Hoppa till sidans innehåll

Villa numret större än Byn

31 OKT 2018 21:59
Det blev förlust men en hedersam sådan borta mot Villa ikväll, hemmalaget vann med 5-2 (3-1). Edsbyn var med i matchen men ändå inte på nåt sätt, Villa hade bra kontroll och Byn hade behövt mer stolpe in för att kunna utmana.
 • Uppdaterad: 31 OKT 2018 21:59

Tror Edsbyn ändå åker hem hyfsat nöjda trots förlust med tre mål ikväll. Villa borta är det väl tveksamt om något lag kommer vinnande från den här säsongen, inte i seriespelet i alla fall tror jag. Även om jag inte blev jätteskraj av det Villa vi fick se ikväll men dom är ändå stabilt bra och ett riktigt starkt lag både defensivt och offensivt.

Hemmalaget fick också en drömstart med 1-0 redan efter 37 sek! Edsbyns försvar blev då överrumplade alternativt försökte ställa offside men i så fall misslyckades helt med det. Jocke Andersson sopren från halva-halva efter ett lyft från Martin Karlsson och sånt bränner han sällan. Det var väl just den starten vi inte behövde och särskilt inte vårt försvar där Jocke Svensk ju saknades.

Edsbyn kvitterade dock redan i 5e min när Tuomas Määttä i en offensiv attack hittade efter lite bollstudsar Oscar Wikblad i straffområdet och Oscar vispade dit 1-1 bollen. Matchen helt jämn spelmässigt första 20 min där Byn hade i stort sett lika mycket boll som Villa och det var ju Byns chans för att kunna utmana Villa i matchen. Men ju längre halvleken och matchen fortgick så blev nån procent mer Villa i bollinnehav vartefter och man fick ner Byn längre och längre ner i planen. Andra halvan av första halvlek var mer Villas och man gick också ifrån till 3-1 efter två mål av David Karlsson. 3-1 tillkom på hörna men hur domarna där kan missa att Johan Löfstedt solklart kliver in i straffområdet innan hörnan slås i förstår jag inte. Det är faktiskt riktigt dåligt av domarna! Nån domare har ju uppgiften att kolla sånt för om domarna nån gång känner att man felaktigt dömt en hörna nog lyckas man då få det till att nån klivit in lite för tidigt (utan att dom gjort det) för att rädda sig själv. Nej den var dålig tycker jag och 2-1 i paus istället för 3-1 är en viss skillnad även om jag tror det varit samma segrare i matchen till slut i alla fall.

Edsbyn behöver i såna här matcher ligga runt 25 % i utdelning på hörnor för att kunna få med sig poäng hem. Ikväll blev det 0 % då vi inte gjorde något mål på åtta hörnor. Flera av dom dessutom dåligt inslagna så det måste vi hem och öva på. Hörnor har hittills den här säsongen inte varit Byns melodi, var lika på försäsongen också. Men huvudsaken vi har fått ordning på det till februari/mars!

Villa å sin sida satte två hörnmål på 14 hörnor, David Karlsson båda och hans andra gav 4-1 i 55e min i andra. Lika där, ska man ha chans i Lidköping ska man helst nolla Villa på hörnorna. Hade VI vunnit hörnmatchen med 2-0 istället så har vi ju vunnit matchen. Det faller ju på sannolikheten att vi ska göra två på åtta hörnor och Villa noll på 14 hörnor men lite sånt flyt måste man ha med sig för att rubba Villa borta men den medstudsen hade vi inte ikväll.

Matchen dog ganska rejält vid 4-1 och även om Byn gjorde lite småattacker stundtals i halvleken så fick man nästan uppfattningen att Byn mer kände sig hyfsat nöjd med en ”hedersam förlust” än att man ville riskera typ 8-2 i baken genom att göra en rejäl offensiv attack sista kvarten. Byn tog t.ex. ingen timeout för att ”gå för det” och det tyder väl också lite på det.

Jag själv känner mig också hyfsat nöjd med kvällen. Aldrig roligt att förlora men får vi möta Villa fler gånger sent under säsongen så känner jag efter kvällens match att det kanske inte är helt omöjligt att rubba dom ändå om vi då har ”våran dag”. Vi får väl se hur det utvecklar sig, säsongen är lång.

Villas publik kommer antagligen inte att få se det underhållande Villa i år som man är lite bortskämda med. Villa har helt enkelt ett FÖR bra lag nu så alla motståndare lär prioritera defensiven när man ska till Lidköping och helt ärligt så kan ju det bli lite sådär att titta på gång på gång på gång. Men motståndarna vet ju att bjuder man upp till dans så blir man översköljda så det sjunger om det av Villas stjärngäng så då väljer nog nästan alla lag att stå väldigt lågt och då sjunker också underhållningsvärdet. Har den ”bortskämda” Villapubliken tålamod till det (?).

Martin Frid fick pris som bäste Edsbyspelare hörde jag och det är väl en smaksak. Jag tycker i alla fall att det ser intressant ut med Martin som får vara med och starta upp fler anfall nu än tidigare säsonger och får vi fila vidare på det så kan det bli ett bra vapen som avlastning åt främst Hasse och Daniel Popa. Framåt skapar vi väl inte så mycket i en sån här match men det var också ganska väntat. Vi måste sätta dit dom lägen vi skapar och vi brände i alla fall ett par såna som måste vara mål mot Villa borta. Tänker främst på Tuomas Määttäs läge i 2a som dock Jon Karlsson gjorde en fantastisk räddning på. Tuomas försökte en hel del men blev ofta lite ensam i sina attacker och blev då infångad. Vi jobbar på och känslan är att det blir bättre och bättre, känns i alla fall stabilare nu än på försäsongen på nåt vis.

Kvällens matcher i övrigt slutade i favoritsegrar (där också). Västerås körde över Sirius med 10-2 men det känns nästan normalt. Broberg hade länge ”bara” 0-2 borta mot Tellus men gjorde två snabba i slutet och 0-4 ser klart bättre ut än 0-2. Har ingen aning om matchbild och väder men garanterat en skön seger för Broberg. Falun stretade emot länge i Vänersborg. Hade 0-0 i över en halvtimme och sen stod det 2-1 länge också. Jag zappade in 20 sek på den matchen, då tappade Falun boll på mittplanen och Vbg ställde om och gjorde 3-1. Tror ändå Falun gjort bra ifrån sig ikväll och jag tror som jag skrev igår att Vbg inte är speciellt vassa på att föra matcher.

Edsbyns match på lördag borta mot Motala är INSTÄLLD. Ingen skräll det heller utan det var väl mer favorittipset där det också. Dålig reklam för bandyn med alla dessa inställda matcher men det är väl sånt man inbjuder till när man ska starta serien i oktober och tror på is i södra Sverige då. Börja i mitten av november framöver istället och spela lite tätare, hur svårt kan det vara.

Nästa match för Edsbyn = hemma mot Falun på tisdag 6 nov.

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 5-2 (3-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad, Jonas Edling str

Publik: 3258

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
 1. Bandy älskare i Lidköping måste beröma ditt sätt och skriva oftast objektivt och klokt. I mina ögon så kan du din bandy.

  (Tommy 2018-11-08 kl 15:16) Anmäl
 2. Tack Anders! :) Jodå jag förstår att nog fyller sin funktion det här också. Jag är usel på att skriva "kort" även om jag försöker tänka på det.. Det ovan tyckte inte jag var speciellt långt igår när jag skrev t.ex. men när jag kikar på det nu så är det ju ändå "för långt" i många betraktares ögon. Men, men, jag skriver för er som orkar läsa ;) Tack å ha de bra Anders

  (Brindholm 2018-11-01 kl 20:53) Anmäld
 3. Håkan. Som du förstått så är det JÄTTEJOBB du utför uppskattat av många. (samma sak gäller mästerskapstipsen) Det smyger in sig en känsla av att vi kanske tar din insats för given... I så fall vill jag för egen del be om ursäkt! Själv skulle jag sakna dina inslag oändligt, då det håller mig i kontakt med byn och bandyn under den tid som jag är på annan ort. Hälsningar Anders Berglund

  (Anders Berglund 2018-11-01 kl 10:57) Anmäld
 4. Jocke avstängd 3 matcher. Villa,Motala och Falun enligt schema! Motala ställer in. Blir väl helt fel om Jocke får stå över i 4:e matchen mot Hammarby. Borde väl vara så att Jocke får spara sin utvisning mot Motala tills den spelas?

  (Bosse 2018-10-31 kl 23:40) Anmäl 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil