Hoppa till sidans innehåll

Formstarkt Byn nollade Broberg

11 JAN 2020 19:33
Edsbyn visar en otroligt stabil form för dagen och agerar lite som en maskin och idag var det Brobergs tur att malas ner när Byn vann med 0-5 (0-3) i Helsingehus Arena.
  • Skapad: 11 JAN 2020 19:33

Edsbyn är mycket svårslagna för dagen! Broberg gjorde ett tappert försök och var inte alls dåliga i dagens match men när slutsignalen gick stod det ändå 0-5 på resultattavlan. Resultatet i sig ganska talande för Edsbyn för dagen som är väldigt svår att göra mål på samtidigt som man snittar över fem mål framåt per match och Byn gjorde sina fem mål även idag. Med bud på mera men motsvarande antal lägen som Byn brände det brände även Broberg.

En första halvek i bra tempo där Byn dirigerade det mesta men Broberg hade också sina perioder och gjorde det allmänt bra tyckte jag när man hela tiden försökte spela sig ur situationer och även om man kanske kände att man mötte övermakten så försökte man hitta vägar även offensivt. Men Edsbyn måste vara oerhört tunga att möta över tid och motståndarna måste vara påkopplade heeela tiden och man får jobba kopiöst i defensiven vilket till slut får det att väga över till Byn (oftast).

Idag saknades Jonas Edling (sjuk) men Hans Andersson var tillbaka, lika som mot Villa som mf-avb. Hasse spelsugen och han blir väldigt svårläst i sin mittfältsposition och får jag rösta så tycker jag nog Byn ska spela vidare som man gör nu istället för att flytta ner Hasse på v-halv igen. Hasse och Tuomas Määttä har en speciell connection på planen och vid två tillfällen i första halvlek assisterar Hasse till Tuomas som skapar lägen som egentligen "ska" vara mål. Första gången var i 11e min när Hans ute vid sargen vek ur och hittade Tuomas i hög fart som blåste igenom men avslutet gick utanför.

Det andra tillfället var i 42a min och den passningen när Hasse frispelar Tuomas är ju en ren gåshudspassning och som måste ses, går inte förklara. Tuomas blev sopren in från höger och försökte tunnla Rehnwall i Brobergskassen men Henrik parerade till hörna. Hade kunna blivit något av årets mål. En minikandidat till i alla fall säsongens assist är också Daniel Popas assist till just Tuomas 0-1 mål som kom i 34e min. Om den passningen var meningen sådär så är det helt magiskt! Måste också ses!

Broberg höll alltså Byn stången i 34 min men det var ändå helt rättvist när det målet kom. Egentligen otroligt att det var mållöst så länge då bägge lag så långt gjort sig förtjänt av mål. Två bra målvakter kombinerat med dåligt sikte ibland höll siffrorna nere. Sen avslutar Byn halvleken med ett mycket viktigt mål när Daniel Popas för en gångs skull fick hamna i målprotokollet. Byn runt på högersidan, Hasse testade avslut/inspel som Rehnwall styrde rakt ut i straffområdet där Popa dök upp och skickade bollen i mål. I minut 45 och såklart ett väldigt mål.

Tvåmålsledning för Byn var i sin ordning tycker jag även om 1-3/2-4 speglat det hela bättre än just 0-2. Men ledning som ledning. Edsbyn också bara maler på och drabbas inte av någon panik alls även om det idag tog ganska lång tid innan första målet kom. Imponerande det också.

Andra halvlek blev lite annorlunda och inte riktigt lika tempostark som första. Simon Jansson gjorde en toppinsats idag igen och kronan på verket kom i 50e min när han helt på egen hand dribblade sig igenom Brobergs försvar och ur väldigt snäv vinkel till vänster hittade bortre krysset till 0-3! Fantastiskt snyggt mål och lite av spiken i den här matchen.

Broberg tog timeout i 55e min och var bra därefter och vann mark hela tiden kändes det som mot ett Byn som nog lite omedvetet hamnade lägre och lägre i som det blev, en kamp att försvara ledning OCH Anders Svenssons nolla. Byn är otroligt svårforcerade och visar mycket hjärta när man offrar sig hejdlöst i många situationer runt det egna målet. Broberg samlade definitivt ihop till minst två mål i den här matchen men gör noll, det säger mer om Byn än Broberg faktiskt.

Edsbyn hade också några lägen, främst när Tuomas Määttä i oerhört hög fart blåste igenom i 82a min men Rehnwall räddade till hörna. Inte på den hörnan men på dom två nästföljande därefter gjorde så Byn 0-4 och 0-5 genom Oscar Wikblad på en jäkla smäll i nättaket samt Hans Andersson som satte ett lågt skott i långa hörnet.

Mot slutet mycket fokus på att hålla nollan och den här gången höll det hela vägen. Anders Svensson som vanligt superstabil i målet och står inte Sverre i VM fattar jag ingenting.. Såklart helt rättvist att Byn vinner matchen, sen kanske något mål för stor seger främst sett till andra halvlek där det var jämnt skägg mellan lagen.

Edsbyn därmed förbi Sandviken upp på första plats igen och vilka möter vi i nästa omgång.. Jo just detta Sandviken hemma på tisdag kl 19.00. Sandviken med 15 raka utan förlust, Edsbyn också med en bra svit nu om än inte så lång som Sandvikens.

Så vi njuter av den här segern samtidigt som vi längtar till tisdagens batalj. TACK Edsbyn för en fantastiskt genomförd match! TACK också Farmers som är så otroligt viktiga och som ger laget väldigt mycket energi genom sitt stöd från läktarplats. Nya tag på tisdag Byn och Farmers.

BROBERG-EDSBYN 0-5 (0-3)
Edsbyns mål: Tuomas Määttä, Daniel Burwall Jonsson, Simon Jansson, Oscar Wikblad, Hans Andersson

Publik: 1508

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil