Hoppa till sidans innehåll

Brindholms Söndagskrönika!

25 APR 2021 13:23
Det händer saker! Två av Edsbyns största ikoner genom tiderna kommer inte representera Edsbyn nästa säsong vilket har offentliggjorts under veckan. Dessutom ett nyförvärv i Jimi Heinonen och nu trippel Finland i truppen. Kul!
  • Skapad: 25 APR 2021 13:23

Omtumlande vecka även om det "legat i luften" ett tag. Anders Svensson med utgånget kontrakt fick ingen nytt kontrakt och Hans Andersson får lämna Edsbyn trots ett år kvar på kontraktet. Jag är glad att jag endast behöver beröra den sportsliga biten och där är det ju bara att konstatera att det är två fantastiska bandyspelare som lämnar oss och som vi har JÄTTEMYCKET att tacka för. Båda med ÅTTA SM-Guld och hur många genom alla tider slår deras facit? Jonas Edling har också åtta men ingen mer som är aktiv just nu är väl ens i närheten av det eller missar jag nån (?).

ANDERS SVENSSON = En trygghet i målet under 26 (!) års tid dock med avbrott för två sejourer för proffsspel i Ryssland. Gjorde sin A-lagsdebut säsongen 1995/96 när Kjell Ljusberg lite överraskande valde Sverre i mål istället för Peter Hildingsson i en seriepremiär borta mot Hammarby på Zinkensdamm inför nästan 5000 åskådare. Där började en resa som väl får anses som mer än sagolik och vi supportrar har haft lyxen att knappt behöva oroa oss för målvaktsposten under ca 25 års tid = Otroligt! Åtta SM-Guld och med stor delaktighet i alla dessa och så här i efterhand är såklart SM-Finalen 2004 mot Hammarby den som gett störst rubriker. Då med TVÅ straffräddningar där den viktigaste kom vid ställning 5-2 till Hammarby och resten kan ni! Den finalen och segern 2017 i SM-Finalen mot Bollnäs med 3-1 är dom två matcher/minnen som Sverre kommer att bära med sig som sina bästa minnen i karriären.  Där, i livets viktigaste match som finalen mot Bollnäs var, finns en enhandsräddning uppe vid höger kryss inbakad när matchen stod och vägde som vi sent ska glömma. Att tacka Sverre för hela hans karriär på ett stycke är svårt men oavsett så STORT TACK Sverre!

HANS ANDERSSON = En dynamo i många upplagor av Edsbyn och framförallt under senare delen av 2010-talet. Nu tyder allt på att det är färdigspelat i Edsbyn och återstår att se om karriären fortsätter överhuvudtaget eller inte. Lite dålig koll men bör det inte ha blivit 20 säsonger i Edsbyn och två säsonger som proffs i ryska Kazan om jag minns rätt (?). Även för Hasse ÅTTA SM-Guld (på nio finaler lika som Svensson) och även från Hasse med stor delaktighet lika som Sverre. Känns väldigt längesen nu men det var ju Hasse som efter knappt 14 min gjorde första målet i SM-Finalen 2004 mot Hammarby efter en perfekt tajmad lyra från Peter "Pinch" Törnberg. Vi var redan uppe i skyarna då bara av att få uppleva en SM-Final med Edsbyn och än mer uppe i skyarna blev vi när Hasse gjorde 1-0. Den matchen skulle ju bli livets stora berg och dalbana över 90 min och som undertecknad ändå måste ranka som nr 1 i upplevelser. Att vi överlevde!

Hasse har i stort sett karriären igenom tjusat oss utifrån sin vänsterhalvposition och var under några säsonger landets stora gigant på den positionen. Som allra bäst var väl ändå Hasse under säsongerna runt 2017 då han i några säsonger var magiskt bra och då, säsongen 2016/17, fick han ju även en lekkamrat av rang när en utomjordisk finne i form av nr 99 Tuomas Määttä dök upp. Den bandy vi fick uppleva under några år där får vi faktiskt vara glad om vi får uppleva igen! Lika här som med Sverre, svårt att på x antal rader tacka Hasse för hela hans karriär men oavsett så STORT TACK Hasse!

Omtumlande har ju inte bara veckan varit utan även senaste säsongen (från januari i alla fall) och det egentligen för alla som varit engagerad i Edsbyns IF Bandy oavsett roll, alla supportrar inkluderad! Några svåra beslut har tagits av föreningen under veckan som varit och det enda jag vill kommentera där är att jag stöttar föreningen till 100 % i deras beslut. Vi supportrar behöver inte och ska inte veta allt som händer på sidan om planen utan det är föreningen som sitter med helhetsbilden där och tar sina beslut utefter det och jag tycker föreningen skött det här på ett mycket bra sätt. Det jag kan konstatera är att jag verkligen hoppas att vi inte behöver vara med om det här fler gånger. Det har inte varit kul för någon.

VI VÄNDER BLAD och ser framåt nu! Minns nästan inte vad jag skrev om förra söndagen men det var ju kapten Edling samt Assi, Elvin och Ryhed som huvudpersoner då med VIKTIGA påskrifter. Under veckan har även Mattias Hammarström ritat på ett kontrakt för ännu en säsong och det jag hoppas på är att det lyser REVANSCH i ögonen på Tisen och Edling och övriga och det är också vad jag tror är en stor anledning till både Tisens och Edlings påskrifter. Tror både dom och "vi" tycker det skulle kännas vemodigt om dom skulle få avsluta karriären med en så turbulent säsong samt med en säsong utan publik på läktaren. Nu hoppas man ju så det nästan bara vibrerar i kroppen att man får se bandy live kommande säsong då jag också tror vi får se ett "nytt Edsbyn" kommande säsong med både mycket fart, mycket energi samt också väldigt mycket hunger. Kan man få ha det som sin stora önskedröm att vi får vara en del av det PÅ PLATS och inte bara hemma i soffan?! Blir det en till säsong hemma i soffan då vete fan om man fixar det här...

Jimi Heinonen! Var det truppens sista påskrift för kommande säsong eller kan det komma än mer (?). Den såg man inte alls komma men istället nästan ännu roligare när det kommer såna överraskningar som väl inte ens någon bandysajt "såg komma". Jimi har spelat i Sirius under fyra säsonger och gjort någon eller några riktigt bra säsonger där och kommer nu, vid 25 års ålder, förhoppningsvis väldigt hungrig till Edsbyn! En offensiv spelare som väl mestadels spelat forward men som även kan spela som offensiv mittfältare om jag förstått det hela rätt. En bra skytt (rightare) och inte den här men förra säsongen så satte han ALLA straffar Sirius hade den säsongen och som var en hel del om jag minns rätt, ska dra en gissning på 12st (?). Ett spännande nyförvärv tycker jag och som man inte har så jättebra koll på så han har alla chanser att tjusa oss. Sen har vi i klubben bra erfarenhet av finska spelare med legenderna Kimmo Huotelin och Petteri Lampinen som vägvisare vilka i sin tur säkert hade en hel del i att två fantastiska tvillingar Määttä landade här inför säsongen 2016/17. Tommi/Tuomas är väldigt bra kompisar med Jimi och sägs ha varit nyckeln till denna värvning och med även Samuli Helavuori i truppen nästa säsong så har vi nu trippel Finland i truppen och det är väl första gången det händer (?). Finska spelare i allmänhet känns som väldigt seriösa utövare och som brukar spela bandy med mycket hjärta och sånt GILLAR VI I EDSBYN! Välkommen till Edsbyn Jimi!

Vill du också välkomna Jimi? Det vill väl alla?! :) Farmers gör det på sitt sätt och HAKA GÄRNA PÅ där du också, se länk >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/beloening-foer-nyfoervaerv-3-0

Målet var alltså att samla in 15 000 kr till söndag kl 18.00. Vid uppdatering lördag kl 16.00 så var summan uppe i 17 400 kr! Händer bara i Edsbyn. Nytt mål nu är 20 000 kr innan söndag kl 18.00 så har du råd så hälsa Jimi välkommen med valfri slant. Swish 123 018 0778 eller bankgiro 5285-2225. Märk "Belöning 3.0".

Vill också passa på att tacka Alfred Rustas för hans insatser i Edsbyn under säsongen. En "påläggskalv" man gärna velat ha kvar och föreningen har också legat på hårt för en påskrift där vet jag men valet föll den här gången på plugg i Stockholm och spel i Hammarby. Lycka till där Alfred och du är alltid välkommen tillbaka senare i karriären.

MILJONKLUBBEN! Förra söndagen var summan på 680 000 kr. NU är den uppe i 739 000 kr!! Hur många Söndagskrönikor behövs för att nå MILJONEN! :) Nejdå, skämtåsido så har inte det någonting med det hela att göra men otroligt IMPONERANDE är det att det kan tuffa på som det gör. Nu har vi ju en ny bra vecka framför oss då Farmers DUBBLAR summan vi samlar in som belöning för värvningen av Jimi Heinonen. Samlar vi in 20 000 kr så blir det 40 000 kr in till Miljonklubben! Gör det att vi kan vara uppe i 800 000 kr om en vecka (?). Låter såklart tufft men skulle så bli fallet så skriver jag en SISTA Söndagskrönika nästa söndag så tar vi "semester" sen och försöker genomlida sommaren.

Miljonklubben: Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500

Tack för ordet!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png