Hoppa till sidans innehåll

Kollektiv kollaps av blekt Edsbyn

08 JAN 2022 19:10
Då var vi nere på jorden! Till slut överkörda av Västerås hemma i Arenan med 8-3 (2-1) och en insats av Byn som var långtifrån godkänd. Västerås bra också och börjar hitta rätt nu.
  • Skapad: 08 JAN 2022 19:10

Sommars stängt på söndagar som tur är! Det var ett jäkla spann på Edsbyns två sista insatser måste jag säga, bägge två nästan overkliga på sitt sätt. Idag på ett negativt sätt där Edsbyn faller ihop i andra halvlek på ett sätt det var länge sen man såg. Sen ska inte det förringa Västerås insats som är bra och det är väl i såna här matcher Västerås spel passar som allra bäst också när man är underdog från start men sen känner sig rå på laget som är favorittippat. Då växer Västerås och det gjorde man verkligen idag där deras andra halvlek lär vara deras bästa i serien hittills.

Byn saknade Jocke Svensk och Henrik Karlström även idag plus också Rasmus Skarps. VSK vad jag såg ordinarie. Edsbyn var inte dåliga i 90 min dock utan började bra och första 5-6 minuterna fick VSK knappt låna bollen. Redan där kändes det dock att Byn spelade mer safety idag än mot Broberg då Edsbyn inte riktigt ville hota VSK i sista tredjedelen utan mer vände ur och vände ur utan att nästa spelare plockat upp fart för att ta vid som vi lärt oss se Byn spela den här säsongen. Första kvarten ändå till Byn där Jesper Granqvist hade det bästa läget när han frispelades av Vadim Arkhipkin men där Henrik Kjellsson gjorde en fantastisk parad till hörna.

Första målet skulle komma efter 19 min och det var Byn och återigen Jesper Granqvist som via en omställning på en usel VSK-hörna till slut frispelades av Oscar Wikblad och bollen satte Jeppe mellan benen på Henrik Kjellsson. Så långt allt väl. Också nära 2-0 i 22a när Ted Hedell drog av ett solonummer men det utmynnade till slut bara i hörna även om det var värt ett bättre öde. Västerås växte dock alltmer in i matchen även spelmässigt här medan Edsbyns kurva gick i motsatt riktning och så skulle den fortsätta resten av matchen sen tyvärr.

Västerås vände på steken inom fem minuter när Magnus Joneby med en slamkrypare kvitterade till 1-1 på hörna i 29e min. Fem minuter senare kom 1-2 när Robin Andersson sköt ur högerläge, Oscar Löfström räddade med benskyddet men returen ut till Daniel Johansson som kunde skyffla in den i öppet mål. Resultatet stod sig till paus sedan. Vet inte om det var helt rättvist för utslaget över 45 min tycker jag nog Byn var lika bra så kryss hade nog passat bättre. Dock var trenden i matchen oroväckande så när paussignalen kom kändes det bra.

En lite ny problemlösning för Byn i paus än vad vi varit med om tidigare. Västerås kändes hungrigare och Byn spelade inte alls tillsammans på samma sätt som man gjort tidigare utan det kändes ganska obeslutsamt och inte det rätta attacktänket. Kunde Byn hitta en väg att vinna igen eller var reaktionen från senaste matchen mot Broberg för stark (?).

Det skulle bli det senare när man väl summerade matchen. Upptakten av andra ändå godkänd av Byn även om egentligen ingenting idag var i närheten så bra som mot Broberg senast. I våra bästa stunder idag var vi ändå säkert 20 % ifrån onsdagens insats och dessutom var dom bra stunderna för korta idag. Edsbyn skulle ändå kvittera, åter på en omställning där Edling frontade VSK-försvaret innan han släppte bakom ryggen till Vadim som ur vänsterläge sköt lågt och välplacerat och bollen smet in vid Kjellssons vänstra stolpe. Tid 59 min och 2-2.

Man hann tänka att "det ordnar väl sig idag också då" men det skulle det inte göra. Minuten efter 2-2 kom nämligen 2-3 när VSK och Jesper Hermansson skickade in VSK:s 7e hörna. Inte nog med det så kom även 2-4 i 62a min när Martin Landström matade fram Robin Andersson i friläge från höger och bollen satt högt bakom Löfström. Samma duo ordnade också 2-5 i 66e min och på sex minuter hade VSK tvingat ner Byn för räkning. Byn resto sig dock på nio men var rejält groggy här.

Lite kraft fanns ändå kvar att sprattla med för Byn och framförallt visade Tommi Määttä hjärta när han kom ångande i ett par egna attacker varav den ena gav Edsbyhörna i 72a min. Den dundrade Jonas Edling upp i nättaket till 3-5 med 18 min kvar att spela. Vi mindes snabbt tillbaka till 2008 när Byn reducerade till 1-3 i SM-semifinal 5 mot VSK med just 18 min kvar att spela. Ni vet vad som hände sen den gången! Micke Carlsson och Magnus Joneby gjorde det också och beordrade timeout för VSK. Klokt!

Reduceringen väckte Byn en aning men vi fick ingenting gratis idag och flyt och medstuds det gör man sig förtjänt av brukar det heta och det var VSK som förtjänade det idag. När 3-6 sen kom i 78e min efter vasst förarbete Viktor Spångberg som dukade åt Tobias Holmberg så var det också spiken för dagen. Löfström fick även rafsa ut två bollar till innan matchen var slut och sista kvarten är inte snygg av Byn tycker jag utan den är absolut för dålig för att vara på den här nivån och det gäller alla. Dålig hjälp flera gånger om för en övergiven Oscar Löfström som ändå stred tappert.

Helt klart en missräkning idag, det är bara att erkänna. Även om att förlora mot Västerås inte behöver vara någon skam, dom är ju tippad före oss innan serien startade så utifrån det ändå "ok". Det är mer på sättet det tillkommer som gör att man blir lite besviken då det "fattades" mycket hos Edsbyn idag. Samtidigt brukar sånt här kunna hända efter den tömning Byn gjorde mot Broberg senast där det verkligen var fulltankat på alla sätt. Tyvärr fick vi nog betala för den tömningen idag istället. Så är det ibland i idrottens värld. Vi får landa och analysera och fortsätta se framåt och förhoppningsvis dra lärdom av dagen i ett längre perspektiv.

Västerås gör en klart bra bortamatch och är det bästa lag som besökt Arenan hittills. Mv Henrik Kjellsson var bättre än jag trodde, det får jag ge honom! Sen firade Martin Landström stora triumfer på mittfältet och då speciellt när Byn också erbjöd ytor "i Byn" och inte bara på utsida som man säkert hade som mål från början. Robin Andersson effektiv när chanserna dyker upp och närmast klinisk idag. Ponus Vilén spelade deff-mitt idag, jag kanske har så dålig koll så han har spelat där en längre tid men det kändes "rätt" på något vis att Pontus fick komma mer bakifrån i det offensiva spelet.

Nästa för Byn blir nu Örebro hemma på onsdag då covidläget i Tellus gör att man inte kan spela på måndag tyvärr. Återstår att se om Örebro repat sig till onsdag, även där härjar smittan just för dagen. Jobbigt läge det här!

I dagens andra två matcher blev det delad pott i Motala som hämtade in 2-4 till 4-4 mot Broberg sista 20 min. Lite grus i maskineriet för Broberg nu men även Broberg måste lära sig hantera sånt för att bli ett etablerat topplag. Jämnt länge också mellan AIK och Sirius men så brände AIK av en grym sista kvart och gick från 3-3 till 8-3 då! Styrkebesked av AIK och kanske "drakarna" AIK och VSK börjar vakna nu.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Ted Hedell
+ Tommi Määttä

EDSBYN-VÄSTERÅS 3-8 (1-2)
Edsbyns mål: Jesper Granqvist, Vadim Arkhipkin, Jonas Edling

Publik: 468

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png