Hoppa till sidans innehåll

Delad pott mot Sandviken

20 DEC 2020 20:22
Det blev till slut 5-5 (4-3) mellan Byn och Sandviken ikväll efter att Sandviken kvitterat i matchens slutminuter. En bra match som nog landade i ett rättvist slutresultat.
  • Skapad: 20 DEC 2020 20:22

Lite svårt att veta vilket ben man ska stå på direkt efter matchen. Nöjd med kryss i en hemmamatch är ju sällan en Edsbysupporter. Nöjd med ett kryss när vi haft ledningen med 5-3 och tappat till 5-5 är vi sällan heller. Men nöjd med 5-5 med dom förutsättningar vi haft inför matchen kanske vi ändå ska vara.. Jag bestämmer mig för att stå på det nöjda benet faktiskt med allt som varit senaste tiden.

Dessutom är Sandviken ett bra bandylag och en värdig motståndare som antagligen kommer stöka till det för de flesta lag i den här serien. Ändå om man jämför deras insats ikväll mot den förra söndagen när man vann med 3-4 borta mot AIK så var nog den mot AIK snäppet vassare av SAIK. Men hög kapacitet finns och när man ikväll även visade upp ett starkt hörnskytte så faller för mig den sista pusselbiten på plats för att ranka Sandviken som ett lag som kan utmana ända fram till Studenternas faktiskt. För skyttet har jag trott varit något som skulle göra att SAIK inte skulle räcka till i den kampen...

Edsbyn gör helt klart en bra match och jag blir imponerad av att Byn kan prestera så här bra ikväll! Alla spelare fanns också tillgängliga så Byn hade ordinarie uppställning. Hade Byn vunnit ikväll så hade det nästan känts bragdartat och har vi gjort det tror jag det har gett Byn en rejäl boost och att vi blivit svårslagna en tid framöver. Jag hoppas insatsen ändå kan ge den boosten då det blir tätt med matcher framöver nu.

Även om spelet var klart över medel bra ikväll så var det ändå hörnor som var lite av grejen i den här matchen! Ändå inleddes det hela med tre spelmål där SAIK, som var bäst i upptakten, gjorde 0-1 efter 3 min genom Albin Bjerkegren. Mattias Hammarström, som jag tycker gjorde säsongens bästa insats ikväll, kvitterade till 1-1 när han tog hand om en förlupen andraboll och pricksköt i mål efter 11 min. Där hade Byn en bra period som även gav 2-1 när Robin Öhrlund gjorde förarbetet och kapten Edling ordnade nätrassel efter 14 min.

Jonas Edling i ny huvudroll i 16-17e min där han först hade ett friläge som Joel Othén snyggt räddade till hörna. På hörnan dock revansch för Edling som med stor bestämdhet borrade in 3-1 bollen i nät. Då hade ännu inte Sandviken haft sin första hörna men när man väl ordnade en sån så satte Hannes Edlund 3-2 efter 21 min och det var match igen.

Inte nog med det, på deras andra hörna kom 3-3 också! Underbara sekvenser inom minuten där när först Daniel Berlin avlossade en projektil som hade suttit precis under ribban men Anders Svensson fick mirakulöst nog upp högerhanden och tippade till hörna! På vänsterhörnan backade Viktor Berling in i straffområdet som är så populärt numera och fick till en praktsmäll som satt i nät som ett smäck! 3-3 efter 26 min.

Sen tyvärr problem med sändningen så ungefär den närmsta kvarten försvann totalt! Ett mål föll under den tiden och åter på hörna och denna gång Edsbyn och Simon Jansson som sköt sig fram till ny ledning i 33e min. 4-3 stod sig sedan till paus och det var kanske rättvist ändå med knapp Edsbyledning så långt då Byn hade lite mer än SAIK spelmässigt, i alla fall av den halvtimme vi fick se.

Inför andra var min största oro hur Byn skulle klara sista 20 min. Ofta får man i jämna matcher där ett kvitto på hur lagen gjort jobbet under matchens första 70 min och ikväll fanns helt klart oron att Byn inte skulle orka matchtiden ut då förberedelserna inte varit idealiska.

Min känsla var att Byn behövde en tvåmålsledning in i matchens sista 20 min för att hålla undan och med facit i hand var det också vad vi hade behövt. Byn började andra halvlek bäst och hade lägen genom både Tisen (höll bl.a. på skjuta sönder hjälmen för Berlin på en hörna) och Mattias "Taggen" Larsson, en boll i stolpen, strax efter. Sandviken hade också lägen där Lukas Widman brände den bästa efter timmen och vi hade fortsatt 4-3 med oss in i sista halvtimmen.

Där kom så 5-3 Byn efter 62 min när Daniel Popa med en underbar lyra friställde Oscar Wikblad som fri med Othén inte gjorde något misstag och vi hade vår tvåmålsledning. Tyvärr för Byn så hann vi inte mer än jubla klart så satte Hannes Edlund 5-4 minuten efter när han drog dit ett långskott där en skymd Anders Svensson fick kapitulera. Just i såna situationer kanske ändå ålder kan spela roll känner jag för den tror jag en tio år yngre Sverre tagit ändå fast han varit skymd men det är ju samtidigt en fråga utan svar.

Sen mattades matchen en aning och Byn var lite mer noggranna i sitt spel förutom att man tappade boll på fel ställen vid några tillfällen som höll på ställa till det. Byn höll sånär på att "döda" SAIK:s förväntade slutoffensiv tack vare det men sista 10 min kom ändå SAIK i någon form av slutoffensiv mot Byn som hamnade allt längre ner i banan. En hörna i 88e min var det som skulle ge kvitteringen och det var åter Hannes Edlund som höll sig framme och fick in en retur efter att Svensson gjort en superräddning på första skottet.

Edsbyn var sen det lag som fick två chanser till avgörande via två hörnor där våra ess i den grenen, Tisen och Edling fick varsin chans men SAIK täckte undan bägge två.

Så 5-5 och en poäng var vad vi fick med oss till slut. Som sagt, jag själv bestämmer mig i alla fall för att vara nöjd med den i det läge vi nu är. Samt att det var i en match mot just Sandviken som är lite av säsongens dark horse är min känsla. Det spelas mer bandy och delas ut mindre SAIK-rövar i dagens upplaga än tidigare årgångar och då har man också lättare att tycka att Sandviken förtjänar mer beröm. Så känner jag i alla fall!

Ny match redan på TISDAG då Edsbyn åker till Frillesås för match. Säsongens längsta resa för Byn och skönt att stöka av både den och Vetlanda borta redan innan nyår och speciellt nu då spelschemat blir rejält tajt framöver.

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Daniel Popa
+ Mattias Hammarström

EDSBYN-SANDVIKEN 5-5 (4-3)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Mattias Hammarström, Simon Jansson, Oscar Wikblad

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil