Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Per Hellmyrs

17 MAJ 2021 16:53
För en tid sedan fick våra partners årets partnerprogram. Detta innehöll bland mycket annat två intervjuer, med Per Hellmyrs och Malin Lund, som vi gärna vill dela med oss av även till alla supportrar. Här är den första, med nyförvärvet Per Hellmyrs.
  • Skapad: 17 MAJ 2021 16:53

Det har ryktats ett tag. Varför blev det verklighet nu?
– Det var en kombination av många saker som låg till grund för beslutet, egentligen. Dels “nu eller aldrig”. De år jag har kvar vill jag kunna ge mig själv en chans att prestera på en hög nivå och möjligheterna att göra det är större i Edsbyn. Att få spela de stora matcherna igen och vara med och hugga på ett SM-guld. Att få lära mig mer om hur man formar en grupp människor för att försöka nå framgång.

Du har varit världsklass i en massa år. Finns det något särskilt du fortfarande arbetar för att utveckla på träning?
– Absolut, egentligen är det allt! Det blir mycket nötande på detaljer. Passningar och mottag med få tillslag. Men även skott från båda håll. Att träffa på volley, med mera. Att försöka bryta motståndaren utan frislag. Jag kan rabbla upp mycket här...

Vad säger du om våra andra nyförvärv, Samilu Helavuori och Vadim Arkhipkin?
– Det ska bli otroligt spännande att följa utvecklingskurvan på dessa herrar. De var båda i behov av miljöombyte för att få en extra skjuts i sina karriärer. Samuli är urstark med stor arbetskapacitet och har hög fart. Vadim är teknisk och har en grym skridskoåkning med rappa riktningsförändringar. Båda två har fortfarande sina bästa år framför sig.

Du slog igenom som en stor talang i ett lag på frammarsch. Vad har du för råd till de unga spelare som är på väg in i laget idag?
– Att inte vara nöjda bara för att de är med i A-laget och har spelat ett gäng matcher. De ska träna hårt och komma väl förberedda. Försök ha någon spelare att se upp till och studera extra noga, det kan vara någon på samma position. I övrigt, ät gröt till frukost och lägg dig tidigt om kvällarna!

Vad betyder engagemanget från supportrar och partners för dig?
– Det är klart att uppslutningen kring bandyn i Byn ger energi. Jag kom ju fram som spelare ungefär samtidigt som arenan byggdes och det projektet säger väl allt, egentligen. Det var både företag och privatpersoner som bestämde sig. Allting hör ihop och sånt känns ända ut på isen.

Skribent: Thomas Mårtens
E-post: Adressen Gömd

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png