Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Två poäng trots medioker insats av Byn

2018-01-07 22:42
Två poäng via seger 6-4 (2-2) mot Motala var i stort sett det enda vi hade att glädja oss åt idag. Edsbyn stod spelmässigt inte att känna igen och Motala var inte alls långt borta från att nypa poäng.
  • Uppdaterad: 2018-01-08 09:43

Att vinna fast man inte spelar bra är ju också en styrka och det var precis en sån seger vi inkasserade mot Motala idag. Edsbyn var inte i närheten av lika påkopplade som t.ex. i fredags mot Sirius och ett piggt Motala kanske t.o.m. var värda en poäng i den här matchen. Nu blev det inte så utan nån form av styrka visar Byn ändå när man avgjorde sista 20 min igen men den här gången mer turligt än på styrka är känslan.

 

Jocke Svensk tillbaka och Erik Persson i målet istället för Anders Svensson var ändringarna mot senast. Joel Wilhelmsson därmed på sidan med Svensk tillbaka. Även Svensk visade lite ringrostighet faktiskt och det var nog bra att Svensk fick den här matchen för att komma in i det hela igen. Erik blandar och ger ännu en gång, gör några fantastiska räddningar emellanåt blandat med något svagt ingripande men säkert inte så lätt heller när man inte spelar kontinuerligt att få hoppa in med lite press på sig att prestera för att ta upp kampen med Svensson.

 

Första halvleks fyra mål kom alla inom en tiominutersperiod mitt i halvleken. Edsbyn ganska i särklass bäste spelare ikväll, Daniel ”Popa” Burvall Jonsson, satte 1-0 på assist Daniel Liw i 20e min. Därpå följde snabb kvittering Motala tre minuter senare genom Albin Rohlén efter lite tafatt försvarsspel av både Välitalo och Svensk. Jonas Edling hade bra träffprocent på Byns hörnor och sånt är viktigt såna här dagar när mycket annat inte fungerar. På Byns första hörna i 23e min så dundrade Edling in 2-1 i nättaket.

 

Motala kvitterade dock igen i 28e min genom Philip Florén efter bolltapp Byn på mittplan och där till slut Philip fick läget precis innanför straffområdet och satte 2-2, inte helt otagbart. Det blev paussiffror i en medioker halvlek där Motala var minst lika bra som Byn, stundtals t.o.m. bättre och i vilket läger den största viljan fanns rådde inget tvivel, det var hos gästerna.

 

Edsbyn brukar ofta komma ut och ”ta tag i matcherna” i andra halvlek såna här gånger men inte ens det gjorde Byn den här dagen. Matchen fortsatte ungefär i samma stuk i andra halvlek med Byn dels många gånger osynkade men kanske framförallt väldigt tafatta i det defensiva jobbet där man inte var beredd att ta några smällar på mittplan utan det var alltför ofta bara att tuta och köra för Motala där. Ovanligt att se!

 

Ändå fick Byn en ganska tacksam start i andra med 3-2 redan i 47e min när Mattias Hammarström sköt från distans, ett för att vara från honom halvdant skott men den smet in bakom Jussi Aaltonen (lillebror till Ville Aaltonen). Jussi förutom det ingripandet mycket bra i matchen. Matchen lite i stå ett tag här och endast ett (av få) mönsteranfall från Byns sida borde ha gett 4-2 i 55e min men avslutet utanför av Oscar Wikblad tror jag det var. Istället 3-3 i 63e när Rasmus Kettunen lite väl lättvindigt smet igenom Edsbyförsvaret och förvaltade ett fint pass av junior Albin Rohlén till 3-3 och en helt öppen historia igen.

 

Tuomas Määttä hade ju (som vanligt) några riktiga fartuppvisningar även i den här matchen och i den 65e gick det hela vägen och med ett hejdundrande avslut rätt upp i nättaket återgav han Byn ledningen med 4-3 helt på egen hand. Men inte heller nu kunde Byn skaka av sig Motala. Fortsatt tafatta ingripanden i defensiven på mittplan utmynnade så småningom i en Motalastraff i momentet efter och på den satte duktige kapten Erik Ivarsson 4-4, då var 68 min spelade.

 

Sen avgör Byn ändå matchen sista 20 min som så många gånger förut men det kändes som lite mer tillfälligheter än Byns styrka som avgjorde idag ändå. Tisen gjorde sitt andra fram till 5-4 när han ungefär vid straffpunkten kunde ta emot och piska dit ett inspel från vänster av Hasse Andersson i 73 min. Sen gör Erik Persson en fantastisk frilägesräddning i 83 min annars har vi 5-5 där innan så Jonas Edling dundrar in sin andra hörna, en kopia på 2-1 målet, upp i taket till 6-4 i 88e min. Tilläggas ska väl ändå också att Byn och framförallt Oscar Wikblad hade ett par kanonlägen under den här perioden men det var inte Wikblads kväll ikväll utan den matchen i matchen vann Jussi Aaltonen med några vassa parader.

 

Edsbyn kan väldigt mycket bättre än så här men efter många övertygande insatser så köper man väl lite att det kan bli så här ibland också. Det är väl också lite tjusningen med idrotten att allt inte går av sig själv utan man måste hela tiden ha det rätta fokuset för att det ska fungera fullt ut. Vill ändå inte förringa Motalas insats heller utan dom kom hit med ett bra rykte om sig att spela bra och sevärd bandy och den bilden har vi fortsatt av dem även efter dagens match. Många spelare med bra fart där man lätt fastnar för t.ex. nr 96 Viktor Spångberg som Motala nog får hålla hårt i för att behålla i framtiden. Kapten Erik Ivarsson också riktigt bra och Philip Florén vass i offensivt område. Ganska otroligt att Motala fått ihop bara sex poäng så här långt och vi får hoppas att dom håller undan för Tillberga längst ner i tabellen.

 

Vi lägger till ytterligare två poäng till våra tidigare 29p och Byn toppar då givetvis fortfarande tabellen, en poäng före Sandviken och Hammarby. Närmast väntar Kalix borta på tisdag och Edsbyn startar årets långresa redan kl 11.00 i morgon då bussen rullar från Ön med sikte på Skellefteå där laget övernattar. Fullt fokus på Kalix nu såklart men man kan ju ändå inte låta bli att snegla lite på matchen efter för då väntar en riktig höjdare när Byn på fredag ska till Göransson Arena för match mot Sandviken.

 

Övriga matcher: Hammarby hade också lite bekymmer idag men vann till slut med 6-3 mot Sirius. Vetlanda vann komfortabelt borta mot Tillberga med 4-11, Joakim Andersson fyra mål. Broberg studsade tillbaka helt okej efter 8-0 förlusten mot Vbg på fredag och hämtade in 0-2 till 2-2 hemma mot Västerås. När samtidigt Vänersborg tappade en poäng hemma mot Tellus via 4-4 så blev det på något vis en liten plusomgång för Broberg det här i kampen om 8e slutspelsplatsen med Vbg.

 

Avslutningsvis så vann Sandviken med 8-1 mot Kalix och Villa vann med 7-3 mot Bollnäs.

 

EDSBYN-MOTALA 6-4 (2-2)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Mattias Hammarström 2, Daniel Burvall Jonsson, Tuomas Määttä

 

Publik: 876

 

Foto: Christer Åsentorp och Hannah Gustavsson

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil