Hoppa till sidans innehåll

Seger efter stark andra halvlek

12 JAN 2021 22:25
Edsbyn är inne på rätt spår och avfärdade till slut Vänersborg ganska säkert med 4-1 (1-1) och befäster sin position bland topp-4 och ser samtidigt också allt starkare ut. Intressant!
  • Skapad: 12 JAN 2021 22:25

Nu börjar man känna igen Edsbyn! Byn spelar mycket mer harmoniskt nu än för ett par veckor sen och kan nu efter att ha tränat ikapp igen också förlita sig på att man maler ner de flesta motståndarna över 90 min. Ikväll en ganska jämn första halvlek men som till slut utmynnade i en säker seger till slut vilket lovar gott.

Vänersborg saknade Juho Liukkonen (av personliga skäl) och Markus Kumpouja, den senare har varit borta ett tag men är på väg tillbaka. Bägge spelar säkert på söndag då lagen möts igen i Vänersborg. Byn ordinarie lag. Drömstart för Byn och Oscar Wikblad fortsatte på inslagen väg från i fredags och när Simon matade fram honom i bra vänsterläge så satt 1-0 i långa hörnet bakom Kimmo Kyllönen efter 1,40.

Målet tillkom då Byn gick snabbt till anfall och Simom hittade ytor centalt i Vbg:s defensiv. Därefter var det dock mestadels stängt centralt hos gästerna resten av halvleken och Edsbyns insats i halvleken var också bäst första 20 min för att sedan bli ganska energilös i slutet av egentligen bägge lag.

Vänersborg kom in i matchen efter en start lite på hälarna och när Emil Viklund kvitterade i 22a min var inte det helt orättvist även om Byn var det lag som skapat det lilla som skapats så långt. Jonas Edling drog Byns 3e hörna i ribban vilket var det närmaste ytterligare ett mål i första halvlek som dock slutade på två gjorda. I efterhand funderade jag om Anders Svensson ens gjorde något ingripande under första halvlek (?). Målet satt otagbart i nättaket och dom fem hörnor Vbg hade sköt man bort. Byn vann halvleken på poäng men oavgjort hyfsat rättvist ändå.

Andra halvleks första kvart blev på något vis det som avgjorde den här matchen till slut. Där skapade nämligen Vbg TVÅ rena frilägen varav Anders Svensson parerade det första mycket starkt i 48e min. Det andra satte Samuel Baatz i ribban efter dryga 50 min, mycket tror jag att han hann tänka vem som vaktade Byns kasse då han fick, för sitt eget bästa, lite för mycket tid på sig. Det som var minst lika viktigt var att däremellan gjorde Edsbyn 2-1! Detta när Hans Andersson, andra halvleks dirigent, sköt från strax utanför straffområdet till höger lågt i Kyllönens bortre hörn. Assist från Jonas Edling som för att få känna på boll var ner på mittplanen för att hämta den innan han lämnade den vidare till Hasse. Två rutinerade rävar i samarbete!

Det som hände här första kvarten satte sedan stor prägel på resten av halvleken då Byn lite hade marginaler med här får man säga vilket gav Byn ett mentalt övertag på Vbg. Edsbyn växte alltmer och tog nu ett rejält grepp om matchbilden och det mest med Hasse och Simon Jansson i förarsätet. Även Byn brände friläge när Martin Frid fick en fantastisk passning på säkert 40m efter isen av Robin Öhrlund (visst var det Robin? Inte säker!) men som vid Vbg:s friläge så hade nog även Frid för stor respekt för Kyllönen (med all rätt) och sköt över.

Simon Jansson blev istället den som skulle avgöra matchen för Byns del. Först kom 3-1 i 58e min när Simon stänkte upp en hörnretur i nättaket. Kan vi få räkna den som hörnmål? Snälla! Det var faktiskt halvdistansskott som var melodin på Kyllönen ikväll för när Simon i 73e min ur vänsterposition skickade iväg ett nytt sånt, mycket välplacerat ca 3 dm ovan isen och tätt intill bortre stolpen, så fick Kimmo kapitulera igen och 4-1 Byn. Ingen skugga falla dock över Kimmo Kyllönen som var Vbg:s ganska klart bäste ikväll med MÅNGA bra räddningar.

Sista kvarten rätt avslagen där ännu ett friläge Byn finns noterat när Tisen från mittplan med en fantastisk lyra friställde Oscar som lika läckert plockade ner men så var det ju att överlista Kimmo också.. det gick inte utan den räddade målvaktsfantomen. Därmed dock kvitterat i antal frilägen till 2-2 också där det märkligt nog inte blev mål på något!

Det börjar kännas ganska bra det här tycker jag och känslan är, just nu i alla fall, att Byn följer tidsplanen även den här säsongen! Insatsen i fredags var bättre än ikväll men att vi till slut vinner med ganska klar marginal mot ett svårspelat Vänersborg tycker jag är ett bra kvitto på Byns styrka för dagen. Däremot är jag väldigt rädd för "returen" i Vänersborg på söndag, vinner Byn där så gör man det otroligt bra!

Före det blir det förhoppningsvis match borta mot Broberg på fredag. Det tror jag alla inklusive Broberg också hoppas men det återstår väl att se närmsta dagarna hur det blir.

Som vanligt ganska mycket bättre sändning från Edsbyn kontra andra arenor där givetvis den stora fördelen är att kameran är placerad så högt upp som den är. Sen BRA bisittare/experter där ikväll Hans Åström som vanligt var briljant. Hans och Franco Bergman brukar mestadels ha den rollen och båda är klockrena. Hans Åström har ju hela livet varit en favorit för undertecknad då han ju spelade i Edsbyn fyra säsonger mellan 1989 till 1993 (var det väl) och det var väl under dessa år (och några till) undertecknad också var som mest hängiven som supporter. Ödmjuke Åström, som jag tycker i sitt sätt att vara mer känns som en Edsbybo än en Bollnäsbo, skulle väl kunna få knyta ihop säcken med att vara en del av en framtida ledarstab i Edsbyn kan jag tycka!

Tre matcher till ikväll: Frillesås-Västerås 3-5, stod 1-5 länge så var nog säkrare än siffrorna antyder. Sirius stretade emot och hade 3-3 i paus borta mot SAIK men hemmalaget gick i andra ifrån till seger 6-4. Vetlanda körde över Tellus med 10-1.

Stödbiljetterna! Farmers satte upp ett mål på 282st sålda ikväll för i så fall skulle Farmers passera 400 000 kr i insamlade pengar till föreningen den här säsongen. Vad gör NI supportrar då? Jo, ser till att vara fler än det såklart och kvällens "publiksiffra" hamnade på 311st! :) (kan bli nån till under kvällen också)

Så ännu ett delmål avklarat för Farmers som med garanti siktar vidare mot en halv miljon inom en ganska snar framtid! TACK ALLA!

SPELARBETYG:
+++ Hans Andersson
++ Simon Jansson
+ Jesper Granqvist

EDSBYN-VÄNERSBORG 4-1 (1-1)
Edsbyns mål: Simon Jansson 2, Oscar Wikblad, Hans AnderssonSkribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil