Hoppa till sidans innehåll

Enkel AIK-seger till 2-1 i matcher

18 MAR 2021 21:59
Ordentlig djupdykning för Edsbyn ikväll som mentalt inte var närvarande i kvällens match som AIK vann med 8-3 (4-0) utan att behöva förta sig. Den här matchen är redan glömd hos alla med rödblått hjärta, nya tag på lördag!
  • Skapad: 18 MAR 2021 21:59

Svårförklarat att det blev så här efter två högintensiva matcher i dom två första semifinalerna. Ikväll fanns det dock inget i tanken hos Byn som får se till att fylla på den till på lördag. Jag tänker inte såga Byn för det utan istället vet jag nästan bombsäkert att vi istället får se ett revanschsuget Byn på lördag = ett måste, annars är säsongen över.

Frågan är ju också om säsongen ens blir färdigspelad då både Villa och Sandviken nu drabbats rejält av corona (igen). Slår AIK ut oss så är väl det man mest hoppas på att säsongen sen blir avblåst men våra nuvarande motståndare väljer nog då hellre att ta ett SM-Guld på w.o. i finalen än det scenariot är jag rädd! Otroligt tråkigt oavsett att det ska bli så här för i första hand Sandviken som fick lämna w.o. till kvällens match men nu verkar då dessutom Villa vara nästan lika drabbade.

Matchen tänker jag inte skriva så mycket om. Är väl första och sista kvarten som innehöll nånting i Edsbyväg kan jag tycka. Fram till Johan Esplunds 2-0 i 22a min så var det spelmässigt ändå jämnt och nästan lite mer Edsbyn vid boll så långt men det var liksom ingen energi i matchen då heller. AIK kom inte heller fulltankade ikväll är känslan men behövde inte heller vara det utan manövrerade ut ett blekt Edsbyn ändå över 90 min. I målet hade Henrik Karlström en otacksam uppgift med begränsad hjälp av sitt försvar och jag tror faktiskt laget bad om ursäkt till Henke efter matchen. Ingen skugga falla över Henke som väl med lite flyt kunnat stoppat något av målen men i det stora hela mest "riktiga mål" av AIK.

Sista kvarten vann dock Byn igen. Nu med 3-1 och i den delen av matchen leder vi nu med 9-2 efter tre matcher. Det stod 7-0 innan Byn fixade tre raka reduceringar, två av Ted Hedell och ett av Simon Jansson, en Simon som också avslutade matchen piggt i övrigt. Sen avslutade Daniel Andersson kvällens målskytte med att göra 8-3 i 91a min. Så 2-1 i matcher till AIK som kan avgöra här hos oss på lördag. Just nu finns ju såklart inget annat än att dom gör det men så enkelt analyserat brukar det sällan vara. Mycket hinner hända på dessa knappt 48 tim och jag är SÄKER på att vi får se ett KLART bättre Edsbyn då.

Dygnet efter förra matchen kan såklart också ha tagit mycket energi av Edsbyn efter det närmast bedrövligt dåliga beteendet av Alan lögnaren. Han borde må piss han också så här efteråt när han gör ett dubbelfel och inte erkänner och ber om ursäkt i efterhand utan istället väljer att ljuga hela bandysverige rakt i ansiktet. Därmed får han också ha den stämpeln på sig resten av sin karriär där ingen kommer att respektera honom mer här i Sverige i alla fall. Jo förresten, EN kanske gör det. Jag trodde mer om honom faktiskt men man gör sina val här i livet och det valet Alan gjorde här lär ha varit hans livs sämsta. Så kan det gå.

Hoppas ni inte ger upp nu Edsbysupportrar! Så mycket bandy och så många slutspel har jag sett så JAG VET att Byn inte gör två så här bleka insatser i rad i ett slutspel. På lördag är Arenan VÅR borg, inte en AIK-are kommer att släppas in förutom laget inklusive ledare runt laget plus en busschaufför. Heta vad dom heta vill!

Nu är det MYCKET UPP TILL OSS också att trigga igång Byn inför lördagen och visa att vi fortsatt tror på det här! TILLSAMMANS kan vi definitivt fortsatt göra match av det här och skulle vi till att börja med Fylla Arenan till på lördag så är mycket vunnet. Då sänder vi bra signaler till laget! Försäljningen fortsätter sen i tisdags och är just nu uppe i 2600 sålda biljetter. Alltså 1700 biljett kvar till FULLSATT! Vi har till lördag kl 17.30 på oss.

EN biljett kostar 25 kr och FYRA kostar 100 kr! Swisha till 123 018 0778 eller bankgiro 5285-2225. Utlottningar av diverse priser kommer att ske bland alla som köpt biljett och varje biljett är också en lott i dom dragningarna. Så slå till med FYRA biljetter för hundringen jämnt tycker jag så HJÄLPS VI ÅT och fyller Arenan med bara EDSBYSUPPORTRAR!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png