Hoppa till sidans innehåll

Brindholms Söndagskrönika!

04 APR 2021 17:59
Tycker det nästan är tjänstefel att inte skriva nån rad om gårdagens SM-Final! Som var fantastiskt bra och gav väldigt bra reklam för bandysporten. Dessutom med Villa som segrare som de flesta hoppades. Grattis Villa!
  • Skapad: 04 APR 2021 17:59

Var upptagen av annat timmarna efter finalen igår men längtades hem för att läsa alla hyllningar om den fantastiska final vi fick uppleva igår. Blev lite besviken faktiskt då jag inte tycker själva MATCHEN fick alla hyllningar den var värd så vill istället dra mitt strå till den stacken om nån vill läsa det :)

Jag tycker matchen hade i det närmaste allt man kan önska sig! Förutom publik då. Att spelarna ändå kan prestera på den nivå man gjorde igår UTAN publikens inramning tycker jag är än mer fantastiskt för hur det än är så brukar det vara atmosfären runt omkring som kan pressa fram dom sista procenten i spelare/lags insatser. Nu kom dom ändå! Med publik hade nog antagligen också Villa vunnit med lite större marginal då man sannolikt vunnit publikmatchen med stor marginal. Tror inte AIK Bandy lockat, i sammanhanget, speciellt många supportrar än om det varit SM-Final faktiskt. Spelarna själva verkar tro att dom har 100 % stöd från alla AIKs supportrar men så är det ju definitivt inte. Av en anledning.

Det syntes direkt att den som trodde på en avvaktande final där lagen skulle spela på varandras misstag skulle få fel. Bisittare Svenne Olsson en av dom och har någon frågat mig före så har nog jag också trott på det. Nu blev det körning omgående istället och med två tidiga mål och en tveksamt friad straff för AIK så var liksom karusellen igång omgående. Vilken eftermiddag det skulle bli!

Villa såg mycket mer fokuserad ut i den här finalen än ifjol mot oss och tog ganska snabbt kommandot i matchen. Villa spelade fantastisk bandy första halvtimmen och ledning 2-1 där var i underkant. Felix Pherson var enorm i första halvlek och Joel Broberg var bra i två halvlekar samt sudden medan kapten Martin Karlsson mer smög igång för att sen avsluta superstarkt. 2-1 som sagt i underkant efter halvtimmen och sen smög AIK in i matchen och ordnade 2-2 med halvminuten kvar till paus och man började ana oråd.

Målet skulle ha fortsatt betydelse i upptakten av andra där känslan var att AIK hade "växt" och började ta över kommandot i matchen. DÅ gör Villa två mål på en minut till ledning 4-2! Petter Björling gjorde sitt andra mål fram till 4-2 (gjorde även 2-1) och bägge dom målen ville AIK ha till offside. Jag tror inte nåt av målen var offside. På första släpade ju AIKs Alexandr Kim när man försökte ställa offside vilket linjedomaren också klargjorde och på 4-2 var nån Villaspelare offside men INTE Petter Björling som tajmade perfekt.

En för Villa lång sista halvtimme väntade och där nog AIK fyrade av säsongens starkaste halvtimme och åt sånär upp Villa som verkligen gick på knäna! Att Villa kunde krångla sig ur det var beundransvärt! Med kvarten kvar var AIK ikapp till 4-4 och nu talade ju allt för Gnaget. Men en timeout av Villa fick stopp på AIK och Villas rutinerade rävar spelade här en stor roll då man återfick lugnet i Villas lag och spel. Bra gjort också av Sixtensson med en timeout i absolut sista stund, två minter senare med den och det kunde varit kört!

Sen en galen avslutning med lägen åt bägge håll men ändå lite mer Villa där och närmast var Christoffer Edlund med ett stolpskott efter 90,30. Som om inte det var nog så tilldömdes Villa en straff med 30 sek kvar av ordinarie tid! Christoffer Edlund mot Andreas Bergwall = Vilket möte det KUNDE ha blivit! Antagligen hade det gett Bergwalls störtsta adrenalinkick i karriären vid 46 års ålder! Nu blev det inte så då domarna efter en del överläggande tog bort straffen. När "vi" efter sju repriser också ska tycka något om situationen så var det nog rätt då Linus Pettersson tar bollen nån tiondel innan tippar Tim Persson över ända. Domarna har inga repriser att tillgå! Jag tycker domartrion med huvuddomare Christoffer Aidesjö flankerad av Tomas Ljung/Per Jakobsson gjorde en fantastisk match. AIK tycker annat men det har dom gjort hela säsongen så det behöver man inte lägga någon vikt vid.

Därefter sudden death och åter efter utvisning var Johan Esplund i AIK tillbaka i spel och delvis utvilad så kändes det som favorit på att han skulle bli delaktig i avgörandet! Lagen sparade inte på krutet här heller utan tömde sina sista krafter och lägen fanns åt bägge håll. Några spelare gick verkligen på knäna och på nåt vis bara hoppades man att en prestation och inte ett misstag skulle få avgöra den här fantastiska finalen. Så skulle det bli när kapten Martin Karlsson med dryga två minuter kvar innan straffslagsavgörande avgjorde ur högervinkel. Inte matchens hårdaste skott men hyfsat bra placerad ovanför Andreas Bergwall som gjorde första draget och gick ner tiondelen innan skottet kom. 5-4 Villa och ja, i stort sett hela bandysverige jublade nog!!

Tycker ändå en sån här match innehåller mest bara vinnare med den underhållning vi fick så STORT TACK alla aktörer på planen! Nästan synd att ett lag ska behöva förlora men nåt lag måste ju göra det och då känns det också mest rätt att AIK får göra det när man summerar hela säsongen inklusive alla deras utspel utanför planen också. Mest synd tycker man om Tobias Nyberg i AIK som med garanti gjorde karriärens bästa match igår och sånär också blev matchhjälte på kuppen med ett avslut tätt utanför i sudden. En bra egenskap att vara som bäst när det gäller så hatten av för det Tobias!

Annars har dom ju nån sorts prestationsångest i AIK, det är bara att konstatera och tror det i slutänden ligger dom mycket i fatet faktiskt. Bagdad-Bob trodde i veckan att han kunde skrämma Villa med en comebackande Patrik Sjöström vilket man ju nästan måste skratta åt så här i efterhand. Hur skulle det se ut i en sån här match att slänga in en spelare som knappt spelat en match på hela säsongen (?). Han kanske inte har spelat en minut ens, jag kommer inte ihåg. Patrik var t.o.m. med på matchuppvärmningen för att "förVILLA" Villa. Det tog ju såklart mer energi av AIK och gav ett mer fokuserat Villa med ett sånt utspel än tvärtom men är man orutinerad på det här med finalspel så kan man göra såna misstag. Nya chanser kommer säkert.

Silver-Johan Willes hade också laddat från tårna när han gjorde sitt kaptens-tal inför matchen. Där han försökte få oss att tro att laget var älskat av alla AIK-fans "därute" vilket såklart är långtifrån sanningen. Hade matchen spelats inför publik så hade vi fått se sanningen då AIK säkerligen hade fått svårt att fylla sin sektion på Stundenternas tror jag. Det beror inte på Willes, EP, Bergwall, Esplund eller någon annan spelare. Det beror på någon annan! Förresten, hur många silvermedaljer har Willes (f.d. Östblom) nu då? Det kanske kunde vara en bra miljonfråga i Postkodmiljonären för det lär ju vara några för han har väl några med Bajen och SAIK också. Har alltid på nåt vis gillat Silver-Johan som har glimten i ögat oftast men den här säsongen har han mest varit gnäll-Johan så han gör nog rätt som funderar på refrängen nu.

Vi (jag i alla fall) gratulerar Villa Lidköping till ett rättvist SM-Guld sett över hela säsongen. Hur brukar det heta nu: En gång är ingen gång, två gånger kanske, tre gånger = Respekt! Nu har ni två men har fortfarande kvar att bocka av Edsbyn i en SM-Final. Hoppas vi får uppleva ett sånt möte igen inom hyfsad närtid så ni får den chansen!

AIK lär säkert fortsätta "handla spelare" tills man köpt sig det där SM-Guldet, var så säker. Skulle presentera namn under nästa vecka meddelade man i pausvilan av finalen. Intressant att se VILKA som vill spela i den klubben! Jag respekterar ALLA som tackar nej till att krita på och skrattade gott när Bergwall i ett pausinslag igår klargjorde att "det är många spelare  Elitserien som vill spela i AIK". Ja med erbjudande av en normal bandylön så undrar jag om man ens fått ihop full trupp (?). Men med höga löner givetvis en helt annan sak men då är det ju inte att spela med just AIK som lockar utan det andra.

Det har ju hänt saker i vår förening också under veckan. Per Hellmyrs och Samuli Helavuori har kritat på för 3 år vardera. Verkar tas emot med öppna famnar av Edsbyns supportrar! Är kul när spelare väljer Edsbyn för att "ta nästa steg i min karriär" som Samuli uttryckte det. Samtidigt som Per vill knyta ihop sin karriär där allt började. Per kommer hit med mycket energi (Samuli också såklart) och jag kan lova att Myran hade älskat att spela en match som den igår och han hade ju faktiskt inför säsongen chansen att bli en del av det. Men tackade nej. Stort!!

Det lär ju hända en del både här och där nu dom närmsta veckorna så om lusten faller på så kanske jag kör en Söndagskrönika nästa helg också så kan jag beröra Per och Samuli mer då. Välkomna till Edsbyn i alla fall Per och Samuli och vill DU också välkomna dom så har Farmers sitt eget fantastiska sätt att göra det på så in och läs >>>  https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/dags-foer-beloening

Farmers mål var som ni ser att samla in 15 000 kr till TISDAG kl 18.00 men den summan passerades samma dag (igår) som Farmers släppte nyheten! Just nu är summan uppe i 16 820 kr och nya målet är 25 000 kr innan TISDAG kl 18.00. Tuffare uppdrag än så har vi väl fixat! :)

Passar på och köra en liten PÅMINNELSE om Slutspelsutmaningen också! För mig överraskande många (minst 20st) hade ännu per 30/3 inte betalat in sin lovade slant till det. Skickar ut separata påminnelser i slutet av veckan annars om inte den här påminnelsen hjälper. 200 kr blev summan (om ni inte satte upp er på mer än så) och ska betalas till Miljonklubben = Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500. Märk Slutspelsutmaningen.

Tack för ordet!

 

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png