Hoppa till sidans innehåll

AIK studsade tillbaka och kvitterade

16 MAR 2021 23:22
Racerbandy ikväll och AIK stod som segrare när krutröken hade lagt sig med 6-5 (3-1). Edsbyn kämpade berömvärt trots hopplösa underlägen och kom nästan ikapp men ändå inte. Tyvärr utgick Anders Svensson i paus.
  • Skapad: 16 MAR 2021 23:22

AIK visade muskler ikväll och Byn var över 90 min ett litet nummer för liten men ändå inte så långtifrån. Segern rättvis för AIK men det var en konstig och otroligt rivig match! Det som tyvärr i efterhand kommer stjäla rubrikerna är antagligen ändå att Anders Svensson fick utgå i paus och att han är skadad får man väl tyvärr förutsätta... vilken typ av skada har jag ingen aning om och jag kan inte minnas nån speciell situation i första där det ska ha hänt heller men det lär det ju ha gjort då antagligen. Vi får vänta och se hur Edsbyn kommenterar det hela.

AIK fick ju rena drömstarten i den här matchen och ledde med 2-0 redan efter 2,5 min! Inte den start man hade föreställt sig. Den starten satte ju rejäl prägel på matchen såklart även om Edsbyn snabbt skakade av sig det hela och dessutom hade TVÅ frilägen i 13e och 16e min som matchens lirare Andreas Bergwall räddade bägge (!) från Hedell och Tisen Hammarström. Reducering kom ändå genom Hasse Andersson på hörna till 1-2 efter 20 min. Där hade Byn sin klart bästa period i första halvlek och alltså jäklar vad lägen Byn skapade lägen i den här matchen när man summerar efteråt! Men Bergwall var makalöst bra i AIKs mål!

Tyvärr drog vi på oss två utvisningar i tät följd mitt i halvleken och AIK utnyttjade det till 1-3 William Arvidsson när det blev för glest i Byns försvar, tid 31 min. Alan Dzhusoev som var tillbaka efter avstängning ikväll var delaktig i alla tre AIKs mål med två assist och ett eget mål. 1-3 stod sig till paus och det var helt rättvist att AIK ledde så långt men ändå intressant att Byn skapar så många lägen under den relativt korta period Byn äger matchen i första halvlek.

Andra halvlek och ingen Sverre kom in till spel då. Henrik Karlström fick den, får man väl säga, otacksamma uppgiften att värma upp och ställa sig i kassen i andra. Absolut ingen skugga ska falla över Henke som jag tycker gjorde en jättebra insats och tog det han skulle och även lite till. Målen var det inget att göra på. Starten på halvleken liknade mer söndagens match där Byn mer tog hem laget igen men det var väl bara första kvarten ungefär, sen var det körning igen! Tyvärr för vår del så kom 1-4 på straff genom Erik Petterson under den här första kvarten och matchen kändes rinna ifrån oss.

IMG_3341.jpg

Men Edsbyn hade definitivt inte gett upp och jag undrar hur många klara lägen Byn hade sista halvtimmen som det INTE blev mål på trots att vi ändå GJORDE fyra mål?! Plus ÅTTA resultatlösa hörnor. Jag vet inte men jag har sällan sett så många tankade Edsbyspelare med inställning att "köra" i samma match som ikväll, problemet var den där förbenade matchupptakten som gjorde att vi fick ett handicap att jobba ikapp vilket blev övermäktigt.

AIK och Erik Pettersson gjorde 1-5 på hörna i 76e min och alltså den smällen i nättaket!! Alla borde spela med galler känner jag! Då var det ju över såklart. Men det fattade inte Byn utan dom körde vidare ändå... AIK drog i och för sig tillbaka sina styrkor och bjöd lite in till det också men Edsbyns sista kvart är oavsett helt otroligt bra och det ger mig fortsatt hopp i den här matchserien. 2-5 i 79e Tisen straff blev 3-5 i 81a Hasse Andersson, en Hasse som var fantastisk ikväll. Sen har jag FYRA raka hörnor och i alla fall tre grymma Bergwallparader noterade efter det innan AIK gjorde 3-6 på en omställning i 90e... Så orättvist!

Inte ens då gav Byn upp! Utan Martin Frid reducerade till 4-6 i 91a och ny straff gav 5-6 genom Tisen efter 93,15 men då var det bara 15 sek kvar sen så dååå var även Byn tvungna att ge sig. Men jag tycker Edsbyn gör det så fantastiskt bra ändå och visar en fart och inställning som definitivt visar att man inte tänker ge sig utan strid framöver. Jag vet att jag från början tänkte/skrev att ju längre matchserien blir så ökar Byns chanser procentuellt lite för varje match. Jag vidhåller det även efter ikväll! AIKs försvarslinje ser inte speciellt förtroendeingivande ut tycker jag och just det tror jag Byn pratar mycket om!

Vi konstaterar ändå att det är kvitterat i matchserien till 1-1 och nästa match spelas på TORSDAG kl 18.00 i Gubbängen Arena. OBS tiden! AIK dunderfavoriter nu igen såklart men som sagt, kvällen sa ändå nånting tyckte jag och hoppas fler känner detsamma så jag inte är helt ute och cyklar!

I den andra semifinalen står det också 1-1 i matcher efter att Villa vann i Sandviken ikväll med 4-3. Det var en strykare om det ens var rättvist och jag tror i alla fall inte att Villa tar två raka till och vinner det här med 3-1 i matcher. Sandviken kan absolut fortsatt vinna över fem matcher tror jag. Öppet!!

Faktiskt osäker på om jag hinner med nåt Inför i morgon. I så fall kommer det nog väldigt sent, vi får se. Ni överlever nog ändå annars också! :)

SPELARBETYG:
+++ Hans Andersson
++ Ted Hedell
+ Mattias Hammarström

SM-SEMIFINAL 2:5
EDSBYN-AIK 5-6 (1-3)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Hans Andersson 2, Martin Frid

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link

7.png

Logo 2021.png

 

bbw

    Strokekampanjen

   

bandyfeber-logo_320x320.png

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

2021CCM_FT4P_Skate_EuroWeb_140x350-EN.jpeg 


 

 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 


  


  


 

shine_data_nyil 


  


Elektra_Vit_rodbg_CMYK_1 kopia.png


LoggaTuppz.png