Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Edsbyn vann pliktskyldigast mot Tellus

25 JAN 2021 21:53
Måndagsbandy mot tabelljumbon Tellus var kvällens uppgift för Byn och som till slut vann ganska säkert med 6-3 (3-0) men utan att för den skull övertyga. Några snäpp till behövs på onsdag mot Villa borta.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2021 21:53

Alltid svårt med såna här matcher, både att spela tror jag samt också att skriva om! Någon puls att tala om blir det aldrig i såna här tillställningar och även om Byn inte gör någon speciellt bra match så är man ändå klassen/klasser bättre än Tellus. Ett Tellus som antagligen ändå gör en av sina bättre matcher för säsongen gissar jag.

Förhoppningen inför kvällen var bra inställning, få göra en del mål varav några gärna fick vara hörnmål samt att Byn eventuellt testade några spelare i nya positioner. Inställning? Tja, Byn ville säkert mer än vad man fick ut av matchen. En bättre 2a halvlek än första i alla fall, ska man välja nåt så är det bättre än tvärtom. Vi fick göra sex mål vilket väl är ungefär minimum för godkänt betyg mot Tellus men inga hörnmål på åtta hörnor. Det är vi vana nu!

Byn fortsatte med Joakim Svensk på v-halv och Hasse på mittfältet. Ett mittfält där Byn ställde upp lite annorlunda med Hasse och Martin Frid bredvid varandra medan Edling, Simon, Oscar spelade framför sen om man kallar det 3-manna-anfall eller 2 - 2  - 1 med en anfallare är väl en smaksak. Henrik Karlström vaktade målet ikväll och fick till slut släppa tre bollar förbi sig efter att ha gjort några bra parader tidigare i matchen.

Första halvlek var ett litet sömnpiller och faktiskt så gjorde jag det också en sväng, alltså somnade! Men missade nog inte så mycket utan såg i alla fall Byns tre mål fram till 3-0 i paus. Faktiskt så var alla tre målen mer bjudningar från Tellus än vassa prestationer av Byn. I övrigt hittar jag inte så mycket mer att skriva om den halvleken.

Matchen kändes väl klar där och den var definitivt klar när Byn gjorde tre mål på fem minuter mellan 51a till 56e min fram till 6-0. Alla dom målen gjorde Byn "själva" i alla fall och den perioden kändes bra och mer beslutsam. Sen Byn lite mer i dvala vilket tillät Tellus reducera både en, två och tre gånger. Att släppa in tre mål mot Tellus hemma den här säsongen är inte godkänt tycker jag och det tycker säkert inte Byn själva heller men tre mål i baken blev det i alla fall.

Vi tar dom två poäng vi förväntas ta och det var det viktigaste. Nu får vi ett elddop på onsdag mot Villa borta och efter den matchen tror jag mer vi kan känna av hur hårt vi kan spänna bågen den här säsongen. Utfallet av positionsbytena fick vi väl inget svar på ikväll är känslan. Personligen vill jag ändå ha Joakim Svensk centralt i banan och speciellt när vi möter dom bästa lagen som Villa på onsdag. Men laget gör det dom tror är bäst för just LAGETS bästa så där kan man ändå inte göra mer än att tycka i min position.

Stödbiljetter har ni handlat riktigt bra ikväll och Farmers meddelar just nu 261st sålda och försäljningen "stängs" i morgon förmiddag. Swish 50 kr 123 018 0778 och var med i utlottningen av en signerad matchtröja av Hans Andersson.

Vill avsluta med att slå ett slag för Miljonklubben! Vill vi ha lite framtidsvisioner trots dom tider som är nu (det vill vi väl?) så tror jag vi måste värna om vår fantastiska insamlingsapparat Miljonklubben. Dom fyra tidigare åren har gett "miljonutdelning" så i alla fall undertecknad hoppas vi går även för femte raka där! Jag har skrivit upp några datum som riktmärken sen förra året och hittills matchar vi i stort sett dom siffrorna. Just nu 207 490 kr insamlade, förra året samma tid var det 208 984 kr.

Däremot blev det ett jätteryck förra säsongen när folk fick sin januarilön för den 28/1 så var sen summan uppe i 268 858 kr! Alltså kom då ca 60 000 kr in den här veckan förra året. Orkar vi det även under dessa pandemitider tro? Det vore helt fantastiskt i så fall! Jag känner att det är min skyldighet att pusha för det här och kanske än mer en sån här säsong än förut om vi ska kunna ha några framtidsdrömmar i vår bandyvärld. Personligen så drömmer jag alltid om nr 99 i rödblått igen och får han bara tjäna lite slantar på sitt Rysslandsäventyr så ser jag inte alls det som en omöjlighet! Det är min (och säkert många andras) drömvärvning och skulle man även få Teemu Määttä i Sirius att vilja testa något annat så skulle jag inte tacka nej till honom heller!

Så hakar du på i år igen? Hoppas, hoppas, hoppas!! Gör du i så fall din första inbetalning för säsongen 20/21 så följ då den här länken >>> https://edsbynsif.propublik.se/miljonklubben2020start

Det går ju som ni ser i den länken även välja alternativet månadsdragning 85 kr/månad = mindre än 3 kr per dag!

För er som redan betalat in till säsongens Miljonklubb men som skulle kunna tänka er att betala in en slant till så gör i så fall det via: Swish 123 283 8795 eller bankgiro 434-5500.

Jag tackar som vanligt om ni har läst ända hit och ser fram mot en lika svår som härlig utmaning i form av Villa Lidköping borta på onsdag!

Edsbyn - Tellus 6-3 (3-0)
Målskyttar Edsbyn: Simon Jansson 2, Daniel Burvall Jonsson, Oscar Wikblad, Ted Hedell, Jonas Edling

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil