Hoppa till sidans innehåll

Segersviten intakt för Byn

06 JAN 2019 18:30
Stabilt, svajigt och stabilt igen gav seger med 3-7 (3-3) borta mot Sirius på Studenternas idag och Byn fyller därmed på med två poäng ytterligare i tabellen efter sin sjunde raka seger.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 18:30

Det blev en match med lite olika ansikten idag när Byn tog sig an Sirius på bortaplan. En sällsynt rivstart av Byn gav ledning 0-3 efter sju minuter och så långt såg såklart allt väldigt bra ut. 0-1 bollen kom redan efter 19 sekunder när Daniel Popa serverade Oscar Wikblad som sin tur pricksköt ledningsbollen förbi Erik Persson som blev Sirius målvaktsval idag. Tuomas Määttä ordnade 0-2, egentligen två gånger om men bara ett räknades. Tuomas blåste igenom först men hakades upp i farten som han dock redde ut och gjorde mål men domaren var snabb med pipan och dömde straff i momentet före istället. Då tog Tuomas helt sonika straffen istället och skickade in 0-2 på den efter tre minuter.

Mattias Hammarström visade sen att svingen sitter rätt bra för dagen när han dundrade in 0-3 på Byns andra hörna efter sju minuter och vi hade fått en start man inte kunnat drömma om. Matchen död? Ja lite så blev ju känslan antagligen både på plats och i soffan men just den känslan gjorde nog att det istället blev match igen så småningom. Sirius supportrar Västra Sidan hade inte gett upp och faktiskt tror jag dom bidrog ganska mycket till att Sirius också tog sig in i den här matchen. För sista 25 min av halvleken går ganska klart till Sirius som bjöds in i matchen i 19e min när Jimi Heinonen frispelades av bypöjken Edward Sigfridsson och ur friläge inget misstag och Sirius fick energi.

Edsbyns rätt tafatta försvarsspel under den här perioden bidrog också en hel del till att Sirius inte bara reducerade igen utan också kvitterade till 3-3 minuten före paus. Men Sirius ska också hyllas då dom under perioden verkligen spelade ett rakt och okomplicerat anfallsspel och med riktigt fina kombinationer som bl.a. låg bakom deras 2-3 mål som också Heinonen var siste man på. Kvitteringen kom efter ett långt mv-utkast av Erik Persson som damp ner strax utanför Byns straffområde men tveksamma ingripanden av både Svensk och Tommi gav Kalle Mårtensson läge till kvittering och det brände inte Kalle och matchen levde i allra högsta grad inför andra halvlek.

Isen var lite halvdan då det var några plusgrader idag och hoppet man hade var väl att Byn skulle komma ut bestämda från start igen då bra is gynnar Byn kontra Sirius. Det gjorde också Byn som hade gjort läxan bra i paus och skakat av sig den svaga andra halvan av första halvlek för att börja om från början igen. I målprotokollet till en början en kopia från första halvlek när Oscar Wikblad också nu inledde målskyttet, detta ur snäv högervinkel men bollen ändå förbi Erik Persson och Byn ledde igen efter 48 min.

Strax därefter kom matchens mål och då kan ni väl gissa vem som var i farten (?). Tuomas Määttä givetvis! Vilka mål vi får uppleva av denne spelare, helt sagolikt. Jonas Edling hade bollen vid mittplan på väg mot mittlinjen där Tuomas kuggade i och närmast bad om att ”Jonas får jag bollen så fixar jag resten själv”. Tuomas fick bollen och sen bar det iväg som det bara kan göra för Tuomas. I hög fart dribblades minst en handfull blåsvarta av då Tuomas drog iväg lite i riktning åt vänster och in i straffområdet var alla passerad och ut kom Erik och gjorde sig stor men det hjälpte inte heller, Tuomas skickade upp 3-5 bollen högt över Eriks vänstra axel och in i bortre burgaveln och matchens prestation var avverkad. Jag tror hela bandysverige njuter av såna mål oavsett vilket lag man håller på!

Byn var då också en man mindre på planen då Tommi Määttä satt utvisad och det hindrade inte heller Byn och Martin Frid att göra 3-6. Målet är faktiskt i stort sett i klass med Tuomas 3-5 mål då Martin oerhört kraftfullt och helt på egen hand kom i maxfart över mittplan och i ett huj formligen flög han förbi Sirius försvarstrupper följt av avslut strax utanför straffområdet till höger. Bollen inte spikrakt in i mål utan Erik var på den men så småningom studsade den till rätta och det gick inte undgå att se känslan Frid kände efter målet. Både lättnad och glädje i ett såg det ut som och det är fantastiskt vilka krafter det finns i den där kroppen. Det känns nästan som en bandyplan helst skulle vara dubbelt så lång för att harmonera med krafterna Frid har i sig då det går så fort när han är i maxfart så planen nästan blir för kort :) Härligt att se på när det väl stämmer så Frid kan göra dessa rajder.

Samma läge igen här med tremålsledning som i första halvlek då men nu var Byn mer på sin vakt och spelade mer rejält halvleken igenom den här gången. Sirius stack dock även nu upp klart bättre under sista halvtimmen och i normala fall gör Sirius åtminstone två mål i andra halvlek också men Svensson var också helskärpt i andra halvlek och gjorde bl.a. två fantastiska räddningar på ”givna mål”. Den första närmast en omöjlig räddning när Sirius efter lite studs hade helt öppet mål att raka in 4-6 men där Sverre formligen flög från ena stolpen till den andra och tippade bollen till hörna. Detta samt att han i slutminuterna fixade ett friläge då Heinonen tänkte kröna sin egen dag med ett hattrick.

Mellan Svenssons parader stack också Byn upp och gjorde 3-7 när Marcus Persson på egen hand drev ett anfall samtidigt som han i ögonvrån såg att Jonas Edling åkte sig i läge och assisten till Edling var ur instruktionsboken och Edling vågade nog inte annat än att sätta dit den och avsluta Byns målskytte för den här gången.

Det är ju inget att diskutera om det rättvisa i Byns seger även om Sirius inte gör någon dålig match. Tycker Sirius kändes klart bättre nu än när dom var hit i november och det är ju precis vad tabellen visar också att Sirius gått framåt både som lag och spelmässigt. Edsbyn kändes bra påkopplade även idag så därför kom den lite svagare perioden lite överraskande just när den kom men nu när vi redde ut det så var det kanske bra att den kom när den kom också. Det går inte slappna av i dagens bandy, då blir man straffade, det bevisade den perioden.

Vårt offensiva spel överglänste väl lite vårt defensiva dito i den här matchen och det är återigen bra att det är just dom som gör målen som också gör dom. Var nog samma målskyttar idag som i fredags om jag minns rätt i förbifarten. Oscar Wikblad utstrålar mer harmoni nu när han spelar forward igen och Mattias Hammarström verkar gilla sin mittfältsroll där han får ha mer boll i matcherna än tidigare. Så det bytet blev lyckat! Dessutom har Tisen den där underbara träffen igen när han avslutar nu, träffen som är så ren så man inte ens hör att han träffar bollen. Sånt lovar alltid gott då bra skytte är extra viktigt i slutet av säsongerna.

Nu har vi en rolig och mycket intressant vecka framför oss med revanschmöte mot Broberg hemma på onsdag först och sen en oerhört viktig match borta mot Sandviken på fredag. Men det viktiga i matchen på fredag blir mindre viktigt om vi inte gör vårt mot Broberg först och dom gillar alltid att stöka till det för Byn så har den största respekt för den matchen så vi börjar där.

Tre matcher till är klara nu när jag skriver detta och det landade i favoritsegrar för Hammarby (2-7 i Falun efter fem mål av Jesper Jonsson), Villa och Västerås så helt enligt ritningarna. Villa hade det stökigast med att avfärda Tellus där det stod 1-1 med kvarten kvar innan Villa gick ifrån till 1-4 under slutkvarten. Så Villa fortsatt ensam på tronen och nu med nio raka segrar och på onsdag tar man emot Västerås hemma i Lidköping, skaplig värdemätare det!

Nya tag på onsdag! SIRIUS-EDSBYN 3-7 (3-3) Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Tuomas Määttä 2, Mattias Hammarström, Martin Frid, Jonas Edling

Publik: 895

/Håkan Brindholm 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil