Hoppa till sidans innehåll

Klar Edsbyseger till slut

17 FEB 2021 22:08
En svajig halvlek och en stabil halvlek räckte till klar seger med 3-8 (3-3) borta mot Tellus ikväll. Edsbyn gör sitt jobb och kommer från matchen med godkänt betyg till slut.
  • Skapad: 17 FEB 2021 22:08

Man visste väl på förhand att det här inte skulle bli någon stor bandymatch men den blev väl i alla fall hyfsad ändå kan jag tycka. Tänker bara summera det hela ganska och första halvlek var som nämnts svajig. Försvarsmässigt inte alls bra och tre insläppta mot Tellus på en halvtimme är förstås inte godkänt. Två hörnmål och ett avslut som Byn täckte bort i första skedet men som satt i andra skedet istället var det vi släppte in.

Framåt också tre mål i halvleken och även där två hörnmål samt ett solonummer av Simon Jansson däremellan. Ted Hedell borrade in en hörnretur till 1-1 efter 16 min innan Simon gjorde ett av två snygga solomål fram till 1-2 i 18e. Halvleken avslutades med en riktig hörnkanon av Rasmus Skarps till 3-3 i 44e min. Blir mer och mer impad och glad av att se Rasmus Skarps spela bandy. Verkligen en viktig kugge i framtidens Edsbyn.

Tellus gjorde säkert en jättebra halvlek med sina mått mätt och så blir mitt betyg också då 3-3 var ungefär rättvist i paus. I andra halvlek var det dock klasskillnad när Byn spelade mer fokuserat och Tellus hade svårare och svårare att hänga med ju mer också tröttheten infann sig. Simon avfyrade sitt andra solonummer fram till 3-4 i 50e min och det målet hamnade nog etta på Simons lista ikväll och 1-2 målet tvåa.

Sen blev det straff Byn efter 55 min och det var väl ett av kvällens spänningsmoment att se vem som var första alternativ där. Rasmus Skarps hade jag spelat på men det blev Jonas Edling men inget mål utan straffen ganska rakt på Martin Karlsson som räddade. Ted Hedell styrde upp det och gjorde 3-5 efter 59 min istället, assisterad av Alfred Rustas. Snyggt mål där Hedell fick bollen i fart och blåste igenom. Det är dom här yngre förmågorna som gör mig gladast hittills den här säsongen, utan inbördes ranking: Jesper Granqvist, Ted Hedell, Alfred Rustas och Rasmus Skarps.

Det skulle bli ny Edsbystraff i 66e min! Nytt spel på Rasmus Skarps från mig men nej, nu var det Mattias "Tisen" Hammarströms tur och den satt som i fornstora dagar stenhårt i krysset fram till 3-6 Byn efter 66 min. Bra att Tisen får hänga dit nån inför slutspelet också så hängde inte så mycket läpp för att Skarps får vänta ett tag till på sin chans. Matchen stenklar här och Hedell och Jansson fullbordade sen ett varsitt hattrick fram till slutsiffrorna 3-8 under sista kvarten.

Anders Svensson satt på bänken ikväll då Henrik Karlström fick chansen i målet. En svår match att stå för Henke men även han kom väl upp i godkänt betyg efter andra halvlek. Inte heller Jocke Svensk var med ikväll, utan att veta hundra så vilar han säkert sina ljumskar.

Vi lägger den här matchen till handlingarna och ritar in 2p till i den kolumnen. Då Sandviken spelade bort Bollnäs från åttondelsspel via seger 5-3 på Sävstaås så är vi fortsatt 1p efter Sandviken i tabellen. Tittade lite på den matchen parallellt med Byns match. SAIK vann rätt säkert till slut men vill än en gång hylla Joel Othén i Sandvikens mål som jag inte riktigt har erkänt förr om åren. Nu är han makalöst bra och bäst i Sverige just nu enligt mig, Bergwall och Sverre får ursäkta!

Glädjande ikväll också såklart TRE hörnmål på 12 hörnor = 25 %! Tre hörnmål ger 15 450 kr till Miljonklubben = Vår framtidsfond som behöver all påfyllning den kan få! I jämförelse så går väl Miljonklubben lite hand i hand med Byns spel den här säsongen, alltså lite halvtrögt. Sånt "oroar" undertecknad lite till kommande säsong men det får man tänka bort just nu. Men är ju långt kvar av säsongen än ju! Väl? :)

Övriga matcher: Topplagen Villa och AIK tog säkra segrar, Villa 5-2 mot Vbg och AIK vann med 8-5 borta mot Broberg efter att ha haft ledningen med bl.a. 4-0 ett tag. Lite trögare för Villa och 1-1 länge innan Christoffer Edlund måttade in nytt hattrick och Villa gick ifrån.

Kvällens mest nödvändiga seger tog Hammarby som vann med hela 8-2 hemma mot Motala vilket imponerar mycket tycker jag! Där får Byn det stökigt på fredag då Bajen har väldigt mycket att spela för. Bollnäs-SAIK är omnämnd och därmed säsongen över för Bollnäs som en "normal" säsong hade fått kvala för att hänga kvar i Elitserien. Vetlanda, som jag anade, hade fullt sjå att avfärda Frillesås trots att man hade väldigt mycket mer att spela för. Frillesås kvitterade till 6-6 i 89e men junioren Isac Karlsson frälste Vetlanda när han gjorde 7-6 i i 94e min! Det målet bör ta Vetlanda till åttondelsspel.

Sirius är ännu närmare åttondelsspel efter seger borta mot Västerås ikväll med 6-3. Hade det på känn att det kunde hända då Sirius brukar kunna skrälla i Västerås och ikväll hade klart mer att spela för än Västerås. Så Sirius måste nog ha alla resultat emot sig nu för att missa åttondelsspel.

Hörnpengen: Nu uppe i 11 mål på sex matcher och värdet på det är: 56 650 kr!

Spelarbetyg:
+++ Simon Jansson
++ Ted Hedell
+ Rasmus Skarps

Nästa match: Hammarby borta på fredag 19/2.

TELLUS-EDSBYN 3-8 (3-3)
Edsbyns mål: Simon Jansson 3, Ted Hedell 3, Rasmus Skarps, Mattias Hammarström

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png