Hoppa till sidans innehåll

Bekväm seger mot Sirius

04 FEB 2020 22:35
Ett Edsbyn på lite halvfart måttade in segersiffrorna till 7-2 (3-1) hemma mot Sirius ikväll. Byn därmed än närmare serieseger och som kan bli ett faktum om Byn vinner nästa mot Frillesås på lördag.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2020 22:35

Det var väl inte säsongens höjdare ikväll men det duger en tisdag i början på februari och att ändå vinna med klara 7-2 tyder ju på styrka hos Byn såklart. Det var ganska rejäl klasskillnad lagen emellan och Sirius kändes väl aldrig tro riktigt på chans heller faktiskt.

Ändå höll Sirius och Erik Persson nollan under första kvarten innan så Matteus Liw mycket snyggt ur halvdan vänstervinkel skickade upp ledningsbollen högt bakom Persson i 17e min. Minuten efter kom 2-0 när Daniel Popa vispade in en hörnretur på Byns första hörna och det tryckte ju ner Sirius än mer såklart. Sirius började väl annars hyfsat positivt och försökte trycka lite i offensiven inledningsvis men sjönk sedan alltmer och blev sen allt oftare fullbemannade runt eget straffområde.

Då Edsbyn gick på runt max 70 % ikväll så blev det inte så enkelt att luckra upp Sirius heller vilket gjorde att det stundtals blev en lite sömnig historia men som sagt, det har man överseende med. Ett varsitt mål till gav 3-1 i paus och där nog Anders Svensson grämer sig att Teemu Määttäs distansskott fick slinka in till just 3-1.

Om Sirius möjligtvis kände att man hade lite häng inför andra så släckte Oscar Wikblad lyset för Sirius direkt när han efter bra förarbete av Svensk och Jansson satte 4-1 innan minuten var spelad av andra halvlek. Därefter blev det ganska lojt ett tag. Erik Persson fick göra några parader samt räddades av både ribba och stolpe när Hasse respektive Svensk försökte få dit femman för Byn.

Femman kom från Hasses klubba ändå i 72a min på en retur innan en för dagen lite medium Tuomas Määttä (nästan skönt att han kan vara mänsklig en gång också!) ändå fick göra matchens snyggaste mål fram till 6-1. Erik Persson hittade inte den adress han hade tänkt på ett utkast och innan Erik hann backa in i position igen så snodde Tuomas bollen och lobbade in sexan över Persson. Läckert! Det landade alltså på 7-2 efter att Oscar Wikblad avslutade målskyttet för Byns del och Jerker Ortman detsamma för Sirius framspelad av deras bäste spelare Nils Bergström.

Ett plus i kanten ger vi publiksiffran som var 1336 personer och det tycker jag är bra i "serielunken" en tisdag mot Sirius. TACK alla som stöttar på plats! Ingen speciell spelare stack väl ut ikväll tyckte jag utan hela laget gjorde mer sitt jobb utan att riktigt behöva förta sig. Det är väl möjligtvis också en liten oroshärd inför kommande slutspel att vi får spela ganska många tempofattiga matcher nu innan slutspelet drar igång. Ikväll ska man dock också ta i beräkningen att det var match igen 48 timmar efter "tömningen" mot Västerås så lite förståeligt att det blev en liten rehab-insats denna gång.

Ett Västerås som studsade tillbaka och vann med hela 8-2 hemma mot Vetlanda ikväll vilket gör att VSK befäster sin topp-6 placering medan känslan man får om Vetlanda är att laget börjar tappa fart. Det har hänt förut med Vetlanda i slutet av en säsong.

Vi gör kväller och packar ner ytterligare två pinnar i poängväskan som nu innehåller 40p med tre matcher kvar att spela = hyfsat! Nästa: Frillesås borta på lördag 8/2 kl 15.00. Byns första utematch sedan 8 dec.

EDSBYN-SIRIUS 7-2 (3-1)
Edsbyns mål: Hans Andersson 2, Oscar Wikblad 2, Matteus Liw, Daniel Burwall Jonsson, Tuomas Määttä

Publik: 1336

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil