Hoppa till sidans innehåll

Stabilt och tvåsiffrigt mot Tillberga

2017-11-12 21:54
Edsbyn vann till slut lite efter behag borta mot Tillberga och siffrorna landade till slut på 3-11 (2-4). Edsbyn aldrig i gungning trots att det stod 1-1 efter halvtimmen men sen gick Byn ifrån utan att behöva tömma sig.
  • Uppdaterad: 2017-11-21 21:39

En dag på jobbet. Så kan man enkelt summera kvällens match mot Tillberga. Lite trögstartat brukar det väl kunna vara i början av dagen på jobbet också och lite åt det hållet var det väl för Byn också. Tillberga hade, smickrande, 1-1 efter 25 min och när deras kvittering kom fick man väl kvällens enda vibb tillbaka till fjolåret (förlust 7-2 då) men det var också bara just under den sekvensen man fick det.

 

Edsbyn var dock klart mer noggrann denna gång än ifjol och man gick ganska snabbt efter Tillbergas kvittering ifrån till 1-4, de två sista på hörna. Just Byns hörnor var givande ikväll, jag har fem Edsbymål på hörna noterade i mitt block medan Elitrapport har fyra hörnmål noterade på Byn. Bra oavsett! Tillberga reducerade till 2-4 innan paus och skapade någon liten form av spänning inför andra halvlek men ändå inte var känslan. Det var klasskillnad mellan lagen och att det här skulle väga över i hemmafavör fanns liksom inte.

 

Sju minuter in på andra halvlek var också alla eventuella OM utraderade. Då var Byn ifrån med tre mål till, alltså 2-7, och resten av matchen blev mer en gäspning och väntan på slutsignal. Vi hann alltså likt Hammarby och Sandviken, Tillbergas motståndare i matcherna före denna, med att göra tvåsiffrigt innan matchen var över. Det gör att Tillberga nu har släppt in 15 + 13 + 11 = 39 mål på sina tre senaste matcher. Såna lag brukar åka ur och jag tror Tillberga kommer att göra det.

 

Edsbyn gör vad man kan begära tycker jag. Att prestera en 100 % insats går inte i såna här matcher utan det är väl i så fall i nästa match vi ska göra det. Vi sätter alltså fem hörnor (jag tror på mig själv) på nio försök ikväll! Det är bra på alla sätt men kommer knappast att hända igen den här säsongen men det är ändå bra att ha sånt med sig i ryggen. Då ska vi ändå komma ihåg att Mattias Hammarström inte var med ikväll p.g.a. sjukdom. Jonas Edling bäste målskytt med fyra mål följt av Oscar Wikblad med tre mål. Alltid bra att forwards gör mål.

 

Vi lägger matchen till handlingarna tycker jag. Kändes som ett prov utan värde det här men det gör sannerligen inte det vi har framför oss: Sandviken hemma i Svenska Fönster Arena på onsdag kl 19.00. Det blir istället ett prov av väldigt stort värde och hur den matchen utspelar sig och slutar tror jag är en värdemätare vi kommer att ha med oss resten av säsongen. Så missa inte den!

 

Tellus-Kalix 4-4 efter att krigargänget Tellus hämtade ikapp från 2-4 till 4-4 sista 10 min. På Studenternas i Uppsala vann Vänersborg med klara 2-6 mot Sirius och det resultat speglar rätt tydligt att det var fel att haussa Sirius som en utmanare till en slutspelsplats. Vänersborg på gång och formstarka.

 

Upptakten av den här veckan känns ganska given: Måndag Italien-Sverige i fotboll, tisdag analys fotboll och uppsnack bandy och på onsdag är vi på plats i Arenan för Edsbyn-Sandviken. Njut!!

 

TILLBERGA-EDSBYN 3-11 (2-4)
Edsbyns mål: Jonas Edling 4, Oscar Wikblad 3, Daniel Liw, Tuomas Määttä, Hans Andersson, Martin Frid

 

Publik: 189 (sorgligt)

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil