Hoppa till sidans innehåll

Trögt men till slut två poäng i Kalix

2018-01-09 21:49
Det var ingen större bandymatch som utspelade sig på Kalix IP ikväll men till slut kunde Edsbyn ändå bärga två poäng via 1-2 (0-0) och i grunden var väl det viktigast ändå.
  • Uppdaterad: 2018-01-09 21:49

För andra gången i rad underpresterar Edsbyn men vinner ändå. Det rättvisa i att Edsbyn vann ikväll behöver inte diskuteras då Edsbyn spelmässigt hade klart mest men något vidare tryck i spelet visade inte Byn ikväll, likaså var det i söndags. Det dröjde faktiskt till 62a min innan Byn spräckte nollan och det på en hörna som sannolikt var feldömd dessutom!

 

Tänker inte ägna matchen många rader. I första halvlek var det väldigt mycket Byn vid boll men oftast fram till offensivt straffområde men där fanns det ingen som hade lust att ”kliva in” utan Byn höll sig utanför Kalix defensiva box mest hela tiden. Hörnor gav det, den matchen i matchen vann Byn med 8-1 i första halvlek. Men siktet var det sämre med, det blev lite rörigt efter den fjärde hörnan men Byn var inte heta nog i den här matchen och då studsar det inte heller med i såna situationer.

 

Kalix hade offensivt nästan ingenting att komma med under första halvan av halvleken men skapade ändå en del halvlägen under sista kvarten och fick nog också med sig lite energi till andra tack vare det. Edsbyn var dessutom två man mer i ca åtta minuter runt pausvilan men inte ens då kunde Byn spräcka nollan, då spelade man nästan t.o.m. rent uselt under den perioden.

 

Andra halvlek och det var mer energi i den halvleken, från bägge lag, utan att den för den skull var speciellt bra den heller. Det började så smått bli lite frustrerat i Byn t.o.m. samtidigt som Kalix såklart började tro på chans ju längre tiden gick. Till slut gjorde Byn 0-1 på hörna i 62a min. En hörna Kalix inte tyckte var någon hörna då man tyckte bollen var över kortlinjen i momentet före och magkänslan säger att dom hade rätt där. Rörigt på hörnan där Kalix såg ut att ha avvärjt den men då rullade helt plötsligt bollen ut där en klunga av spelare befann sig varav EN var Edsbyspelare och det Hasse Andersson som petade in den. Protester igen av Kalix men målet i sig där var nog rätt säger återigen magkänslan men som sagt det skulle nog inte ens ha varit hörna från början.

 

Kalix hade en bättre offensiv i andra men ändå inte någon toppklass på den. Men i en sån här match kändes det som att en boll helt plötsligt kunde ramla in ändå och vi kan ju samtidigt inte ha kravet på defensiven att vi måste hålla nollan för att vinna heller utan vi måste ha mer marginal än så mot lag som Kalix. När så Mattias Hammarström satte 0-2 på Byns 13e hörna i 76e min så kändes det tryggare. Tisen hade även en boll i stolpen i 82a innan så Kalix fick straff på tilläggstid efter bedömningen liggspel på Jocke Svensk (bägge knäna i isen enligt domaren). Möjligtvis tveksamt men samtidigt så hade Byn mer marginaler med sig från domarna tidigare i matchen så inte mer än rätt att det blev straff om än det säkert var hårfint om knä nummer två var i isen. Olov Englund piskade upp bollen i krysset till 1-2 och Anders Svensson var alltså bara minuten ifrån sin andra raka nolla.

 

Svårförklarat varför det blev en sån här match ikväll, jag trodde nog mer på en liten urladdning från Byns sida för att bygga upp något inför fredagens toppfajt i Sandviken. Nu tar vi två poäng och får med oss ett ”nja, hur är det egentligen med formen” istället för en match där vi visar oss ”hungriga på mer”. Givetvis blir det något helt annat på fredag och vi kommer att få se ett helt annat Edsbyn ändå då, skulle förvåna mig mycket annars. Men det är kvällens insats som ska bedömas här och jag ger inte Byn godkänt i den här matchen, jag tycker alla spelare kan bättre än så här. Att släppa in ett mål bakåt är såklart godkänt men att skapa så lite framåt det kändes inte bra. Byn inte alls heta i sista tredjedelen och i Kalix straffområde och lyckades inte heller bemanna det som man är van att se.

 

Kalix är säkert mer nöjda med sin match och kan växa av det här. Defensiven klart bra men sattes inte riktigt på prov heller. Offensivt ganska tunt men vi ska också komma ihåg att framförallt Kalix bäste målskytt Johan Sundqvist saknades och tur var väl kanske det (?).

 

Vi lägger till två poäng till våra 31p och konstaterar att vi kommer att leda serien fortsatt även efter den här omgången. DET ska vi glädja oss åt. I övrigt tittar vi inte bakåt utan framåt mot Sandviken fredag kl 19.00! DÅ hoppas jag Byn glöder igen.

 

KALIX-EDSBYN 1-2 (0-0)
Edsbyns mål: Hans Andersson, Mattias Hammarström

 

Publik: 401

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil