Hoppa till sidans innehåll

AIK vann nyckelmatchen rättvist

07 FEB 2021 20:28
Rök vår chans till topp-2 ikväll tro då AIK rättvist slog tillbaka oss med 2-5 (2-4) i Svenska Fönster Arena? Mycket möjligt men vi har väl en chans till på fredag då lagen möts i Gubbängen Arena. Den måste Byn nypa!
  • Uppdaterad: 07 FEB 2021 20:28

Ett bra AIK eller ett blekt Edsbyn? En blandning är väl mest nära sanningen kanske och framförallt så imponerade AIK:s defensiv och klarar vi av att göra bara två mål så vinner vi ju heller inga matcher. Nu kopplar AIK ett bastant grepp om andraplatsen bakom Villa och det som måste till i första hand är att Byn vinner fredagens match borta mot AIK så där har vi ett jobb att göra under veckan!

Edsbyn kom till spel ordinarie till slut då både Jonas Edling och Joakim Svensk kom till spel. Störst frågetecken var vad jag förstår för Edling och jag fick för mig att han klev av i andra igen och inte var med i slutet av matchen (?). Annars var Edling hetaste Edsbyspelare i första halvlek och han började med att bomba upp Byns första hörna i nättaket till 1-0 efter 1,20 min spelat. Drömstart Byn alltså.

Även spelmässigt började Byn väl så bra som AIK och det var egentligen helt jämnt efter första 10 min. Men sen kom en lyckosam kvart för AIK som skulle sätta stora avtryck på den här matchen för efter 23 min så ledde AIK matchen med 3-1. Det började med en stark soloprestation av Erik Pettersson till 1-1 efter 12 min. Dock kan man väl också önska ett lite distinktare försvarsspel av Byn när Pettersson klev "rakt in i Byn" och när Erik väl skaffat sig avslutsläge så är det ofta för sent och avslutet satt otagbart för Svensson.

Mindre än två minuter efter kom 1-2 på AIK:s första hörna som först räddades av Sverre men sen slog Byn bom på returen och då var William Arvidsson framme och skickade in ledningsbollen. AIK hade en bra period här och kopplade grepp om matchen så därför kom även 1-3 också ganska följdriktigt när AIK, som spelade med stor aktivitet med många inblandade, spelade bort Byns försvarsspel. Erik Pettersson kom runt på högerkanten och avslutet var kliniskt i bortre burgaveln. Tid 23 min.

Sen borde vi sett till målchanser ha vunnit sista kvarten men ett tungt 1-4 kom i 32a min och åter Erik P som snappade upp en slumpboll efter att Byn täckt skott och chansen kändes avklarad. Det var den dock inte när bollen hamnade hos nr 95 som åkte in med 1-4. Byns hetaste spelare offensivt i halvleken, Jonas Edling gav dock nytt hopp när även han likt Erik P förvaltade en lite förlupen boll och tryckte dit 2-4 bakom Bergwall. Tid 40 min. Sen ett gyllene läge till 3-4 i 42a min när Byn kom tre mot en efter bollvinst på mittplan, Hedell passade till Jesper Öhrlund i vänsterläge och inget fel på avslutet men marginaler emot när den tog insida stolpe och ut! Små marginaler och att få med sig 3-4 in till paus hade nog gett x antal mer procent energi i andra för Byn.

Ändå helt rättvist att AIK ledde i paus då AIK kändes "större" än Byn, spelade på lite fler spelare och med bättre fart i sina anfall än Byn. Så en tvåmålsledning AIK kändes hyfsat rättvist så långt.

Förhoppningen inför andra var att AIK skulle krokna men då krävs det bättre tempo i matchen än vad det skulle bli. Faktiskt sällan en andra halvlek i en sån här match som gäller så mycket blir så här tam som den här blev. Avvaktande första 10 min skrev jag först men fick sedan mest bara förlänga minutrarna på det. AIK spelade smart och på sin ledning och höll huvudet mycket mer kallt än den bild jag hade målat upp innan. Samtidigt som Byn inte fick något flow i sitt spel utan det hackade och for och dom riktigt heta chanserna ville inte dyka upp. Dock hade Byn sju hörnor i andra halvlek och sammanlagt 10 hörnor i matchen och i såna här viktiga matcher lär vi sätta mer än en av dom. Det BRUKAR Byn göra är man bortskämd med!

Har glömt skriva Byns uppställning och det valet föll på att Popa och Svensk spelade halvor och Hasse på mittfältet. Ja jag vet inte men jag tycker det är läge att tänka om där faktiskt! Vi har hotat offensivt klart mest hittills med Hasse och Svensk på halvorna och vi måste ju köra på det som sett vassast ut för dagen tycker jag, heta vad dom heta vill spelarna. Tycker inte Hasse kommer riktigt till sin rätt på mitten utan det blir ändå fokus på att få bollen till honom även i den positionen men det blir för mycket improvisation för att få till det och det blir inget flyt i Byns spel. Jag hoppas på ändring till fredag.

Edsbyn fick aldrig häng i den här matchen även om det bjöds läge när AIK åkte på utvisningar i mitten av andra och under lång tid var Byn två man mer. Men utan att Byn fick till något tryck då heller och inte nog med det så kom även 2-5 i 71a min när AIK var två man kort. Det när Johan Willes lyrade fram Alan Dzhusoev i friläge när Tommi dessutom tappade skäret när han skulle försöka avväpna och friläge Alan och matchens sista mål var ett faktum.

Byn hade väl inte ens någon riktigt het målchans förutom hörnorna utan AIK hade vassaste läget jag noterat i alla fall när Sverre avvärjde ett friläge i 73e min. Tilläggas ska att Byn och Oscar Wikblad brände en straff men den kom på tilläggstid och det hade varit mer av akademisk betydelse med mål där. Låt Wikblad fortsätta skjuta straffar ändå tycker jag fast han missade andra i rad nu då Oscar ändå är framtiden.

Besviken blir man alltid när Byn förlorar och så är det ju ikväll också. I första halvlek kändes det som att Erik Pettersson var den stora skillnaden mellan lagen men när man ser det över 90 min i efterhand så är ändå också AIK:s laginsats bättre än Byns. Att AIK vinner mest på sina starka defensiv lär värma extra mycket både för laget och Esa Määttä anar jag och det finns i nuläget inget att invända mot att Villa och AIK rankas ganska klart högre än Byn och Sandviken.

Men vi ska ju såklart inte kasta in några handdukar än utan vi får ta lärdom av kvällens match och försöka göra saker bättre på fredag. Har vi alla tillgängliga igen då så vill jag inte tro att Byn ställer upp exakt lika igen utan A måste, som det känns nu, vara att Hasse ska spela halva till höger eller vänster. Om inte alternativet Hasse/Svensk på halvorna väljs så prova Svensk på mitten då istället. Tror också det skulle fungera även om vi kanske kommit väl långt in på säsongen nu för att laborera för mycket (?).

Vi nöjer oss så ikväll och gratulerar AIK till segern. Villa vann med solklara 10-1 mot Broberg som nog är rätt möra nu efter fem matcher på nio dagar tror jag. Frillesås vann med 6-3 hemma mot Motala men den kunde man se komma efter att ha sett bägge lagen senaste veckan. Det var Frillesås värda!

SPELARBETYG:
+++ Anders Svensson
++ Jonas Edling
+ Ted Hedell

Hörnpengen: ETT mål ikväll på 10 hörnor hade gärna fått vara ett par mål till. Sammanlagt ÅTTA hörnmål nu "värdet" är 41 200 kr just nu.

Stödbiljetter: Har inte fått någon uppdatering på det men några 500st nådde vi antagligen inte och jag kände också att målet var väl tufft satt av mig! Men man vet ju aldrig med er Edsbysupportrar så värt att prova ändå tycker jag :)

EDSBYN-AIK 2-5 (2-4)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png