Hoppa till sidans innehåll

Byn avgjorde sista kvarten

30 DEC 2021 23:07
Edsbyn blev delvis utmanad av Sandviken ikväll men efter en bra tagen timeout i andra halvlek så fick Byn bättre ordning på maskineriet igen och kunde till slut vinna med 6-2 (2-0).
  • Skapad: 30 DEC 2021 23:07

Det ordnade sig till slut ikväll också även om Sandviken blev lite närgången där runt timmen spelad. Då hade SAIK redurcerat till 2-1 och hade även nåt halvläge till som kunde resulterat men när Martin Frid satte sitt andra hörnmål till 3-1 i 76e min så kunde Byn sen gå ifrån. Matchen lämnar för mig ett frågetecken efter sig då Samuli Helavuori utgick direkt efter att han gett Byn ledningen med 1-0. Samuli var in en kort sväng och testade i slutet av halvleken men klev av igen. Jag vet faktiskt inte vilken typ av skada det handlar om (?).

Edsbyn till spel utan Oscar Wikblad ikväll igen. Jesper Granqvist var tillbaka men inte fullt återställd och började som mittfältsavbytare men blev under matchens gång sen mestadels vänsterhalv. Då Jeppe varit tröt orken lite emellanåt men då täckte Rasmus Skarps upp där samt även Vadim Arkhipkin under en kort period. Sandviken vad jag kunde se ordinarie och unge Wille Larsson (16 år?) fick fortsatt förtroende som högerback trots att Rasmus Forslund var tillbaka.

Matchen i sig kanske ingen stor tillställning men Sandviken hade en bra defensiv som gjorde det svårt för Byn att hitta igenom och Byn hade detsamma när Sandviken försökte. Edsbyn hade ändå tyckte jag bra kontroll på det här och spelade med ett högre bolltempo än Sandviken under främst första halvtimmen. I mål gav det ändå "bara" 1-0 i 23e min när Ted Hedell skickade fram nämnde Samuli som fick öppen gata in från vänster och satte 1-0 i bortre burgaveln bakom Joel Othén. Samuli måste ju ha fått nåt rapp eller liknande i den sekvensen, annars har jag svårt att förstå vad som hänt.

Sandviken tog en timeout i 28e min och det var också ett tecken på hur matchbilden såg ut just då med Edsbyn som styrande och väldigt mycket försvarande utan boll för Sandviken. Det jämnade väl ut sig något efter timeouten men Byn kunde ändå öka på till 2-0 i 34e min när Martin Frid drog dit Byns fjärde hörna, ett lågt skott som smet in mellan benskydden på linjen. Så långt allt väl. Det som sen väntade blev en förryckt sista kvart och störst orsak till det var faktiskt domartrion som nästan helt tog över scenen.

Egentligen började allt med en i mina ögon horribel offsideavblåsning på Jimi Heinonen nån minut efter Byns 2-0 mål. Att linjedomaren kunde få det till offside när han dessutom var så bra placerad var en bedrift i sig! Jag brukar inte lägga krut på domare för det är säkert inte så lätt alla gånger men Team Hillerius krånglar ofta till det för sig själv tycker jag och inget undantag ikväll. Det höll faktiskt på att få Byn ur gängorna och det kändes som Sandvikens chans inför andra, att Byn skulle fokusera på fel saker.

Det var som sagt lite på väg att ta den vägen då Byn även inledde andra halvlek lite ur gängorna. Inte den fokus vi vant oss vid så anar att även en del av pausminuterna ägnades åt domarinsatsen. Sandviken skulle utnyttja det till reducering 2-1 genom Samuel Heeger som satte ett distansskott välplacerat tätt intill Oscar Löfströms vänstra stolpe. Löfström i mål ikväll, hade en lugn första halvlek förutom ett distansskott som han fick sträcka ut på och tippa till hörna. Lite mer att göra i upptakten av andra och skulle väl i den bästa av världar kanske kunnat ta 2-1 bollen men var nog aningen skymd i skottögonblicket också. I övrigt inget att anmärka på, vi har TVÅ bra målvakter!

2-1 blev det oavsett följt av en timeout direkt efter av Byn. Det var en bra tagen timeout efter en svag upptakt av halvleken av Byn. Nu rättade inte allt till sig direkt efter den heller men hyfsat snart började Byn äga mer boll igen och då kom vi också till fina lägen offensivt. Rasmus Skarps hade två bra lägen men som inte ville in, det andra läget efter ett klockrent stolpskott av Edling i förstaläget och retur ut till Rasmus. Det började väga över till Byn igen här men så åkte Ted Hedell på en 10a och det avtog lite igen.

Edsbyn ordnade dock den perioden med en man mindre på ett bra sätt även om det fanns lägen för SAIK till kvittering under perioden. När Ted väl kom in igen så var Ted själv starkt bidragande till att bägge poängen skulle hamna i hemmafavör till slut. Början till slutet kom när Martin Frid satte sin andra hörna fram till 3-1 i 76e min, det syntes nästan redan där att lite luft gick ur Sandviken. Albin Airisniemi hade dock ett ypperligt läge till 3-2 som han sprätte över och utanför i 78e innan istället Ted Hedell bjöd på matchens prestation fram till 4-1 Byn som drog täcket över Sandviken. Tommi Määttä matade fram Ted i lite samma spår som Samuli gjorde 1-0 i första men Ted hade 2-3 vita att passera också men gjorde det med ackuratess innan han skickade upp bollen i bortre krysset bakom Othén. Tid 79 min.

Nu var det här över för SAIK hade inte kraft att komma tillbaka och fick dessutom Jesper Jansson utvisad en andra gång. Numera vänsterhalv denne lite (för) temperamentsfulle Jansson men ingen succé där ikväll i alla fall. Vadim fick välförtjänt sätta en boll fram till 5-1, lite medstuds men kallt avslut och det var han värd Vadim efter ännu en stark arbetsinsats. Vadim verkar trivas och må bra och vi trivs också när vi ser honom spela bandy numera efter en lite trevande start i Byn men nu är det en annan Vadim vi får se.

Linus Forslund reducerade till 5-2 innan Jesper Granqvist väldigt beslutsamt och med sina sista krafter drog iväg på en egen rajd som ledde ända till offensivt straffområde innan SAIK ojust skickade Jeppe i isen. Straff Byn och i Oscars frånvaro fick Tisen hålla bössan varm och 6-2 satt säkert bakom Othén.

Nästan lite roligt att vi verkligen fick slita för att få med oss dom här två poängen ikväll. Inte bra i långa loppet om det går så pass lätt som det nu gjort mot Bollnäs och Vetlanda att inkassera två poäng heller utan det var mer "på riktigt" ikväll. Starkt också att göra det utan Wikblad och sen även det med Helavuori samt med Jeppe konditionsmässigt inte i fullt trim. Ett styrkebesked i sig. Sandviken gör defensivt en bra match men offensivt känner man ändå inte igen SAIK mot förra säsongen. Det lyste mer om SAIK förra säsongen som då tycktes ha lika roligt som Byn har det den här säsongen. Känns lite som lågan inte brinner på samma sätt den här säsongen SAMT att Daniel Berlin inte är tillbaka där han vill vara efter sin skada. Spelar med ett knäskydd vad jag förstår och saknar trycket i åkningen som fanns förra säsongen. Spelar väl på max 70 % och då hamnar hela SAIK på 70 % är känslan.

Tror ändå Sandviken kommer att vara bra när det väl vankas SM-slutspel och är nog inte att rekommendera att riskera att möta dom då. Edsbyn stabilt bra och med en hög lägstanivå och än en gång vann vi andra halvlek ganska klart och sånt är alltid värdefullt att ha med sig. Ikväll avgjorde vi sista kvarten, det tror jag man som lag mår bra av att göra emellanåt.

Nu två dagar utan match innan det är dags för Tellus borta på söndag med avslag 14.30. Hoppas vi hinner lappa ihop Samuli till dess och hoppas Wikblad frisknar på också. En match Byn ska nypa såklart men man ska inte underskatta något lag i den här serien, fråga Vetlanda! Som ikväll lyckades förlora med 4-5 hemma mot Örebro som därmed tog sin första seger i Elitserien! Det kan nästan bara hända i Vetlanda, seriens jojo-lag utan konkurrens. Vi får se i slutänden vilken betydelse dom två förlorade poängen kommer att ha för Vetlanda. Samtidigt grattis till Örebro som för ca 3v sen var värd både en och två segrar men klarade inte att knyta ihop det då. Nu när det redan är halvkört så kom den, snyggt jobbat.

Ted Bergström Heramb är annars kvällens spelare! Han gjorde alla FEM målen när Sirius vann med 5-3 hemma mot Bollnäs. Viktiga poäng på spel och att dom hamnade i Siriusägo var väl ändå väntat men ändå en match där det fanns skrälläge för Bollnäs. Hammarby passade då på att hämta in 2p på Bollnäs och Vetlanda när man krigade till sig segern hemma på Zinken med 4-2 mot Vänersborg. Ytterst nödvändig seger! Plats 10-11-12-13 blir med all sannolkhet ett race mellan Vetlanda, Bollnäs, Frillesås och Hammarby där två av dessa hamnar i kval till slut. Spännade att följa då många inbördes matcher mellan dessa fyra lag också återstår. Sen håller jag fortsatt en tumme för att Rättvik ska blanda sig i där också men det kanske är för långsökt ändå.

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Vadim Arkhipkin
+ Mattias Larsson

Då önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR så hoppas vi 2022 för Byns del fortsätter lika som 2021 slutade.

EDSBYN-SANDVIKEN 6-2 (2-0)
Edsbyns mål: Martin Frid 2, Samuli Helavuori, Ted Hedell, Vadim Arkhipkin, Mattias Hammarström

Publik: 736

Skribent: Håkan Brindholm
E-post: This is a mailto link

7.png

MK-logomedartal.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png