Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn nollade och utslagna

22 MAR 2021 21:40
Det är över för den här gången. Det var till slut heller inte riktigt nära då AIK till slut vann med 4-0 (2-0) ikväll i en match där en stark AIK-defensiv var det som stack ut mest. Edsbyn faller med flaggan i topp men ändå surt.
  • Skapad: 22 MAR 2021 21:40

Det kändes rejält upphaussat inför kvällens match men nu så här efteråt känner man ju sig såklart mest bara tom. Vi är inte van att förlora såna här matcher men får nu känna på den sidan också men den var ju inte speciellt rolig tycker jag... Tyvärr så räcker Byn inte riktigt till ikväll och det går ju inte hävda att "tänk om det hänt" och "tänk om det hänt" heller då vi inte ens gör mål i matchen. AIKs defensiv var bra men Byn brukar ändå kunna hitta igenom någon gång ändå men inte ikväll och även om Andreas Bergwall var bra så behövde han inte vara super-Bergwall den här kvällen. Det stora jobbet gjordes framför Bergwall ikväll. Sen måste vi såklart också sätta någon hörna av våra elva i en sån här match men det var väl nästan ingen som var riktigt nära heller och då blir det svårt att vinna såna här matcher.

Det var väl i matchupptakten Edsbyn skulle ha skaffat sig ett övertag i den här matchen då AIK drog på sig två tidiga utvisningar. Dock krånglade min sändning en hel del i början så jag fick inget sammanhang där och vet inte ens om Byn hade någon vass målchans första 10-12 min. När AIK också klarar av två utvisningar växer man ju också såklart och det var lite såna där detaljer som fick det här att gå AIKs väg ikväll.

En annan detalj var AIKs drag att sätta Daniel Andersson att bevaka Hasse Andersson när Byn hade boll i första halvlek. Det störde helt klart Edsbyns uppbyggnadsspel i första halvlek och det schackdraget får man ju helt klart ge AIK och erkänna att det var lyckat. Ännu en "detalj" som gick AIKs väg kom i 19e min när Jesper Granqvist tappade bollkontrollen på egen planhalva, blev av med den i momentet efter och vips så var Johan Esplund i bra läge in från vänster och satte 1-0 högt bakom Svensson. Såklart olyckligt för både Byn och Jeppe men finns inte på kartan att jag skulle klandra Jeppe (eller om det varit någon annan) för det utan sånt där händer i alla matcher. Ibland har man sånt med sig men ikväll var en sån kväll där vi hade såna saker emot oss istället för med oss. Medstuds och motstuds kan man väl också kalla det och det brukar också heta att sånt gör man sig förtjänt av och det förtjänade väl inte riktigt Byn denna kväll kanske...

2-0 kom sen i 29e min på AIKs 5e hörna och som retfullt smet in mellan benen på Edsbyspelarna på mållinjen. Motstuds igen för Byn. Målskytt Alan lögnaren, han som minst av alla i denna matchserie förtjänar medstuds. Funnits det nån rättvisa i världen så skulle ju Lögnaren sett den här matchen från läktarplats och den där figuren får lagkamrater för mig hylla hur mycket dom vill att han är trevlig och bra på sidan om. För mig är han rökt för ALLTID. Mår han bra inombords och sover gott om nätterna så ja, grattis till det. Då är vi som människor skapt på HELT OLIKA sätt för jag fixar inte såna oärliga personer. Usch!

2-0 i paus och jag var egentligen förbannad redan från start för att sändningen började krångla efter en minut (fel hos mig antagligen) så jag kände redan där att det här är inte min/Byns kväll. Så jag har svårt att bedöma det rättvisa i tvåmålsledning för AIK i paus. Bisittare Anders Jakobsson sa att ett måls ledning speglat det hela bättre och då Anders i min värld en vettig och bandykunnig person stämmer det säkert. Var säkert 2-0 målet som inte skulle ha räknats då!

Sen fick vi aldrig riktigt liv i den här matchen i andra halvlek heller. Jonas Edling åkte på en kompensationsutvisning i 44e min vilket gjorde att Byn startade andra halvlek en man kort. Under den perioden gjorde Byn det bra men svårt att skapa klara lägen med en man kort, speciellt en sån här kväll med AIKs starka defensiv. Byn hade sen en bra period på dryga 10 min direkt när man blev fulltaligt där man fick lite tryck på AIK men även då utan att komma till dom riktigt heta lägena. Det var nära men föll på siste man några gånger men som sagt, kanske vi inte förtjänade mer än så ikväll.

Med ca 20 min kvar kom så 3-0 till AIK och både det målet och sen 4-0 i 85e min gjorde samma spelare som gjorde 2-0. Även före det så fick man aldrig riktigt upp hoppet i matchen utan Byn hade inte riktigt kraften att forcera AIKs defensiv den här kvällen. Så vi får helt enkelt erkänna oss besegrade av ett för kvällen starkare lag, går inte att komma runt det med en massa "tänk om".

Vi får därmed göra bokslut för den här säsongen. Så här tätt inpå och när man får sitta på förlorarens sida så känns det ganska svårt att få till en vettig summering. Blir säkert mer sugen på nåt sånt om nån dag i så fall. Edsbyn har i alla fall gjort ett fantastiskt slutspel och fått rätsida på en säsong som annars varit ganska omtumlande. Det finns en urkraft ingjuten i väggarna på Ön och när Byn plockar fram den så går inget lag säker och det hade varit så otroligt skönt att vinna ikväll och tagit en seger både för Byn, bandysverige och för rättvisan. Nu orkade vi inte riktigt det men Byn faller med flaggan i topp i alla fall, tror ingen tycker något annat efter dom sista veckorna.

Återstår att se vad som händer nu då det verkar vara närmast totalsmitta av corona i både Villa och Sandviken. Blir inte förvånad om våra antagonister ikväll vill att SM-Finalen ska spelas till varje pris på lördag ändå och som enligt schemat och annars hellre tar ett w.o. än flyttar finalen. Spelarna lär inte vilja det men det lär vara hövdingen som bestämmer riktlinje där antar jag.

Jag återkommer med några rader på ONSDAGKVÄLL om det är ok (?). Då med summering Slutspelsutmaningen och HUR och när ni ska betala det. Kanske Farmers också till dess hinner summera vad deras insamlingar under säsongen har gett till föreningen så kan jag redovisa det också. Oavsett om så blir fallet eller inte så vet jag i alla fall att VI TILLSAMMANS FYLLDE ARENAN och bara det ger ju en summa på (minst) 107 500 kr (4300st x 25 kr). Dessa pengar går direkt till Miljonklubben!

"Vi hörs på onsdagkväll" alla fantastiska Edsbysupportar och läsare här. Tack för nu.

SM-SEMIFINAL 5:5
AIK-EDSBYN 4-0 (2-0)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png