Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Edsbyn gjorde jobbet mot seriejumbon

14 FEB 2020 22:15
En total överkörning blev det ikväll när Edsbyn vann med hela 15-2 (8-0) mot seriens särklassiga jumbolag Åby/Tjureda. Fyra nya mål av skytteligaledare Oscar Wikblad, och fem mål av Simon Jansson.
  • Skapad: 14 FEB 2020 22:15

En sån här match finns det inte så mycket att skriva om. Nästan lite tråkigt att skillnaden ska vara så stor mellan två lag i Elitserien men det är ju inte Edsbyns fel. När Åby ikväll dessutom saknade sin bäste spelare Filip Bringe hade man inte minsta lilla att sätta emot utan Edsbyn gjorde nästan mål när man kände för det och det gjorde man alltså femton gånger.

Simon Jansson var hungrigast denna kväll och belönades med fem mål för det. Fokuset låg väl annars mer på Oscar Wikblad och hans jakt på segern i Elitseriens skytteliga och med fyra gjorda mål ikväll har han nu två upp på Martin Söderberg som gjorde två för Broberg borta mot Västerås. Sen vet jag inte om Edsbyn aktivt jagar Villas målskillnadsrekord från förra säsongen på +114 mål men oavsett så hämtade man in en hel del där ikväll och Byn ligger just nu på +111 mål inför sista omgången.

Antalet insläppta mål är efter kvällen 48 mål så där kommer Byn att radera ut Villas rekord från förra säsongen på 60 insläppta mål. Henrik Karlström vaktade kassen ikväll och höll nollan länge men blev tvungen rafsa att ut två bollar ur nätet till slut.

Det enda som lite oroar undertecknad är att vi får spela många matcher i rad här som inte gäller så mycket och där tempot och intensiteten blir därefter. Sen nästa lördag ska vi klara av att "trycka på knappen" och prestera igen mot en motståndare som oavsett vilken det blir slår ur underläge och har allt att vinna. Vi bör kunna hantera det också men det är ändå något som gnaver lite men samtidigt så måste det ju i längden ändå vara en fördel att inte behöva kriga ända till sista omgången utan vi kan istället förbereda oss bra inför kommande slutspel.

Före match avtackning av Daniel Liw och Daniel Välitalo, två väldigt stora spelare i Edsbyns historia och som alltid kommer att vara ihågkommen. Hade faktiskt hoppas att bägge skulle tilldelas "en plats i Arenan" på något sätt men så blev inte fallet. Det behöver ju inte vara detsamma som att deras nummer pensioneras utan man kan ändå hyllas med en plats någonstans på t.ex. Arenans väggar tycker jag. För hur det än är så har Edsbyn haft sin i särklass största storhetstid i föreningens historia under 2000-talet med bl.a. dessa två spelare involverade och den historien bör bevaras för, främst, framtida yngre supportrar på något sätt tycker jag. Välitalo har varit med och vunnit alla sju SM-guld Edsbyn tagit under 2000-talet och Liw har ett mindre, alltså sex guld (var proffs i Ryssland 2006/07). Sånt bör ge en plats på Arenans vägg i min värld men det är vad jag personligen tycker.

Idel hemmasegrar i kvällens omgång och det klarnade väl en hel del i tabellen inför sista omgången. Kvällens "ögonbrynshöjare" stod Motala för som vann med 9-2 hemma mot samma AIK som i senaste omgången vann med 9-1 hemma mot Bollnäs! Det gör att Motala passerar Vetlanda i tabellen och är ny 8a men har för dålig målskillnad för att nå AIK (2p och 14 mål efter) så just nu tyder väldigt mycket på att Motala-Vetlanda möts i en åttondelsfinal och AIK-Hammarby i den andra. Detta om Broberg gör sin plikt och vinner sista matchen hemma mot Hammarby vilket man bör göra på ren motivation. För Hammarby (och AIK) skulle det ju vara ekonomi i att möta just AIK i åttondel om man i alla fall ska spela åttondel så tror inte Bajen sliter ihjäl sig för att vinna på söndag i Söderhamn.

Vänersborg tog en högst nödvändig seger hemma mot Vetlanda med 4-3 och får därmed till en helt avgörande match i sista omgången borta mot Sirius om plats 11 och 12. Kryss räcker för Sirius för att hamna 11a och i ingenmansland medan Vänersborg måste vinna matchen för att undvika 12e plats och kvalspel. Där har vi sista omgångens mest spännande match!

Sista omgången spelas kl 15.00 på söndag och Edsbyn möter alltså Vetlanda borta. Efter att alla matcher är slut sker slutspelsvalen i Sportradion, alltså runt kl 17.00. Det är väl ingen idé att spekulera för mycket men blir det Motala-Vetlanda i en åttondel så lär Byn välja mellan segraren där eller Broberg i kvartsfinal är känslan. Dock kan fortfarande mycket hända och det är ju faktiskt sällan det går helt som man tror i en hel omgång den här säsongen!

Önskar trevlig helg!

EDSBYN-ÅBY/TJUREDA 15-2 (8-0)
Edsbyns mål: Simon Jansson 5, Oscar Wikblad 4, Jonas Edling 2, Mattias Hammarström 2, Tuomas Määttä, Ted Hedell

Publik: 1323

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil