Hoppa till sidans innehåll

Klar Edsbyseger i derbyt

01 DEC 2020 22:27
Edsbyn rann till slut ifrån och vann ganska komfortabelt med 7-3 (4-1) i kvällens hälsingederby mot Broberg. Oscar Wikblad målbäst i Byn med tre mål.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2020 22:27

Två lag med lite huvudbry inför match var vad som skulle mötas i Arenan ikväll. Det kändes också lite så i spelet till en början då spelet mestadels höll till mellan de bägge lagens straffområden första 20 min. Det enda som resulterade så långt var en varsin hörna där Broberg tog ledningen på sin första hörna genom Vadim Arkhipkin i 3e min men där ikväll också Edsbyn fick bättre ordning på sitt skytte och Oscar Wikblad satte 1-1 på Byns andra hörna efter 10 min.

Jonas Edling kom till spel ikväll ändå men däremot saknades Mattias Hammarström istället. I Broberg var Robin Redin tillbaka men istället saknades ytterhalv Jonas Nygren samt att Magnus Fryklund fortsatt var ur spel. Bägge lag har släppt in mycket mål i de inledande matcherna och lite prio försvarsspel var säkert högt upp på agendan hos bägge lag till den här matchen.

Med facit i hand lyckades ju Byn bäst med det och tack vare två snabba mål inom minuten där runt 20e min så gick Byn också ifrån till 3-1 vilket gav lite mer harmoni i Byns spel. Målen var två snygga sådana när Simon läckert frispelade Jesper Öhrlund till 2-1 och minuten efter lyrade Daniel Popa fram Oscar Wikblad till nytt friläge och 3-1 Byn även om Henrik Rehnvall nästan flaxräddade den.

Broberg så långt farligast på hörnor där man satte den första och var nära på både sin andra och tredje hörna. Men förutom att Byn under halvlekens gång, efter en rätt jämn start, spelmässigt tog kommandot i matchen så hade Byn också bättre effektivitet än Broberg. Så när Oscar dukade upp för Simon fram till 4-1 i 41a min så var det också lite början till slutet för Broberg i den här matchen.

Resultatet stod sig till paus och känslan var ju att Broberg var tvungna att chansa rejält för att få kontakt i matchen. Möjligtvis också en liten tendens till ett lite rakare spel av Broberg i upptakten av andra men så kom två nya Edsbymål med två minuters mellanrum och då var det rullgardin ner för Broberg. Simon dundrade in Byns femte hörna i nättaket i värsta Tisen-stil innan Oscar Wikblad fixade hattrick när han satte en straff till 6-1 efter 54 min.

Därefter mest en defilering som inte man behöver skriva så mycket om. Jonas Edling gjorde 7-1 innan så Broberg och Martin Söderberg två gånger om reducerade sista kvarten fram till 7-3.

Det såg väl helt ok för Byn ikväll även om det lite blev ett prov utan värde också då Broberg kändes lite stukat och inte riktigt verkade "tro på det" ikväll. I alla fall inte efter att Byn gått ifrån till 3-1 i mitten av första halvlek. Positivt att vi så länge matchen lever släpper in bara ett mål och grunden till det var ett hårdare jobb över hela banan av hela laget ikväll. Som det varit i några matcher tidigare (Vetlanda + Sirius borta) så är det sannerligen inte lätt att vara försvarare heller då motståndarna får komma i 110 över mittplanen. Bättre ikväll även om Broberg också var lite för mycket vårdande av boll när man väl hade den för att sätta Byn riktigt på prov.

Positivt också att Oscar får göra nåt mål i varje match nu. Tre nya ikväll och mål för tredje matchen i rad och det syns direkt i Oscars agerande på planen också att självförtroendet fått sig en rejäl knuff i rätt riktning. Det är viktigt för Byn att Oscar ÄR bra och sover bra och dom två sakerna hänger ju ihop och nu känner man igen Oscar igen.

Vi plitar ner två nödvändiga poäng till våra tidigare fyra och åter så känns det lättare att ta sig an nästa bortamatch mot Frillesås på lördag än om det hade blivit debacle ikväll. Nu hoppas (och tror) vi på lite bättre fokus över 90 min den här lördagen så ska vi väl kunna brotta ner Frillesås tycker jag.

Det får räcka för ikväll. Fem matcher spelas i morgon: Bollnäs-Motala, Hammarby-Vänersborg, Frillesås-Sirius, Sandviken-Tellus och Vetlanda-Villa. Kan det skrälla någonstans tro eller är det för starka favoriter på alla arenor? Jag tillmäter Motala största skrällchansen.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Simon Jansson
+ Joakim Svensk

EDSBYN-BROBERG 7-3 (4-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Simon Jansson 2, Jesper Öhrlund, Jonas Edling

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil