Hoppa till sidans innehåll

Broberg vann derbyt mot Byn

15 JAN 2021 21:35
En händelserik dag och ingen bra dag med Edsbymått mätt. Det blev förlust i derbyt mot Broberg med 4-2 (2-1) och Robin Öhrlund lämnar Edsbyn! Den såg man inte komma!
  • Skapad: 15 JAN 2021 21:35

En olycka kommer sällan ensam brukar det heta! Så inte denna dag heller, definitivt inte. Strax efter kl 16 publicerade Bandypuls en nyhet att Robin Öhrlund var på väg att lämna Edsbyn! För undertecknad kom det som en blixt från klar himmel ska jag säga. Det är nu också bekräftat att Robin lämnar Edsbyn för fortsatt spel i Gripen i Allsvenskan. Det lär väl antagligen komma någon kommentar från någon/några parter som kan ge lite mer klarhet i det hela. Tråkigt oavsett och det finns sällan några vinnare i sånt här.

Dessutom fick vi inkassera vår andra förlust för säsongen när ett effektivt Broberg kollrade bort ett mer ineffektivt Edsbyn och till slut vann med 4-2. Rättvist? Ja jag vet inte, jag är rödblå och tycker ju inte det men samtidigt fullföljer ju Broberg sin matchplan bättre än Edsbyn och vinner väl därför så ja, kanske nån rättvisa i det då i så fall.

Edsbyn hade ju också en matchplan såklart och det lär ju ha varit att trötta ut Broberg som haft coronapaus för att sedan "sticka kniven i dom" sista 20-25 min. Min känsla efter första halvlek var trots underläge 2-1 i paus att den matchplanen kommer att hålla då jag hade svårt att se Broberg stå emot Byn under sista 20 min då jag tyckte Byn höll bra tempo i sitt spel.

Men Broberg gjorde sina mål i psykologiskt viktiga lägen vilket till slut Byn inte mäktade med att reda ut. Byn genom Mattias Hammarström tog annars tidig ledning i 6e min via att snabbt och fint anfall där Simon Jansson assisterade till målet. Sen gjorde Anders Svensson en strålande skridskoparad på Brobergs första läge genom Jonas Engström i 8e min men därefter var det sen "bara Edsbyn" under lång tid i matchen. Med ett undantag, att Broberg stack upp, ordnade sin första hörna och då ringde det genom Jonas Nygren och 1-1 efter 11 min!

Edsbyn fick dock inte ut så mycket i form av klara målchanser genom sitt bollinnehav men känslan var ändå att dom kommer vi få i andra halvlek då Broberg kommer tröttna! Istället nytt Brobergsmål i 22a min när Jaako Hyvönen ordnade en straff som Martin Söderberg satte ovanför huvudet på Svensson. 2-1 Broberg, så långt inte rättvist!

Därefter blev Broberg bättre däremot och hotade Byn mer och hade bl.a. sitt i särklass bästa anfall så långt i 26e min där Engström sånär gjorde 3-1. Broberg även farliga med tidiga lyft i sitt spel som satte lite huvudbry i Edsbyn. Byn hade två "nästan-mål" på hörnor i 29e (Daniel Popa) och i 31a min (Hasse) men det är som förgjort att göra hörnmål just nu. Hur det kan bli!

Så 2-1 stod sig till paus men jag var faktiskt ganska lugn ändå då man ju sett att Byns sista fjärdedel av matcherna är tunga att stå emot igen nu medan Broberg rimligtvis borde tröttna!

Andra halvlek och Byn fortsatt med taktpinnen i matchen men det kan man absolut inte ta ifrån Broberg att kriga det var dom beredd på att göra denna kväll! Byn kom inte in i straffområdet för att skaffa målchanser hur mycket man än försökte utan det tog stopp utanför straffområdet. Martin Frid hade ett bra läge men i lite obalans sköt han utanför och Edling hade en hörna som stoppade i muren på mållinjen men in ville inte bollen.

Det gjorde den dock när Broberg efter att ha varit mest på egen planhalva så långt i halvleken stack upp och ordnade en hörna i 67e min. Jonas Nygren igen och Broberg gjorde psykologiskt viktiga 3-1. Nu började jag tvivla lite också... Men nytt hopp när Ted Hedell påpassligt var framme och petade in en retur från Rehnwall i 70e min till 3-2 och Byn hade ett mål upp igen med 20 min kvar.

Edsbyn försökte forcera men under en period här så klickade passningsspelet en hel del och just efter ett bolltapp och omställning kom istället 4-2 Broberg i 73e min. Finurlige/duktige Rasmus Linder inblandad i första läget när han snyggt lämnade bakom rygg till Nygren som i sin tur matade fram Erik Jonsson i fritt läge in från höger och han satte snyggt 4-2 i bortre krysset bakom en chanslös Svensson.

Efter det kom Byn aldrig riktigt nära då Broberg fortsatt försvarade sig bra och verkligen ORKADE i 90 min vilket man får lyfta på hatten för! Broberg vaskade t.o.m. fram en straff i slutminuterna men en i mål fick räcka för Sverre som mycket snyggt enhandsräddade till hörna. Så hemmaseger 4-2 till slut. Som sagt, rättvist eller inte? Det beror väl lite på hur man mäter rättvisa i så fall. Spelmässigt Byn i förarsätet i stora delar av matchen men Broberg starka defensivt och effektivare än Edsbyn vilket blev avgörande.

Säkert en omtumlande dag för Byn som såklart antagligen vetat att Robin lämnar så även utifrån det tycker jag Byn gör en klart godkänd insats. Nu får vi försöka landa i det här och TILLSAMMANS samla ny kraft i dom nya förutsättningarna. Sportsligt så bör ju Byn tappa i slagstyrka då ju Robin är en spelare som sniffar på landslaget. Samtidigt kan ju inte allt ha fungerat klockrent "innanför dörrarna" i Arenan heller tänker jag om nåt kan utmynna i nåt sånt här och då kanske Byn också kan samla kraft ur det hela. Spontant väldigt tråkigt i alla fall är känslan.

En del konstiga resultat i övriga matcher men där ETT resultat verkligen sticker ut! AIK-Vetlanda 12-13! Ska man skratta eller gråta? Vetlanda ledde med 8-3 i paus. AIK var vid ett par tillfällen två mål ifrån med hyfsat med speltid kvar men sen gick Vetlanda ifrån igen. AIK:s sista mål till 12-13 kom med 12 sekunder så det blev ingen dramatik på slutet. Pelle Fosshaug fick i veckan kicken från AIK Dam då resultaten hade mer att önska i guldjagande AIK. Kan t.o.m. Muhrén hänga löst tro? Kanske!

Frillesås skrällvann med 4-2 borta mot Sirius så hade man spelat en dubbel med Vetlanda + Frillesås ikväll så hade det nog klirrat till bra! Vbg-Motala 2-2 och Västerås-Hammarby 4-2 medan Bollnäs-Villa står 2-2 i paus i skrivande stund.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Simon Jansson
+ Anders Svensson

Nästa match = På söndag kl 17.00 borta mot Vänersborg.

BROBERG-EDSBYN 4-2 (2-1)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström, Ted Hedell

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil