Hoppa till sidans innehåll

Brutal överkörning av Byn

06 JAN 2022 00:47
Toppmöte var det uppdukat för ikväll men Edsbyn var ofina nog att närmast köra över Broberg i HelsingeHus Arena och vann till slut med hela 7-1 (4-0). Första halvlek rent magnifik! Jimi Heinonen hattrick.
  • Skapad: 06 JAN 2022 00:47

Styrkebesked av Edsbyn! Jag brukar alltid skriva först och sen kolla Bandypuls samt andra ställen där det ventileras bandy om vad som skrivs där. Blir förvånad om inte Byn hyllas efter kvällens match! Första halvlek ikväll, vad ska man säga? Den kan inte återskapas i text utan den måste ses! Edsbyn spelar en bandy som är helt magnifik, kallas inte den totalbandy så finns nog ingen totalbandy isåfall. En otrolig delaktighet, ett stort bollinnehav och hela tiden en attacktanke i spelet kombinerat med en rörelse på spelare utan boll som jag inte vet om jag sett någon gång förut. Då blev Broberg små i jämförelse sen må dom ha varit väldigt bra i många matcher den här säsongen men ikväll räckte man inte till.

Edsbyn kom till spel utan Joakim Svensk och Henke Karlström. Givetvis hickade man till när man fick höra att Svensk inte skulle vara med och såg framför sig ett Broberg som skulle mata lyft mot Byns försvar som då saknade sin viktigaste kugge. Men ja, inte för att förringa Jocke Svensk som för mig är kungen bland kungar, men kvällens ersättare på liberon Tommi Määttä var precis lika bra som Jocke brukar vara, punkt slut! Vilken pondus i sitt spel och jag tror faktiskt även Broberg växte när man såg att Svensk inte skulle vara med ikväll men tji fick man. Orsak till Jocke och Henkes frånvaro får Byn själva uttala sig om eller om man ligger lågt, vet ej. Broberg saknade Adam Wijk.

Första 45 min var ju ren och skär glädje att uppleva, det kommer dröja länge innan jag glömmer den, av flera anledningar. En av dessa är Jimi Heinonen som var lite av kvällens lirare i Byn och det tror jag glädjer hela Edsbyn faktiskt! Vi har lidit med Jimi som fått slita hårt för att göra poäng men hela tiden ändå tagit små steg i rätt riktning. Ikväll kom ett STORT steg! Det var också Jimi som inledde målskyttet när han på eget manér snurrade upp x antal gula försvarare inklusive Max Bergström i målet och gav Byn ledningen i 6e min. Assist Tommi Määttä. Väldigt vackert bandymål!

Edsbyn hade väldigt mycket boll i upptakten av matchen och ja, egentligen under stora delar av första halvlek. Broberg kom säkert ut tankade och ville nog visa ikväll att man kan matcha Byn. Men med sin kontroll, bolltempo, fart och delaktighet så trubbade Byn av Broberg ganska snart som istället fick inrikta sig på att försvara sitt egna revir. 0-2 kom i 10e min och då var det kapten Edlings tur att damma av sitt vapen. En riktig bomb från dryga 20m som satt som ett smäck i nättaket bakom en närmast chockad Max Bergström! Assist Tommi Määttä.

Bara två minuter till hann gå så kom 0-3, nu Oscar Wikblad som frispelades av Per Hellmyrs vars trollspö var glödhett ikväll, främst under första halvlek. Oscar gjorde inget misstag fri med Bergström. Oscar hade ett till friläge i 24e också, då frispelad av Vadim men den gången vann Max duellen eller om bollen rann ifrån Oscar, såg inte riktigt. Men 0-4 skulle komma strax efter istället då återigen Myran matade fram Jimi Heinonen i bra skottläge från höger och Jimi drog dit bollen tätt intill första stolpen. Den kanske Bergström skulle haft (?). Ledning 0-4 efter 28 min, nöp mig i armen för att kolla och så var det!

Edsbyn nöjda där? Absolut inte. Satt precis ovanför avbytarbåsen så såg t.ex. att medan Byn firade 0-4 (eller om det var vid 0-3) så var det samtidigt en djup diskussion där mellan Kuben, Myran och Arkhipkin där dom styrde upp en del åkvägar dom inte riktigt tyckte funkade så långt. Jag tyckte allt funkade! Det hade också kunna varit minst ett par mål till i försprång för Byn innan paus och Jimi hade redan där kunnat gjort hattrick. För i 42a min blev han helt sopren efter frispelning Vadim men även om Jimi såg ut att ha fintat bort Bergström så hamnade inte bollen i nät, liknande friläge som Oscar brände mitt i halvleken.

Säsongens bästa halvlek av Edsbyn, behöver inte ens röstas om det! Det första jag ska göra i morgon när jag vaknar är att titta på den igen. När Byn spelar som man gjorde i första så undrar jag om något lag kan nypa Byn (?). Sen ska dom spelmässiga fullträffarna komma vid rätt tillfälle också men känslan är att den här upplagan vet när det behövs snäppas upp samt när tumskruvarna i defensiven ska vridas åt och ikväll var en sån kväll. Då är Byn ruggigt bra!

Andra halvlek blev av förståeliga skäl en liten reaktion på den första. I alla fall till en början när Byn uppträdde mer nonchalant samtidigt som också Broberg gav det här en sista chans och klev lite högre på Byn och den kombinationen rörde till det lite för Byn. Ett Byn som bjöd Broberg på reducering till 1-4 i 47e min samt att ett par bollar till också dansade på Byns mållinje i upptakten av halvleken. Då fick Kuben o co nog och tog en timeout redan efter 10 min och sen blev det långsamt lite bättre igen. Förresten ett nytt ansikte som assisterande ikväll när "nr 7" Oscar Jonsson hjälpte till vid båset i en sjuk Mats Hammarströms frånvaro. Legender ska vi vara rädda om så kul att se Oscar in action igen. Sist var det Fredrik "Tårtan" Åström som "var Hammarn", en minst lika stor legend det.

Jimi Heinonen skulle stänga den här matchen i 67e min när Broberg bjöd tillbaka för deras 1-4 mål. Jimi tackade för mackan och satte den tätt intill Bergströms vänstra stolpe och 1-5 var ett faktum och en leende Jimi hade gjort sitt första hattrick i Byn! Är som en liten smurf denne Jimi som nog är lite obehaglig för motståndarna är min känsla. Hittills har han firat mest triumfer i det defensiva arbetet men det ger sällan rubriker så därför extra roligt att just Jimi får rubrikerna den här kvällen. Tänk om även Jimi fortsätter blomma framöver, då har vi ännu ett vapen i vår arsenal. Jimi hade även 2-3 bra försök på högerhörnor ikväll, nu som siste skytt från höger istället för förste skytt som tidigare. En annan legend brukade fira triumfer som siste skytt från höger, ni vet väl vem? Samma nationalitet som Jimi. Givetvis allas vår Kimmo Huotelin!

Två mål till åstadkom Byn innan matchen var över, 1-6 genom Samuli Helavuori i 71a min och 1-7 på hörna av Mattias "Tisen" Hammarström i 88e min. Det speglade faktiskt matchen jättebra för ungefär så stor var skillnaden mellan lagen ikväll!

Jag har faktiskt inget mer att tillägga känner jag! Insatsen ikväll är formidabel och det är HELA LAGET som är formidabelt. Dom ser ut att ha så jäkla roligt så jag har aldrig varit med om liknande vad jag kan minnas. Samtidigt är dom ändå så otroligt fokuserade. När laget gick ut till paus så fanns inte ett leende på någon spelare utan det var väldigt sammanbitet och fortsatt fokuserat. Så långt var ju heller inget klart, bara halva uppgiften gjord så långt. Såg också pådrivaren Hellmyrs från närmare håll nu än där jag sitter i Arenan, han manar på och manar på och även om man tycker tempot är högt uppskruvet så pushar han på för att laget inte ska tappa fart i spelet. Viktigt!

Det blir intressant att se hur långt det här bär! Bara att hoppas seriespelet kan rulla på, träningslandskamperna om ett par helger måste ju såklart ställas in, låter ju helt otroligt om dom ska spelas och sen kanske vi inte får ihop vårt eget seriespel. Vissa lag verkar vilja stänga serien så att inget lag åker ur. Bollnäs verkar förespråka det och det samma dag som man nu halkade ner på kvalplats då Frillesås gick förbi Bollnäs när man mycket riktigt vann borta mot Vetlanda ikväll med 4-3. Det var väntat! Vetlanda kommer att strula sig ner till kvalplats innan det här är färdigt tror jag.

SPELARBETYG:
+++ Jimi Heinonen
++ Per Hellmyrs
+ Tommi Määttä

NÄSTA MATCH: Hemma mot Västerås nu på lördag kl 15.00. Sov gott nu!

BROBERG-EDSBYN 1-7 (0-4)
Edsbyns mål: Jimi Heinonen 3, Jonas Edling, Oscar Wikblad, Samuli Helavuori, Mattias Hammarström

Publik: 467

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png