och gjorde det i mina ögon riktigt bra och med bra grundfart i spelet, många delaktiga och jag gjorde även noteringen att Oscar Wikblad kom med mer i spelet den här gången vilket kändes som ett plus i min bok. Just Oscar reducerade också på straff i 23e min, en straff Jimi Heinonen fixade. Edsbyn tog över ganska totalt igen efter reduceringen och att inte kvitteringen kom när Jocke Svensk stack in en boll till Ted Hedell som t.o.m. rundade Aaltonen, det fattar jag fortfarande inte. Räddade han ändå (?).

Kvitteringen skulle komma i 40e min istället och det genom Mr 100 % Marius Åström som är en jäkel på att komma rätt i sina åkningar så ung han är. Ted Hedell uppmärksammade det och med ett snyggt lyft friställdes Marius och vad jag sett av honom hittills så ja, såna lägen sätter Åström jr. 2-2 stod sig till paus och jag kan säga direkt att jag kunde nästan sätta hur mycket som helst i paus på att Byn skulle vinna den här matchen.

Men andra halvlek skulle bli en märklig halvlek, mycket märklig! Halvleken i sig sämre än första och Byns spel hackade alldeles för mycket i den här halvleken och vi blev väl lite straffade för det till slut om man ska hitta nån typ av handling i det hela. Ändå var känslan när Per Hellmyrs gjorde två solorajder under kort tid runt timmen spelad där den första verkligen var värd att resultera, att det här kommer inte Motala orka stå emot sista halvtimmen.

Tyvärr skulle dock Motala få energiinjektioner med jämna mellanrum och 2-3 på hörna i 67e var just en sån. Motala var vassa på hörnor så därför inte överraskande så att nån/några såna kunde ramla in men rättvist med 3-2 Motala efter 3/4 delar av matchen? Nja va... tror inte den mest inbitne Motalafantasten tyckte det heller faktiskt. Tilläggas ska dock att skapade Byn lägen för att göra 2-3-4 mål till i första halvlek så skapade vi inte alls lika mycket i andra och det var för att passningarna inte satt som dom skulle vilket gjorde att det inte blev nåt flow i spelet för Byns del.

Närmast chockartat kom även 2-4 i 74e min när Anders Persson kom runt till höger, skickade in bollen framför mål och där fanns en Motalaspelare men det räckte när det var Philip Florén som var där. Han vrickade in bollen som han inte gjort annat. Gjorde sen ett snarlikt mål till 2-6 också så Florén skulle vi behövt i vårt lag ikväll så har vi vunnit det här. Motalas effektivitet i andra halvlek var makalös! Kollade man på isen i slutet av matchen så var den fortsatt nästan blank på Edsbyns planhalva medan varje kvadratcentimeter på Motalas var uppåkt. Men det ger i och för sig inga poäng!

Jag känner att vi helt enkelt får glömma den här matchen och låtsas att den inte har existerat! Den var så märklig så man kan ju inte börja dra en massa slutsatser av en sån här match. Jag har varit rädd att vi skulle gå på nån plump mot "nedre-halvan-lag" då jag tycker Byn har en hel del att jobba med när det gäller att föra matcher men jag tycker ändå inte Byn förtjänade att förora just den här matchen! Sen kanske inte Motala är ett "nedre-halvan-lag" heller, det får framtiden utvisa. Skulle dock bli väldigt förvånad om inte Byn är x antal pinnhål före Motala i tabellen när vi summerar efter 30 omgångar.

Vi får ladda om för Västerås borta på fredag istället, då får vi slå ur underläge och det kan passa bra med en sån match nu. Västerås som vann med väntade 10-1 borta mot Örebro ikväll medan Hammarby vann 5-2 i Stockholmsderbyt mot Tellus.

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Jesper Granqvist
+ Marius Åström

EDSBYN-MOTALA 2-6 (2-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad, Marius Åström

Publik: 1085

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png