Hoppa till sidans innehåll

Styrkebesked av Byn gav storseger

07 DEC 2021 23:06
Toppmatch i Arenan ikväll när Broberg kom på besök men då plockade Byn fram säsongens bästa insats och vann med komfortabla 8-1 (2-1). Framförallt andra halvlek klockren av Byn.
  • Skapad: 07 DEC 2021 23:06

Såna här matcher borde väl kunna ge mer än två poäng kan man ju tycka (?). En på förhand oviss match där man, i kylan, åkte ner till Ön med lite pirr i magen faktiskt. Skulle vi få på moppo av ett Broberg som känts köra över i stort sett allt motstånd senaste tiden, egentligen lika som Byn men med ännu mer marginal. När vi summerar efteråt så var Broberg inte ens nära då Byn var otroligt bestämda ikväll där en superbra defensiv lade grunden till den solklara segern till slut.

Före match hyllningar till Mattias Hammarström som gjorde sin 400e match för Byn och till Jesper Granqvist som gjorde match nr 100. Hatten av för bägge! Alla var bra ikväll men Tisen måste väl ha gjort sin bästa match för säsongen utan konkurrens, bra både defensivt och offensivt och dessutom inblandad i viktiga sekvenser i matchen som skulle bli direkt avgörande. Jeppe är ju, så ung han är, bra jämt och ikväll inget undantag.

IMG_7747.jpg

Halvlekarna hade väldigt olika ansikten och jag tror det var helt enligt Byns matchplan faktiskt. Mäter vi bollinnehav i första halvlek så vann nog Broberg den mätningen men det verkade inte bekymra Byn nämnvärt. För Broberg uträttade inte mycket trots sitt bollinnehav och t.ex. Rasmus Linder kan väl nästan ha åkt på urvändningsböter om det hade varit kontroll på det ikväll. Edsbyn kändes ändå redan i första hetare än Broberg och hade mer attacktänk i sitt spel även om Broberg som sagt hade minst lika mycket boll som Byn.

Ganska chansfattig första kvart men där Byn faktiskt tog tag i det hela när Per Hellmyrs i 12e min blev utvisad. Då blev det mer skärpa i Byn som också blev mer rädd om bollen och precis när första kvarten gick mot sitt slut kom också matchens första mål. Martin Frid, denna urkraft, roffade åt sig bollen en bit in på offensiv planhalva när Broberg skulle bygga anfall. Tog några rejäla skär och begav sig mot Brobergs högerförsvar och precis när han kom runt där så avslutade han i skäret och Max Bergström såg ut ungefär som när undertecknad stod i mål i yngre år, på fel skridsko såklart och bollen retfullt enkelt i mål i långa hörnet. (Jag var förresten så dålig på skridskorna så jag stod oftast med skor men det är ändå inte att rekommendera på den här nivån!)

Andra kvarten i halvleken var Byns bästa kvart i första men det blev inget mer än några nästanlägen men där vi ändå bör trycka in nån boll tycker jag. Vi har många spelare som blivit duktiga på att lyfta med precision från mittplan och t.ex. Tisen hade en formidabel sådan här som Wikblad sög ner men Oscar blev sen avväpnad av Brobergs libero Tatu Ässämäki som var bra trots många insläppta till slut. Broberg skulle kvittera till 1-1 i 35e när Jesper Öhrlund i kamp med Joakim Svensk faktiskt vann den kampen (skriv in det i ditt CV Jesper) och vann boll på kortlinjen, skickade in den framför mål och där var Martin Söderberg på plats och gjorde sitt enklaste mål för säsongen.

Bara två minuter senare var ändå ordningen återställd när Per Hellmyrs med matchens assist friställde Rasmus Skarps som vred in bollen även om Max i målet sånär fixade den. Viktigt mål på flera sätt då Rasmus klart synligt "växte" även han av det målet plus att Byn fick gå till pausvila i ledning = ofta betydelsefullt istället för kryss i paus. Jag skrev i paus att lagen visar varandra respekt men att Byn ändå känns hetare och då Byn är tunga att stå emot i andra halvlekar så kändes vinstchansen god.

Sen fick Byn en drömstart i andra halvlek när vi redan efter 12 sek fixade en hörna. Tror det var Hedell som ordnade den om jag minns rätt. Tisen klev här fram och drog dit viktiga 3-1, givetvis en käftsmäll för Broberg som väl såklart klurat på nåt i paus. Det hade även Byn gjort som från start klev upp högre på Broberg som därmed inte alls fick samma tid och utrymme att vända och vrida och starta spel som i första halvlek. Det draget från Byn skulle fira triumfer!

Det var fortsatt 3-1 efter 58 min men det var i underkant då. Oscar Wikblad hade en klockren ribbträff i 47e som måste ha hörts till Alfta åtminstone. Minuten efter friläge Oscar när Vadim matat fram Oscar men bollen hoppade till vid avslutet. Känns förresten som det ofta spolas hopp-is i Arenan numera, vet inte varför. 4-1 skulle dock komma i 59e min när Martin Frid sköt från distans, Max Bergström räddade men släppte en av flera returer ikväll och då var Jonas Edling på hugg och han åkte in med 4-1 bollen. Att skjuta mycket från distans måste absolut ha stått högt upp på agendan ikväll och det gav flera bra lägen på returer då Bergström klart tydligt har något att jobba med där.

Halvtimmen kvar och Byn i ledning 4-1 och Broberg kändes dessutom bli allt tröttare. Det skulle så rulla på fram till 8-1 sista halvtimmen och det känns som det fanns mycket "glädje" både i Byns mål och målgörare.

5-1 genom Ted Hedell i 62a min, ett solonummer som avslutades med att han skickade Robin Redin till korvkön (just den kiosken stängdes dock efter paus tyvärr) och själv skickade Ted ur friläge upp 5-1 i nättaket. Ted Hedell är en oslipad diamant är känslan. Jobbar och sliter i varje match och är mycket älskad av supportrarna.

IMG_8277.jpg

6-1 piskade Tisen dit från distans efter fin assist från den andre jubilaren Jesper Granqvist. Otagbart för Bergström och bössan Tisen har är ju ovärderlig när TIsen är på humör. Kom ihåg å lås in den bara! Tid 64 min.

7-1 Rasmus Skarps 75e min, efter kvällens näst vassaste assist av Samuli Helavuori. Friläge, inga krusiduller denna gång för var Max nära att ta 2-1 bollen av Rasmus så var han inte i närheten här. Viktigt för Rasmus att få sätta två baljor. Bör bli farsan som fixar frukost på säng i morgonbitti.

8-1 Jimi Heinonen, ass Oscar Wikblad i 82a min. Ett till mål som jag vill tro betyder en del. Vill att det ska lossna för Jimi och vidhåller att Jimi snäppat upp i sitt defensiva jobb och det är ofta den vägen framgång även offensivt kommer. Per Hellmyrs önskar nog att andra-assist skulle räknas i assistligan (?), då hade han nog minst dubblat sin poängskörd. Både 7-1 och 8-1 ikväll var såna, kanske nån mer också.

Edsbyn gör i mina ögon en klockren laginsats och käkar helt enkelt upp Broberg ikväll. Första halvlek "lagom" på många sätt, inte gå bort sig var säkert en priopunkt, våga vara attackvilliga en annan fast jobba TILLSAMMANS i defensiven ganska säkert allra högst upp på prio-listan. Belöningen kom så i andra halvlek och inga matcher vinns ju i första halvlek utan det är när Byn spelar åt Klackens håll som poängen delas ut. Klacken som åter gör en kanoninsats, det är hög lägstanivå på Klacken i år och det är bara att hoppas det fortsätter!

Hög lägstanivå är också passande på Byn ikväll, både som lag och individuellt. Alla spelare var riktigt bra ikväll och att sätta plus ikväll blir nästan som en lottdragning. Jag gläds ändå mest med att spelare som inte alltid stjäl rubrikerna tar allt större utrymme i matcherna. Vadim Arkhipkin är som en ny spelare sista två veckorna tycker jag. Nu vågar han utmana och gillar Vadims snabba riktningsförändringar i åkningarna SAMT hans passningsklubba som glöder för dagen. Sen är han nog inte så pjåkig å skjuta heller som jag har trott (?). Du får visa det framöver Vadim så ska jag bedöma.

Tisen redan nämnd, Martin Frid = ett unikum på sitt sätt. Otroligt jobb defensivt som sällan ger rubriker men också mer delaktig offensivt den här säsongen vilket är kul. Samuli Helavuori blir också mer och mer varm i kläderna och kommer oftare rätt i sina åkningar nu än tidigare. Hittar Byn rätt där också så har vi ännu ett hot som blir giftigt ju längre säsongen går. Ted Hedell med bra fart och hela tiden ett bra hot i offensiven. Rasmus Skarps och Jimi Heinonen, målskyttar bägge två ikväll och det kommer mycket positivt med det. Gillar att Jimi sätter den sista när han dyker upp vid bortre stolpen och vispar dit Wikblads passning. Det är typ där i offensivt straffområde du ska slå läger Jimi.

En rolig kväll i Arenan för Byn och oss bysupportrar. Broberg mindre nöjd såklart men dom är ju inte ett sämre bandylag klockan 21 ikväll än kl 19.00. Tänkte i första halvlek när Broberg vred och vände och höll boll att det här laget skulle jag inte vilja möta i ett slutspel och det vidhåller jag. Broberg har många fartspelare i laget men som matchbilden blev ikväll kom inte dom till sin rätt och anledningen till det kan nog mycket tillskrivas Edsbyn är min känsla. Broberg kommer igen, garanterat. Hade också en klack med sig som kämpade länge och väl men såg väl sig besegrade med ca kvarten kvar och tystnade på slutet. Kul med två klackar!

Nästa match för Byn är Örebro borta på fredag. Nu vågar man ju nästan inte kolla Bandypuls ifall det ska stå "Inställt p.g.a. corona eller symptom" men hittills inget som tyder på att varken Byn eller Örebro är drabbade så vi håller tummarna!

SPELARBETYG:
+++ Vadim Arkhipkin
++ Mattias Hammarström
+ Martin Frid

EDSBYN-BROBERG 8-1 (2-1)
Edsbyns mål: Rasmus Skarps 2, Mattias Hammarström 2, Martin Frid, Jonas Edling, Ted Hedell, Jimi Heinonen

Publik: 1102 (-20 när man startade bilen efter match så myggfritt ikväll)

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png