Hoppa till sidans innehåll

Brindholms Söndagskrönika

18 APR 2021 16:49
Den här söndagen har jag fått äran från föreningen att meddela en nyhet! En nyhet som jag själv också hoppades på förra veckan och som nu blir uppfylld. I övrigt en rätt lugn "bandyvecka" måste man säga.
  • Uppdaterad: 18 APR 2021 16:49

Vi släpper nyheten direkt för jag tycker den är viktig för kommande säsong (-er?) i Edsbyns IF Bandy! Det är nämligen så att Assi, Elvin och fysioterapeut Bengt Ryhed funderat färdigt och gjort klart med en fortsättning för kommande säsong nu under veckan vilket känns väldigt bra! Dom alla gör ett fantastiskt jobb inom sina olika områden och står i min värld mycket för tryggheten runt A-laget. Finns dom här tre legenderna med så vet man som spelare att det är så proffsigt det kan bli på den fronten och jag tror att när alla olika personligheter mals ner i kommande säsongs A-trupp i Edsbyn kommer dom alla att ge varandra väldigt positiva kickar. Det är inte så ofta det är så stor spelaromsättning inom Edsbyns trupp men redan nu vet vi att det är "tre in och tre ut" sedan säsongen blåstes av och enligt sportchef Stefan Karlsson "ska det hända mer" också. Jag tror den här trion med Assi, Elvin och Ryhed kan behöva sånt ibland också, nya personligheter att lära känna istället för att "allt är som förra säsongen". Svårt att bedöma HUR viktig olika pusselbitar i ett truppbygge är men just dessa rankar jag som otroligt viktig. TACK alla tre!

Om det var rätt eller fel att nämna dessa ovan före vår lagkapten Jonas Edling vet jag inte! Så fick det bli den här gången oavsett. För Kapten Edling har också bestämt sig för att köra ännu en säsong och Jonas kommer därmed att göra sin 22a säsong i Edsbytröjan! Det finns flera spelare med stora Edsbyhjärtan genom åren i Edsbyn men det hjärta som nr 18 har är definitivt ett av dom allra största. Låt vara att Jonas kurva gällande målskytte pekat åt fel håll senaste säsongerna men Edling står för så mycket annat också så just att göra mål kanske inte ens är hans viktigaste uppgift längre. Utan det är vår kapten och fortsatt kanske Sveriges ledande forward i defensivt arbete och som därmed är en strålande förebild för våra framtidslirare. Tror också Jonas fått en kick av att få in lite nytt blod i truppen samt att jag också är övertygad om att Jonas och föreningen haft en helt öppen dialog om det här. Har föreningen tyckt att det var dags för Jonas att tänka på refrängen "för att inte stå i vägen för våra yngre spelare" så har också Jonas tackat för sig tror jag. Nu är inte Jonas som forward riktigt konkurrensutsatt än vilket gör att jag också tycker det är helt rätt att Jonas kör i alla fall en säsong till om Edsbyhjärtat också vill det. Tack Jonas!

Vad som "kommer att hända" i övrigt står fortsatt skrivet i stjärnorna så vi får väl se om vi nästa söndag sitter på mer svar där. I så fall kan ju det motivera några rader även då. För mig känns det viktigast att våra framtidsspelare får utrymme att utvecklas kommande säsong och tänker där främst på Jesper Granqvist och Ted Hedell som för mig ska vara startspelare nästa säsong. Jesper har ju varit det säsongen som varit också (även säsongen före det) medan Ted i slutet av säsongen bevisade att han också är det. Så att det är Ted och Vadim som i utgångsläget är våra offensiva mittfältare kommande säsong tar jag för givet. Sen kommer Rasmus Skarps att få än mer speltid kommande säsong utan att han för den skull måste vara en startspelare. Givetvis måste vi också ge målvaktslöftet Oscar Löfström utrymme att få spela minst 15 av Elitseriens 30 matcher kommande säsong och då inte bara mot seriens bottenlag för det utvecklar inga målvakter. Detta oavsett hur Byn tänkt sig "målvaktsuppställningen" kommande säsong vilket vi ju ännu inte vet. Dessa "punkter" känns som mest prio för mig.

Har skrivit ner några punkter som inte gäller Edsbyn även den här veckan, fortsätt läs den som vill! :)

Andreas Westh/Hans Åström = Ny tränarduo i Bollnäs även om man fortsatt söker en tredje länk till den också då det låter lite oklart hur mycket Hasse Åström blir med. Det viktiga där för Bollnäs är dock att han "är med" och kan inte tänka mig att Hasse hoppar på något sånt utan att uppfylla sina åtaganden och bidra med så mycket han har tid till. Dessa två är ju också dom två Bollnäs-ikoner jag hyser störst respekt för under "min karriär". Dock har Åström en mer speciell plats i mitt bandyhjärta än Westh just där då ju Hasse representerat Edsbyn i sammanlagt fem säsonger är det väl. 1989-1993 samt säsongen 2006/07 där Hasse fick vinna SM-Guld med Edsbyn. Man grät ju när det stod klart att Hasse skulle lämna för spel i Sandviken inför säsong 1993/94 efter fyra formidabla säsonger i Edsbyn.

Under dom fyra åren Hasse var här var Edsbyn "typ ett kvartsfinallag" i bästa fall men där kurvan ändå pekade lite åt fel håll där under några år. Vi "slet" verkligen som supportrar under den tiden och vi bussade land och rike runt och stöttade så gott vi kunde. Fanns inget Bandyplay då inte! Knappt mobiltelefoner väl (?). Det var i stort sett supporterbuss till alla seriematcher under den tiden, då var ju också fördelningen norrgruppen/södergruppen så mer mänskligt avstånd till seriematcherna då. Vi supportrar fick sen också en fin belöning för många års slit när Edsbyn vann World Cup i Ljusdal 1991 och då var Hans Åström den mest drivande i Edsbyns lag och med i laget då fanns också Patrik Larsson med Bollnäsanknytning.

Men där och då när vi äntligen fick vara glada (efter seger med 6-3 i finalen mot Sandviken om jag minns rätt) så ramlade helt plötsligt tränare Bengt Rogström ihop under prisutdelningen med ambulansfärd som följd vilket gjorde att vi inte ens då fick känna den där riktiga glädjen. Den nu bortgångne Bengt Rogström repade sig den gången, minns jag rätt var det en kombination av utmattning och epilepsianfall som gjorde att Bengt kollapsade när guldet väl var i hamn. Det här var vad jag minns också sista gången cupen spelades fre-sön utan året efter ändrades den till tors-sön och detta till stor del p.g.a. Rogströms kollaps.

Oavsett så Hans Åström för mig = En ikon och helylleperson och tillsammans med en säkert lika fantastisk person i Andreas Westh så kan inte Bollnäs ha fixat en bättre tränarduo och som alltså ska kompletteras med minst en till länk där. Så på den fronten har Bollnäs lyckats väldigt bra. Lagbygget känns tuffare men där är ju Bollnäs fortsatt i gott sällskap med fler utelag samt att Rättvik och Örebro så här långt också känns väldigt tunna. Vi får se vart allt landar till slut!

AIK skulle ju ha presskonferens i måndags men av det blev inget. På grund av sjukdom hette det men sånt där har man ju inte en aning om när det gäller AIK, känns som ca 30 % sanning och 70 % osanning/påhitt i deras uttalanden. TRE nya spelare presenterades i alla fall under måndag/tisdag via sociala medier och det var Robin Öhrlund, Daniel Mossberg och Teemu Määttä. Robin och Teemu ser säkert utmaningar i det och dom kan jag önska lycka till medan jag som jag skrev förra söndagen tycker Mossbergs karriär blir alltmer sorglig att följa. "Jag spelar för att vinna" kör han ju med men det var väl längesen han vann nåt nu (förutom WC-Guld med Bns om det räknas) och det han spelar för numera är ju inte för att vinna utan för pengarna, tröjfärg oväsentligt. Fjärde klubben på fyra säsonger nu för Mossan, räcker pengarna till ett 2-årskontrakt den här gången tro (?).

Villa har legat väldigt lågt under silly season och har ju ingen anledning att göra så mycket annat heller. Dom njuter väl mest antar jag! Presenterade dock Magnus Muhrén som assisterande tränare i veckan vilket det tisslats om ett tag. Trodde Muhrén skulle söka en större utmaning än så faktiskt men nu väljer han att komma till dukat bord (igen) och det är väl lite upp till bevis nu om han verkligen är en vinnare som tränare också eller om han bara "är en tränare i mängden" då han redan bränt några chanser med goda förutsättningar.

Sandviken håller också en låg profil men slog till och presenterade Samuel Heeger = 22 år från Sirius i fredags. Som också ryktats hit till Edsbyn men om det fanns någon sanning i det får vi väl aldrig veta nu antar jag. Imponeras av Sandviken som inte alls hetsar utan numera helt riktar munnen efter matsäcken ekonomiskt sett vilket man ju också ska göra. För dom var Heeger en drömvärvning och det känns väldigt ödmjukt att uttrycka sig så och jag tror absolut att Heeger kommer att vävas in på ett bra sätt i Sandvikens imponerande spel/maskineri.

Avslutningsvis! Kan väl ha som regel att avsluta med Miljonklubben då! Den är nu uppe i 680 000 kr efter ännu ett ryck förra veckan med främst Farmers "Belöning 2.0" för värvningen av Vadim Arkhipkin som grund. 25 150 kr gav den insamlingen vilket Farmers dubblade till 50 300 kr! Förresten så är Slutspelsutmaningen inbetald och avslutad också, den som skulle ge 44 000 kr. När alla hade betalt in hade den gett 60 150 kr! :)

TÄNK om vi kunde puffa upp Miljonklubben i 700 000 kr närmsta veckan! Kanske vi kan göra det genom att spontanhylla Kapten Edling samt Assi, Elvin och Ryhed med 200 kr = Skulle vi vara 100 pers som hakade på det så är det 700 000 kr på Miljonklubbens konto nästa söndag! Swisha i så fall 200 kr till 123 283 87 95 eller betala till bankgiro 434-5500. Märk Legenderna! Eller om 200st betalar 100 kr vardera hamnar vi ju också där såklart. Tänker inte tjata på er en enda gång under veckan om det här utan kör det helt på uppstuds då det var nåt som poppade upp nu i samma veva jag skrev det. Så det får det ge vad det ger! :) 

Tack för ordet!

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png