Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Två säkra poäng till Byn

06 NOV 2018 22:26
Två poäng inkasserade via 5-3 (2-1) mot Falun i en match som inte blev någon större tillställning då Falun inte var speciellt intresserad av att bjuda upp till spel.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 22:26

Dom två poäng Byn hade kravet på sig att håva in ikväll håvades också in. Det stod 3-2 i ungefär 20 min i andra halvlek och där Falun hade något bra läge, det var väl det närmaste spänning vi kom ikväll. Falun såg till att ha ett uppställt lag en bra bit in på egen planhalva när Byn hade boll och då ser ni framför er ungefär hur matchen såg ut. Edsbyn fick nöta och nöta för att förhoppningsvis kunna få Faluns defensiv i gungning. Ibland lyckades det och ibland inte och sammanfattningsvis så blev det väl i stort sett en dag på jobbet för Byn men inte så mycket mer.

Falun följde säkert sin matchplan närmast till fullo och måste väl antagligen spela så här för att kunna rubba ett övrehalvan-lag så kan inte säga så mycket om det. Men underhållningsvärdet blir ju inte speciellt högt men det anade man väl före också. Tyckte ändå Byn gjorde en helt okej första halvlek intensitetsmässigt för att istället sjunka lite i sin prestation i andra då man annars kanske trodde Byn skulle växla upp lite och avgöra det här runt timmen spelad. Det brukar ofta komma ett avgörande under andra kvarten av andra halvlek i såna här matcher men inte riktigt ikväll.

Nu var vi hela tiden steget före i målprotokollet ändå när Byn väl spräckte nollan efter knappa halvtimmen spelad så på så vis ingen större fara. Tuomas Määttä inledde när han vispade upp en hörnretur i taket till 1-0 och den ledningen var Byn förtjänt av då. Falun kvitterade dock innan Jonas Edling skickade Byn till pausvila med 2-1 i 43e min då Byn radat upp ett par bra lägen i samma sekvens. Pausledningen högst välförtjänt.

När sen Martin Frid mycket snyggt frispelades av Marcus Persson och lika snyggt satte 3-1 i 49e min trodde jag det här var klart. Byn också kanske för efter det följde Byns svagaste period av matchen. Falun tilläts reducera av ett lite nonchalant Byn och hade även ett par bra lägen till kvittering. Oscar Wikblad 4-2 på hörna i 75e och Edling 5-2 på straff i 87e säkrade dock segern innan Falun reducerade på hörna i slutet.

Ska jag ändå leta tre hyfsat positiva saker om kvällen så får det bli:

  • Positivt att vi kan dominera så pass som vi gör utan Jocke Svensk och ikväll även utan en förkyld Mattias Hammarström. Matteus Liw, Marcus Persson, Ted Hedell, Jonas Söder och Jesper Granqvist spelade samtliga ikväll och dom kan vi inte ställa några höga krav på ännu. Bra för dom och för Edsbyns framtid att dom får mycket speltid och alla gör det fullt godkänt.
  • Edsbyn trummar ändå på och drabbas inte av panik även om Falun är bara ett mål efter ända till det är en kvart kvar av matchen. Tyder på en bra grundtrygghet och en tro på sig själv ändå.
  • Vi fick sätta upp två hörnmål på kontot ikväll, en direkt i mål av Oscar och en hörnretur av Tuomas, det på 11 hörnor. Vi behöver få igång hörnskyttet, kanske inte fullt nödvändigt ikväll men i t.ex. kommande tre matcher kan sånt vara helt avgörande. Byn måste hittills den här säsongen ha ett uselt facit på hörnor, bättrades lite ikväll.

Sen fanns det väl saker som man lite retade upp sig på också:

  • Måste ju ifrågasätta Faluns val av färg på siffrorna på sina tröjor. Gul siffra på vita tröjor var väl kanske inte det smartaste man gjort. Jag såg inte siffran på någon spelare om dom inte var i närheten av sargen. Tråkigt då man ju ändå vill försöka få en liten bild av vilka som är lite framstående hos motståndarna också.
  • Tycker isen är så hoppig runt mittplan och en bit in på respektive planhalva eller är jag ute och cyklar där?! Då det är så pass kallt som det är i vår hall så borde det väl inte ska vara så tänker jag men det kanske är lättare sagt än gjort att få till sånt (?). Blir många bolltapp på en match p.g.a. av det är min känsla och det känns sådär..

Vi nöjer oss så denna kväll. Resten av omgången spelas i morgon och Byns nästa match spelas på lördag borta mot Hammarby på klassiska Zinkensdamm. Avslag 14.00.

Publiksiffran är också positiv tycker jag i en tid då många sporter tappar publik. 1105 mot Falun ska vi vara nöjda med. Fixar t.ex. Bollnäs detsamma mot Tellus hemma i morgon tro (?).

EDSBYN-FALUN 5-3 (2-1)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Tuomas Määttä, Martin Frid, Oscar Wikblad

Publik: 1105

 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil